1 000 000 незаконни картички

Близо един милион художествени картички, печатани незаконно, иззе полицията
2 мар 2008 15:30,
4
1 000 000 незаконни картички
Иззети са седем компютъра и лаптоп с незаконен софтуер. Снимка: Булфото

Близо един милион художествени картички, печатани незаконно, иззе полицията. Това съобщиха от МВР.

Полицейската операция на експерти от сектор "Компютърни престъпления" в Дирекцията за борба с организираната престъпност започнала в средата на седмицата и обхванала територията на София, Бургас и Варна.

Действията били предприети в отговор на подадена от управител на фирма жалба за посегателство срещу интелектуална собственост на дружеството. Кражбата на продукта е осъществена от търговско дружество с подобна дейност и сходна търговска марка.

След като престъпната дейност била установена и документирана, на 26 февруари антимафиотите пристъпили към процесуално-следствени действия. Претърсени били централният офис на фирмата в София и складови бази в Бургас и Варна, откъдето са иззети седем компютъра и лаптоп с незаконен софтуер, съдържащи файлове в графичен формат.

От централния офис в София били намерени и иззети 43 кашона с около 160 хиляди художествени картички, от складовата база в Бургас - 149 кашона с почти 650 хиляди картички, а от базата във Варна - 30 кашона с над 270 хиляди картички.

Общият брой на иззетите от обектите в трите града художествени картички е приблизително 1 000 000, а тяхната стойност възлиза на около 500 хиляди лева.

По случая е образувано дознание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
u6man преди 16 години
тези железници трябва 6е да вземат жертви да тези мрасници от парламента да се сетят 4е са брак спрете и мерцедесите
2
0
 
0
 
! Отговори
Razprycifryci преди 16 години
"...откъдето са иззети седем компютъра и лаптоп с незаконен софтуер, съдържащи файлове в графичен формат." - E s tova izrechenie napravo me razbihte...
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
DA POCHNEM I AZ DA PECHATAM