Спипаха 8 иракчани, опитали да преминат нелегално границата

Те платили по 500 долара на каналджии да ги доведат до България
Обновена: 15 фев 2012 12:18 | 15 фев 2012 12:17, Красимир Ангелов
8
Спипаха 8 иракчани, опитали да преминат нелегално границата
Снимка: Архив МВР

Гранични полицаи са задържали осем иракчани, опитали се да преминат през българо-турската граница, съобщиха от МВР.

Гранично-полицейски наряд от ГПУ-Свиленград е забелязал с термовизионна камера десет души, движещи се от турска територия към България.

При наближаването на държавната граница двама от тях се отделили и се върнали обратно. В 2.30 часа обаче останалите преминали турско-българската граница и половин час по-късно са били задържани.

Граничните полицаи са установили, че никой от групата - мъж,4 жени и 3 момчета, няма документи за самоличност. Пред граничарите те се представили за иракски граждани.

По първоначална информация в Истанбул те са платили по 500 долара на човек на каналджии, за да ги доведат до границата с България.

Работата по случая продължава.


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
0
 
! Отговори
юнака преди 8 години
на бесилката да увисват.
7
0
 
6
 
! Отговори
прости сме си! преди 8 години
Не са опитали ,а са я преминали ,и ОСТАВАТ в Бг ,да им слугуваме и отглеждаме !Турция ги нпуска към нас нарочно ,.....ееееей ,прости сме си в Бг !
6
1
 
4
 
! Отговори
ve преди 8 години
Да се връщат от където са дошли.И да започваме да правим по-бързо ограда на границата с Турция,че нелегалната имиграция ще е доста сериозен проблем.Гърция мисля,че ше прави подобна стена.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са жени и деца тръгнали да бягат от войната/никой не бяга от хубаво/.Не мисля ,че е хуманно да ги върнат обратно.Изобщо на някой да му хрумне да бяха в България(при все че ние всички гледаме как да избягаме от нея) явно положението в страната му е нетърпимо.
4
1
 
9
 
! Отговори
Алоо преди 8 години
В Ирак има война бе.... дори тука е по - добре. Що всичките нелегални имигранти са от страни в които се води война - ми щото само в такъв случай тука е по - добре. Що не дойде някой от Катар, или Оман?
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
целта им е западна европа,тук не ги виждам как ще се препитават.
2
9
 
15
 
! Отговори
Учуден преди 8 години
Нали в *** турция било много хубаво , защо не остават там а идват тук? Очаквам коментарите на разни *** и друга *** ***.
1
5
 
16
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО преди 8 години
ЗАЩО бягат от "прекрасните" им мисулмански държавици кък ГАДНАТА ЕВРОПА