Труп на студентка под рухнали козирки във Варна

Тялото на 22-годишна студентка беше открито под отломките на срутилите се козирки на две банки във Варна
4 яну 2008 16:55,
149
Труп на студентка под рухнали козирки във Варна
Тялото на 22-годишна студентка е открито под срутилите се козирки. Снимка: БГНЕС

Тялото на 22-годишна студентка от Бургас беше открито под отломките на срутилите се козирки на две банки във Варна.

Момичето е открито в 14:40 часа.

Според информация на БТА, тялото е разпознато от приятеля на студентката.

Отломките не са били разчистени в продължение на два дни, което, според източници на БГНЕС, е било работа на екипите на Гражданска защита.

Днес срутилите се козирки били разчистени от Общинска полиция.

По първоначални данни смъртта на момичето не е настъпила мигновено и то е имало шанс, ако отломките били разчистени навреме.

Родителите на девойката са нямали връзка с нея от два дни. Те са подали сигнал в Първо РПУ във Варна за изчезването й.

Притеснението им се засилило, тъй като тя не отговаряла на мобилния си телефон, а вчера не се е явила на изпит в университета, в който е учила.

Трупът е разпознат от родителите, съобщиха за БГНЕС от пресцентъра на полицията.

По непотвърдена информация камерите на Първа инвестиционна банка са заснели минаването под навесите на момиче.

Dnes.bg припомня, че козирките на две банки – Райфайзен и Първа инвестиционна, намиращи се на Червения площад във Варна, се срутиха от снега в 21: 00 часа на 02.01.2008 година.

Заради натежалия сняг първа се свлича козирката на Първа инвестиционна банка и повлича покривната конструкция на Райфайзен банк.

След това се срути и козирката на сграда в близост до офиса на MTel.

И двете банки бяха с изпочупени стъкла и врати, като по-тежко бе положението на сградата, в която се помещава Първа инвестиционна банка.

Тротоарите около тях бяха заградени, тъй като имаше опасност от падащи предмети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
0
 
! Отговори
Кати преди 16 години
Жалко за хубавото дете! Лека му пръст и моите съболезнования на близките! Животът в тази "държава" не струва нищо. Ценностите са се разкапали до степен "смрад... и ако случайно я няма, нещо ни липсва". И не само във Варна, най добрия за живот град в България. Така "хубаво" се живее навсякъде - без стрес и излишни кахъри, просто приемаш, че нито една система в държавата не работи нормално. Плачем си по форумите за разтуха, а през това време властта папка. Достигнала съм до извода, че си заслужаваме съдбата. В Бургас например на кръстовището на билковата аптека, на 100 метра от училище и университет, не свети зелено на светофара повече от два месеца. Опитвам се да издиря кой е отговорен, подавах безброй сигнали. Накрая сърдита служителка ми се озвери, че създавам проблеми и видите ли само на мен този светофар ми пречел. Същото се получи и със седмия ми сигнал за къща, която всеки момент ще рухне - на ъгъла на "Македония" и "Гладстон". Трябва ли да загине някой, за да проумеем, че това ни се случва, защото си траем и търпим всякакви *** да ни управляват?
147
0
 
0
 
! Отговори
Petar Dimitrov преди 16 години
Napravo ste zhalki, povdiga mi se ot vas dolna ***.Momicheto e bilo pogrebano zhivo samo zaradi tova che e izbralo da zhivee i uchi vav Bulgaria a vie mi govorite za politika tuka.Zasramete se be prostaci.Ako nedai si bozhe stane niakoe zemetresenie,pri tova nezakonno stroitelstvo prosto neznam kakvo shte stava vav Bulgaria.Sashtoto kakvoto stana i vav turcia.Niamam nishto protiv turcite no neka da ni uvazhavat kato Bulgari i da uvazhavat religiata ni i darzhavata ni kakto nie tiah shtoto shte im izbia zabite na takiva turcheta nacionalisti razni....
146
0
 
0
 
! Отговори
Димитър Калинов преди 16 години
Не знам у кого е вината... Споделената отговорност не е никаква отговорност...Пътят ми за работа всеки ден е покрай тези две банки... Под тези козирки можеше да е всеки един от нас! Искам истината! Искам обяснение! Искам отговорност!
145
0
 
0
 
! Отговори
. преди 16 години
аве еии нормалнили сте !? "Тялото на 22-годишна студентка от Бургас" .... била е 4 курс във Винса ..... къв Бургас пак бълнувате .... че е била от Несебър ок .. ама студентка от Бургас .... и ко на разходка във Варна точно по това време ... я се оправете малко .... и поне като пишете не пищете различни неща .. 1. "тялото е разпознато от приятеля на студентката" приятеля и я разпознал ... после родители "Трупът е разпознат от родителите" .. и накрая кои ?! или първо приятеля а след това родителите ?!
144
0
 
0
 
! Отговори
Mehmed - TYrciq преди 16 години
uuuuuuuuuu
143
0
 
0
 
! Отговори
mila преди 16 години
jiveq v Sliven i rabotq v chastniqt sektor, kadeto mopqt shef go interesvuatsamo parite i nishto drugo.Pokriva e v okaqno sastoqnie i kato zapo4ne da vali ela i gledai - vsi4ko e mokro.Vtoaletnata e ujasno - tavana edvam se krepi.Nikoi ne vzem,a merki da opravi sgradata-Inspekciqta zatvarq o4i, nie se umilkvame i pravim podara4eta i taka , dokato ne prebie nqkoi.Shefat mi kazva nqmam pari- pri tezi milioni koito ima.A nie mal4im i se natiskame,za6toto ako ni izgonqt kade?Nqma rabota-Tapaci - v tova 4islo i az!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
142
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Aбе как не Ви омръзна да намесвате политиката във всяка тема. Как може политиците да са виновни в случая. Айде стига с тези глупости. Случая наистина е трагичен, но престанете да пишете глупости, а това, че Гражданска защита трябвало да разчисти падналите отломки е върха на простотията. Вземете да прочетете, че Гражданска защита няма, има Министерство, а Гражданска защита е просто дирекция към това Министерство. Като изключим това, то не се занимава с това, да разчисти бетона на някоя сграда, защото това е отговорност на собствениците на сградата, общината или пожарната. То новините като са написани грешно си представете какви са коментарите.
141
0
 
0
 
! Отговори
Mehmed - TYrciq преди 16 години
Vsi4ki vanenci da izlezem i da demonstrirame protiv tazi sgan - troinata koaliciq! Prizovavam vsi4ki ratq balgari, da pokajem 4e ni puka. Alaha da e s nas ki da ni zakrilq!
140
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Даскалеску, брат , остави политиката... Сградите са били охранявани с камери! Някой не е бил адекватен! 151 и 154 са напълно прави! Трябвало е да сеподходи на принципа "най-лошото", трябвало е до 2 часа след инцидента да се прегледат записите от камерите. трябвало е да започнат спасителни мероприятия! Трябва да се търси отговорност кой е строил и кой ПОДДЪРЖА тази сграда, кой е предал обекта след изпълнението на козирките, дали са били извършени всички профилактични огледи на сградата през годините, дали сградата е била инспектирана от строителни специалисти ако е стара... Има виновни и най-виновни са тия, който е трябвало да координират спасителните действия! Виновни са и тия, които трябва да следят за състоянието на сградите във Варна...Ако пък козирката е "доработка" с цел а се подобри "фацата" на сградата - виновни може би са и изпълнителите на обекта... Но аз съм почти убеден, че случаят ще бъде оставен на забвение и няма да се вдигне много шум, защото става дума за банка, а ремонтите на сградите на банките във Варна не се правят от кой да е:)
139
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
Да, в България всичко не е наред защото ни управлява тази тройна коалиция - ДПС,НДСВ и БСП. Когато бе съсдадено това правителство аз си казах- Събраха се мошениците. Така и стана. Дори те имат хора пишещи тук. Това са платени манипулатори,малко ми е жал за Караславов,човека е болен и те са го вербували без да се церемонят. Това истината- пълно е с продажници, и турските мекерета- и те са продажници на афенди Доган.
138
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
Бог да я прости. Пак виждам обаче слуги на афенди Доган тук. Много продажници,много хора с *** съвест.Това е. Аз затова рядко влизам вече тук,но съм длъжен да спра долните манипулатори,това е наглост и турци пишат вече тук а? А, приятен ден от мен
137
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Вината не е на банките... Вината е на тия, които са строили,инспектирали, одобрили и предали обекта за ползване на банките! Но във Варна паяжината е много стара и гъста... Никой на никого нищо няма да направи! За съжаление... Всичко ще приключи в рамките на застраховката... Е - ако беше по света... семейството на убитоо момиче щеше да получи милиони долари обезщетение - не че това щеше да върне детето им :( Но няма място за изненадат - това е просто поредната невинна жертва, която взема родния ни бизнес...
136
0
 
0
 
! Отговори
Варненец преди 16 години
Лека му пръст на момочето и не знам, нямам думи за родителите му, страх ме е даже да си ги представя как се чувстват.Но ще Ви кажа как се чувствам аз-не мога да си намеря мястото. Не съм в България но не мога да стоя безучастен.Не искам да давам акъл, но искам да попитам полицията-след като е паднала плочата, толкова ли опит трябва, за да вземат и да прегледат записите от камерите. Веднага щяха да видят, че момичето минава от там точно преди да падне плочата. Естествено, че е останало отдолу. Знам, че сега е лесно да се говори, но има хора от полицията на които това им е работата. И ако бяха видели от записа щяха да вземат правилно решение и да вдигнат няколко човека от софрите им и евентуално да спасят тази НЕВИННА душа. Има ВИНОВНИ строители, но отделно има вина и на други служебни и не дотам служебни лица. Хората са прави: нямаме човеци, а само ***.
135
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ужасно направо! А вие стига с тези нелепи кавги!
134
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Мехмеде, кой се е смесвал с вас бе, ***. Българите ги е било гнус от вас. Религиите са различни, турските села са били отделно. Как си представяш тази работа? В патриархалното българско семейство българката е била пазена. От друга страна мъжете българи - търговци може да са чукали кадъни като са пътували по работа в Константинопол. Това е истината.
133
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ченгетата пак си пробват мотодите за манипулация. Пак пуснаха мухата да се плюем турци и българи, а комунистическите простаци да се хилят отгоре. Вън БСП и в морето да се издавят всички ченгета.
132
0
 
0
 
! Отговори
svetoslav преди 16 години
moite suboleznowaniq na blizkite na tragi4no po4inaloto momi4edyrjavata ni q nqma, no kude sa tiq koito podurjat tozi sait?pod redowete s tazi pokurtitelna istoriq grupa hora izbiwat kompleksi ne na mqsto, twa e gnusno be horadai mu svoboda na edin 4ovek i mu gledai seiraotvrat
131
0
 
0
 
! Отговори
Mehmed - TYrciq преди 16 години
500 godini sme se me6ali, ti si tolkova 4ista BG. kolkoto az sam Avstraliec:))) hahahaha Bg. bila hehehehZa6to prevarnahte tozi forum i smarta na momi4eto v rasovi izblici na zloba i nepriazam! Nie sme edna krav,bratq,sestri i tn. skoro 6te imame i edin i sa6ti bog-Alaha, i vsi4ki 6te sme dovolni....osobeno BG. jeni:)6te si gledkat turski bebeta i nema da rabotqta mnogo:))))
130
0
 
0
 
! Отговори
От Варна съм преди 16 години
Не ви ли е срам бе,момичето загина нелепо,а вие го обърнахте на расова основа.точно на 1-ви минах под тези същите козирки,час и половина преди да паднат,сега разбирам какъв голям късмет съм имал и че вече гледам на живота по друг начин.жалко за горкото момиче,мир на праха му.:(
129
0
 
0
 
! Отговори
Mehmed - TYrciq преди 16 години
Nima 6te otre4e6 4e vi uravlqvame ve4e 528 godini, tolkova mnogo godini ni pravite oralna lubov!!!!? i ne upravlqvame samo Bulgaristan, a o6te 6 dr. republiki qsno?!