Гледат мярката на Фрийман

Съдът гледа мярката на австралиеца, обвинен в убийството на Андрей Монов; срещу Фрийман вече има повдигнато обвинение
8 яну 2008 09:58,
25
Гледат мярката на Фрийман
Снимка: БГНЕС
Софийският апелативен съд ще разгледа днес мярката за неотклонение на австралиеца Джо Фриймън, обвинен за убийството на 20-годишния Андрей Монов.

На 31 декември Софийският градски съд определи мярка за неотклонение "задържане под стража" на 21-годишния Фриймън.

Андрей Монов беше намушкан с нож в центъра на София, в нощта срещу 28 декември миналата година. При свадата беше ранен и друг младеж - 19-годишният Антоан Захариев.

Софийската градска прокуратура вече повдигна обвинение на австралиеца за убийство и опит за друго убийство.

Според прокуратурата не е възможно смъртоносният удар в гърба да е бил нанесен при самозащита, както твърди Фриймън.

Пред съда обаче Фрийман обясни, че се притекъл на помощ на ром, когото младежите биели.

Обвиняемият обяви, че е за четвърти път в България и винаги ходи с нож в себе си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
http://econ.bg/news86028/article133238.htmlУби ецът на Андрей Монов Джок Пол Фрийман не за първи път е извършил нападение с хладно оръжие. Това стана ясно, след като две негови жертви в Австралия дадоха интервю пред The Daily Telegraph. Джеймс Атак и приятелят му Мат (и двамата на 20 години) са били наръгани три пъти от Джок Пол Фрийман през 2004 година на купон в Чатсууд, предградие на Сидни. Острието е минало на милиметри от жизненоважни органи на двете момчета, които за малко са се разминали със смъртта. "Боли ме като си помисля, че той го е направил на някой друг, след като аз бях на милиметри от смъртта", казва Мат. Удари ме силно. Имах дълбоки рани в гърдите си, трябваше да претърпя операция. Не можех да работя в продължение на 10 седмици, спомня си Мат. Джеймс Атак също сподели подробности около случая. Той нападна Мат без никаква видима причина и започна да го удря. Намушка и мен, като острието на ножа му е минало на милиметри от белия ми дроб. Имаше кръв навсякъде, разказа Джеймс Атак пред The Daily Telegraph. Той случайно е видял снимката на Фрийман в публикация, свързана с убийството на Андрей Монов и го е разпознал. Двамата австралийци са посочили Фрийман като техен нападател, но след последвалото разследване той е бил освободен, без да му бъдат повдигнати обвинения поради липса на доказателства. Семейството на Фрийман твърдо вярва в невинността му. Баща му Симон, който е изтъкнат патолог, вече замина за България. Фрийман е прекарал известно време в тренировъчен център на британската армия. Той вече пледира невинен по обвинения за предумишлено убийство и опит за убийство пред Софийски градски съд.
23
0
 
0
 
! Отговори
Milionera преди 16 години
До живот *** *** гадна, да ти изправят червото в централния затвор до края на днитете ти извращение дяволско. Тоя е син на първи братовчеди или на брат и сестра 100 %!
22
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 16 години
kude se oburne vse duski da vidi avstralii4eto
21
0
 
0
 
! Отговори
lidis преди 16 години
Разсъждавайте малко за 4 пъти в БГ АВСТРАЛИЕЦ идва само ,ако прави далавери с изгода/купува си дрога и си взима и за там да живне от средствата ,като я продаде./ за бранителя на *** е повече от смешно ,ако сте живяли в която и да е страна ще знаете ,че нас всички ни смятат за ***.Случая си е точно дрогаджииски ,убииството също .под крилото на полицаите и съда.мОЖЕ ДА Е БИЛ НЕАДЕКВАТЕН И ДА Е УБИЛ СЪС СЪЗНАНИЕТО ЧЕ УБИВА ***,А НЕ ЧЕ ГО ЗАЩИТАВА.Случаят няма да се изясни ,поради намесени интереси а момчето ще лежи малко и ще го пуснат по български!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
hahahaa,kakvi manipulatori,be,tapatzi smotani........shubelii
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
vseki moje da 4ati.......izlezte na protest,muhliovtzii oneia ot grupirovkata-neorganizirani shubelii i lainariPusnete avstralietza,toi ni pokaza kakav e patiia kam progresa-noja e ostar!!!!!!!!
18
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
Ако ще да се казва Джордж Буш 5, пак си е убиец и точка. Има *** които го защитават,но това са манипулатори пратени от австралийското посолство да манипулират форума. Това е
17
0
 
0
 
! Отговори
... преди 16 години
не се научиха, че името на австралиеца е Джок Палфрийман (Jock Palfreeman)...айде малко гугълнете - няма да ви е излишно.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Аз съм фен на ЦСКА и много съжалявам за момчето! *** има всякакви и сред феновете на ЦСКА и на Левски и щом си мислиш, че имаш правото да лепнеш етикет на група хора според спортните им предпочитания ти също спадаш към тях!
15
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
Кой е *** бе, аз съм цесекар, не намесвай ЦСКА в темата, извинявай но ще те сложа в графата ***. Тук не става въпрос за Левски и ЦСКА. Става въпрос за Авсралиец- убиец и жертвата му-българин. Не ми пука какъм е бил-левскар,бероец и прочие. Пука ми че е мъртъв и че вече гние в гроба. Ето за това ми пука.
14
0
 
0
 
! Отговори
Lubo преди 16 години
Вие сте болни мозъци също като австралийчето. Как може да се радвате на това, че са убили 20 годишно момче, само защото бил от "София Запад". За пореден път чорбарите доказаха, че са ***.
13
0
 
0
 
! Отговори
girl rulZ преди 16 години
Сега разбрах защо Левски и Ботев са велики БЪЛГАРИ. Не защото са се борили за нещо си там (Ботев даже е бил терорист при съвременен прочит на 'присъствието'). Те са станали такива след смъртта си, защото са страдали. Значи, ако искаш да си българин - *** или бъди мъченик пред медиите. А докато креташ по 12 часа на ден, за да изкараш пари да си платиш на грабителите дълговете, докато мръзнеш в тясната панелка и караш на сухари, децата ти изпростяват, родината ти я разграбват и т.н... не си българин, нямаш значение. Друго си е да те блъсне световен шампион, или да проституираш в чужда държава и да бъдеш хвълен(а) в затвора... На година можем да направим 50 медийни българи, но 5 000 000 жители на страната мизеруват или я напускат с проклятие на уста... Из речник през 2020: българин - пиколо или проститука, загинал нелепо и разгласен по медиита....
12
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
Този е нагъл, как е могъл да убие момчето бе. Трябва да има строго наказанание. Оная кифла на правосъдието да го накаже иначе ще бъде въспята от мен.
11
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
В България БИ ТРЯБВАЛО да имаш проблем, ако използваш оръжие, с което нараниш някого, в условията на НЕ НЕИЗБЕЖНА самоотбрана :)
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Тук пишат и големи мизантропи и АНТИбългари! Браво на вас! Мизерници нещастни! Ще видите, че ситуацията е съвсем различна от тази,която се опитват да скалъпят някои! Само изчакайте да научите! И тогава ще се срамувате от мисленето си дори! УБИТ Е БИЛ Б Ъ Л Г А Р И Н! Засрамете се! Това можеше да бъдете ВИЕ!
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Moment 4e nerazbrahv BG ako izpolzva6 oryjie li ima6 problem ili ako ne izpolzva6?ne pomnite li kak *** izleznaha s nojove i problemi nqmat c policiqta!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Човешкото малоумие не спира да ме изненадва всеки ден. Не мога да разбера как изобщо има нормален човек, който се радва на смъртта на 20-годишно момче. Просто ума ми не го побира. - Какъвто ще да е бил (ако изобщо тия приказки са верни, защото може и да са плод на злобата на хулиганите от противниковия отбор), не заслужава да бъде заклан с нож на улицата като куче от някакъв психясал перко.Засрамете се!
7
0
 
0
 
! Отговори
... преди 16 години
Не мога да разбера как е възможно нормален човек да каже, че момче на 20 години е хубаво да си отиде от този свят?!?!?!?!?! Още повече, когато този човек наистина е бил прекрасен и стойностен! За мен такъв човек е ненормален, асоциален, психопат!Съжалявам единствено, че вече няма смъртни присъди, както има в ДЕМОКРАТИЧНИТЕ САЩ и каквото му се полага на това австралийско к****е. Моля се на Бога, обаче, защото като гражданин и българин май няма, на кого друг - да не се получи, както с английския убиец Шийлдс, който пуснахме да си ходи на скоро.Дано има поне частична справедливост и тази грешка сред човечеството Фрийман да гние в най-тежките родни затвори, там има на какво да го научат ако изобщо издържи.Макар, че момчето няма да се върне.... Искам да изкажа, моите най-искрени съболезнования на всички близки и приятели на нелепо отишлото си момче, Бог да го пази където е сега.Дано има СПРАВЕДЛИВОСТ, дано не винаги нашата продажна съдебна система не кляка! Нека не забравят само сентенцията - "Правото е изкуство на Доброто и Справедливото"!
6
0
 
0
 
! Отговори
4 преди 16 години
vijte teq prostaci 1 i 2 kakvo sa pisali...maloumnici!
5
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Според написано в медиите,това не е първият случай на Фрийман, в който той употребява хладно оръжие. Това трябва да бъде ясен знак, че той има проблем. Дали е емоционален или друг, специалистите ще кажат, но във всеки случай, може би има риск да извърши ново престъпление, ако не сега, то след години...