Имаме виновен купувач на гласове в Сандански

2500 лв. глоба и 6 месеца пробация за Никола Малчев от Сандански
8 юни 2008 13:11,
10
Имаме виновен купувач на гласове в Сандански
Снимка: Булфото

Бизнесменът Никола Малчев, който беше задържан вчера за купуване на гласове в Сандански, се е признал за виновен и се е съгласил да подпише споразумение с прокуратурата, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Благоевград Елка Атанасова.

Малчев ще трябва да плати 2500 лв. глоба и да изтърпи 6 месеца пробация, която се изразява в задължителна регистрация по постоянен адрес и задължителни срещи с пробационен служител в рамките на половин година.

По време на пробацията Малчев няма да има право да променя адреса си, а през първите три месеца ще се среща всеки ден с пробационен служител.

Районният съд в Сандански одобри споразумението и така присъдата влиза в сила. Не сме слизали под минимума, определен в закона, уточни Елка Атанасова.

Малчев се е опитал да склони между 30 и 35 души да гласуват за коалиция "Бъдеще за община Сандански", като им е обещал при представяне на доказателства за вода да плати между 30 и 50 лв. на човек. Парите е трябвало да бъдат платени след края на изборния ден.

От прокуратурата не са събирали данни за поръчителя на покупката на гласове.

Малчев е организирал група с още четирима души. Групата е работила в полза на коалиция "Бъдеще за община Сандански", която спечели 8 места в общинския съвет.

По-рано Елка Атанасова уточни, че ако бъде признат за виновен, Малчев може да влезе в затвора за срок до три години, да му бъде определен срок за пробация или да плати глоба от 1 000 до 5 000 лв.


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Искам да купувам гласове на следващите избори!!!На бъдещите си покровители обещавам да се отчета до стотинка и да си мълча като петимата ремсисти,ако ме хванат, или до като минат 6-те месеца!!!За сериозни кандидатури-моля, дайте скайп или поща?
8
0
 
0
 
! Отговори
Всичко за България преди 14 години
Изборите в Сандански ясно показаха, че на народът му е писнало да бъде лъган. Поредният опит на "политикът" Ахмед Доган да си купи общински съвет удариха на камък. Санданчани ясно се противопоставиха на поредния опит на ДПС за купуване на български град. Основна заслуга за спирането на турската инвазия в Сандански има новосформираната коалиция "Напред". Младата коалиция съставена от партиите "Лидер" и ВМРО - БНД успя да покаже, че не са нужни милиони левове за да имаш подкрепата на хората. Че хората могат да бъдат спечелени, а не купени. С ясна пограма защитаваща българските национални интереси, коалицията успя да извоюва 3 места в местния парламент. Изборите в града поставят началото на едно успешно партньорство между тези две партии, което в бъдеще може да доведе до по-големи успехи не само за коалицията, а и за целият български народ. Сигурен съм, че и за вбъдеще коалиция "Напред" ще продължи да защитава интересите на майка България
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Що не го наградихте с лавров венец? На такива трябва до живот в панделата !А бе то като се замисли човек то тогава дали ще има някой да ходи да гласува!!! А забравих тия дето ни натресоха социалистите , палячото от Мадрит и тия от *** партия! Е сега по добре ли живеете!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
*** смешната присъда !!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
По телевизията казаха, че това е само върхът на пирамидата, *** са получавали пари от няколко различни партии дни преди изборите, тоя е изгорял, защото го е правил в самия ден на изборите. А другите? А мръсните ***, които са взимали пари?
4
0
 
0
 
! Отговори
niakoi si преди 14 години
4 godini strog rejim dokato mine mandata, pa da kupuva pak glasove
3
0
 
0
 
! Отговори
smehhh преди 14 години
i az ne go namiram za humanno,no mislq 4e ima logika v dumite ti:)!samo ne sum suglasen 4e tova 6te spre tezi ot gore...!!!za sujalenie v tqh e hlqbut i v tqh e nojut!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
не е хуманно , но предлагам да се ОБЕСИ пред общинататака веднъж за винаги ще се спре с купуването на гласове!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Дава 20 гласа (20х50=1000лв.) на властта и е свободен чиляко :)))