ГДБОП пресече производството на спортни стоки ментета

Само за месец престъпната група реализирала 40 бона оборот
Обновена: 1 юни 2012 09:50 | 1 юни 2012 09:16,
26
ГДБОП пресече производството на спортни стоки ментета
Снимка: МВР

Служители на ГДБОП пресякоха незаконно производство и разпространение на фалшиви и опасни за здравето спортни стоки от чужди търговски марки, съобщиха от МВР.

Акцията е проведена на територията на София и Харманли.

Разследването на антимафиотите започнало от популярния интернет сайт-www.sportni–stoki.eu, чрез който били разпространявани фалшификатите.

Предлаганите стоки били произвеждани в нелегална фабрика в Харманли, откъдето готовата продукция чрез куриерска фирма „пристигала“ в столицата.

В София тя се съхранявала в нелегални складови помещения. От престъпната дейност и неотчитаните каквито и да било обороти, са нанесени огромни щети на фиска.

По първоначални изчисления дневните обороти, които реализирала престъпната група, надхвърляли 5000 лева. Само през последния месец са осъществявани обороти за над 40 000 лева.

В хода на операцията е задържана 36-годишната Ю.И. от София, собственик и администратор на интернет сайта. Жената била засечена, докато изпращала 18 пратки в столичен офис на куриерска служба. Тя не е отчитала никакви данъци, не е работила през търговско или друго дружество.

Мрежата за търговия и разпространение на фалшивите стоки била разработена и развита от 31-годишния Х.А. от Харманли, криминално проявен, осъждан за престъпление срещу интелектуалната собственост, Д.Д. на 31 години от Хасково и З.Х. на 32 години от Исперих.
Част от произведените нелегално екипи били съхранявани включително и в апартаментите им.

Последвала проверка във фабриката, която работела на пълни обороти. Оттам са иззети спортни стоки, носещи логото на известни търговски марки, заготовки, ленти, холограми и етикети.

Според специалисти за производството им били използвани много опасните за здравето азотни бои, тъкани и платове с лошо качество, които могат да предизвикат трайни увреждания на кожата и са забранени с директива на ЕС.

Общо от складовете и фабриката са иззети над 3500 екипа. Нанесените материални щети на правоносителите са за над 500 000 лева.

Образувани са две досъдебни производства - за извършено престъпление срещу интелектуалната и индустриалната собственост, за които се предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години. Прекратено е разпространението на фалшивите стоки и е преустановено предлагането им по интернет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: стоки ментета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
bosia преди 11 години
I kvo sega pak chte im se razmine na tezi... Kervanat si varvi a kuchetata si laqt......
22
0
 
0
 
! Отговори
Лени преди 11 години
Добре, че не си поръчах нищо. Скоро преди 1 месец някъде попаднах на този сайт и като видях цените на дрехите и, че ми изглеждат оригинални и веднага реших да си купя. Добре, че майка ми каза да изчакаме и си купих дрехи от маггазин в града. Но той да беше само 1 такъв магазин, а то ги има много.
21
0
 
1
 
! Отговори
сънища преди 11 години
Да бе да,вече никъде не можеш да намериш ментешляци,приятелите на тиквата не вкарват контейнери от Китай,а *** с дисадзи не внасят *** от турция!
20
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
е добре де неуморния загази?
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На централна улица в София има магазин на 2 етажа за официално облекло - костюми и т.н. Там се продават супер скъпи неща, на които... етикетите се шият в мазето и в други мазета. :)Обаче собственика е много силен в нарко света, плаща добри подкупи и този му бизнес няма да пипнат с пръст...
18
0
 
1
 
! Отговори
хахаха преди 11 години
ХА ХА ХА в полето "Доставка и гаранция" Пише само за доставка. За гаранция нищо! Няма връщанка. ХА ХА ХАПонеже са си скрили сайта отворете го така:в гугъл пишете sportnistoki.eu и отваряте НЕ линка ами отдолу кликате Cached. Демек отворете кешираната версия
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не виждате ли че китайските ментета не се пипат. Разчистват пътя от конкуренцията
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"От престъпната дейност и неотчитаните каквито и да било обороти, са нанесени огромни щети на фиска. " Ами че да закрият НАП-а и без това взимат само тлъсти премии и заплати без да си мърдат пръста!
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво. ГДБОП пресече производството на тиквени стоки ментета
14
0
 
4
 
! Отговори
много са ми смешни преди 11 години
Тия защитници на запазените марки ни взеха за тотални ***. Любимата ми част от всяка акция по конфискация е тази - "Според специалисти за производството им били използвани много опасните за здравето..." Тези тинтири-минтири, глупости на търкалета може да ги пробутат само на някой тотално изперкал ***. Ментетата се произвеждат при абсолютно същите условия, някой даже се произвеждат в съседни заводи. Почти всички оригинални дрехи идват от китай и турция, всякаш там на някой му пука..
13
0
 
6
 
! Отговори
:) преди 11 години
Сега отворих този сайт... кой нормален би си купил нещо от него!!! Първо дизайна - в училище още като бях щях да направя по-хубаво нещо от това. Второ домейна - .eu, един от най-евтините, а имаше и периоди към български хостинг сайт, където безплатно раздаваха. Трето - за контакти е даден някакъв глупав skype и телефон само - няма адрес. Но нали на анцуга трябва да пише Адидас, та какво ли не прави българина само и само да изглежда "гъзар", но така и не проумява, че не дрехите те правят cool.
12
1
 
15
 
! Отговори
:))) преди 11 години
Е какво им е на нашите ментета .... да не са по-лоши от китайските :))) Явно бизнеса на младежите е пречил на някой от големите играчи ....
11
2
 
7
 
! Отговори
Талпата преди 11 години
Защо милиционерите ни занимават само със спортисти, физкултурници и спортни стоки? Други стоки не се ли фалшифицират?
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Произвеждат се много добри и качествени хасковски български екипи. От години вече купуваме в семейството ми само от тях. Ама селянията в Бг е на ниво. Много е важно на анцузите да пише Адидас. Хората ги търсят тези ментета, нищо че след второто пране са за ***.
9
0
 
30
 
! Отговори
Виктор преди 11 години
Вече в магазините никога не може да си сигурен какво купуваш, пълно е с ментета дори в представителни магазини по моловете.
8
6
 
5
 
! Отговори
Unufri преди 11 години
До 2: Добре, повече никакви престъпници няма да лови държавата. Заради теб :) Щом ти така искаш, държавата зарязва всякакво противопоставяне на престъпна дейност :)МВР започва да работи единствено по Галеви, Ковачки и тем подобните им :)Акъл море, патки пасе! Изкарай бюлетина на МВР за 3 години назад и виж, че е пълно с подобни новини. После сравни това бюлетинче със същото, но на другаря Румен Петков и тогава питай защо, защо, защо...
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИСКАМ АКЦИЯ "***". ВМЕСТО МИЛИЦИОНЕРИТЕ ДА СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ ПРЕД ТОВА КАК *** ПРОДАВАТ КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ НА ГЕОРГИ ПЕТКОВ (ЖЕНСКИЯ ПАЗАР) ДА ГИ АРЕСТУВАТ - ДА КАЖАТ КОЙ ИМ ДАВА ЦИГАРИТЕ - И ТАКА НАГОРЕ ПО ВЕРИГАТА. ДА НЕ СТИГНЕМ ДО БОЧЕ :)
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А кога ще направят акция да разкарат ***, продаващи вечер крадени стоки на женския пазар? Ако се излъжете да минете след 17:00 ще видите за какво иде реч.Омръзна ми на всяка крачка да ми предлагат "ефтини цигари", които хич не са евтини и са направени от ***.
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Общо от складовете и фабриката са иззети над 3500 екипа. Нанесените материални щети на правоносителите са за над 500 000 лева. -----Значи те са иззети, конфискувани, А НЕ СА ПРОДАДЕНИ. СЛЕДОВАТЕЛНО НИКАКВИ ЩЕТИ НЕ СА НАНЕСЕНИ ВСЕ ОЩЕ !!!ЩОМ НЯМА ПРОДАЖБА, НЯМА И ЩЕТА.АМАН И ЕТО КАК СЕ МАНИПУЛИРА НАСЕЛЕНИЕТО. УТРЕ НЯКОЙ ЩЕ СРЕЩНЕ ПРИЯТЕЛ И ЩЕ МУ КАЖЕ "АБЕ ТИ ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ АДИДАС,НАЙК.. ИЛИ НЯКОЙ СИ ДРУГ ИМА ЩЕТА ЗА 500хил. лева, а реално няма защото не е продадено нищо." Ей така тръгва слуха
4
3
 
25
 
! Отговори
Стоян преди 11 години
На тия журналистчета от СЕЛСКИ ТИП, няма ли кой да им проведе курс по грамотност????????КАКВО Е ТОВА 40 бона. Нещастници!!!