Шампионът Милен тренирал до последно въпреки лекарите

Приятелите на спортиста пред Dnes.bg: Имаше проблем с кръвното
Обновена: 21 мар 2015 19:33 | 21 мар 2015 19:21,
48
Шампионът Милен тренирал до последно въпреки лекарите
Снимка: Dnes.bg

"Не можем да повярваме , че това е истина и затова дойдохме да се убедим с очите си", заяви за Dnes.bg един от приятелите на открития мъртъв олимпийски шампион Милен Добрев - Иван Зашев. Той заедно с други приятели станаха свидетели на изнасянето на трупа на спортиста, който бе качен в микробус и откаран в Съдебна медицина за аутопсия.

Ден след допинг скандала, при който националният отбор на България беше дисквалифициран, а федерацията глобена с 600 хиляди долара, българските щанги претърпяха още една загуба.  Бившият олимпийски шампион по вдигане на тежести Милен Добрев е намерен мъртъв в дома си, съобщиха от полицията в Пловдив. По тялото му няма следи от насилие, сочат първоначалните данни.

Още по темата
Трупът на 35-годишния олимпийски шампион е открит от неговите родители. Най-вероятно Милен Добрев е починал в съня си от инфаркт. Смъртта се разследва от криминалисти и съдебни медици.

„Един живот приключи на 34 години. Не ни допуснаха вътре въобще. Той живееше сам, баща му го е открил”, заяви Гроздана Димитрова, която е близка на семейството.

По неофициална информация смъртта е настъпила след употреба на алкохол и стероиди.

„Чувах, че си е пийвал от време на време, но аз не съм го виждал пиян.”, разказа съсед на Добрев.

Приятели на Добрев отричат той да е алкохолик и твърдят, че е страдал от високо кръвно. Вдигал е тежести до последно въпреки съветите на лекарите да не натоварва сърцето.

„Не му е издържало сърцето, но ще кажат лекарите от какво е”, твърди Иван Зашев.

„Беше добър приятел и добър спортист, тренираше до последно”, разказа Пламен Георгиев – Джонсъна.

Милен Добрев е последният българин с олимпийска титла по вдигане на тежести. Печели общо четири златни, два сребърни и два бронзови медала от големи първенства. Добрев се е занимавал със строителство. Мечтата му била да направи детска школа по щанги. 35-годишният шампион ще бъде погребан в родното му село Житница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Говорите за мъртъв човек,осъзнайте се и се спрете,никой не го е познавал лично не е бил там и не знае факти,плюем си с повод и без повод шампионите..сега по добре ли е като тях ги няма
41
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха. А после кой ми *** в гащите и кой ми би инжекция в *** със стероиди. Те се боцкат с химия като луди, пият алкохол и приемат наркотици - после някой друг им виновен и за допинга и за смъртта. ДА СЕ ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОН ВСЕКИ Т.н. "ПРОФЕСИОНАЛЕН" спрот в България. Това е свърталище на порок и далавери и пране на пари.
40
0
 
25
 
! Отговори
Горан преди 9 години
Лека му пръст на човека... с 4 години по-млад от мене е... Обаче, професионалният спорт, особено натоварващ, като вдигането на тежести, а и в неговата доста тежка категория, не е изненадващо... Много години се е подлагал на свръх натоварвания, взимал е разбира се и препарати, без това в професионалният спорт не може... После е продължил да тренира, и след края на кариерата си на шангист... И накрая сърцето му е заминало. Предполагам, че има така нареченото биволско сърце...
39
1
 
22
 
! Отговори
papa преди 9 години
От химията е бате.Аз съм вземал и на едни изследвания на доктора му се изпотиха очилата.Събра половината си колеги да видят.Не е хубаво.
38
1
 
23
 
! Отговори
почитател преди 9 години
Не мога да разбера защо се цитира точния адрес на починалия във в.Труд. Може би е знак за крадците да проверят за златни медали и други ценни неща.
37
0
 
55
 
! Отговори
cat преди 9 години
Много жалко за човека, той играеше за България, в негова чест са свирили химна по света!!
36
4
 
13
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Съквартиранта е фитнес маниа. Непрекъснато ми дава съвети какво да ям и как да живея, а е безработен. Та общо взето каквото ви казват тези хора правете обратното да не ходите по болници и да не навеждате главата, когато ви питат какво работите.
35
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и кой ще плати тия 600 хиляди за глобата,от чий джоб ?! голяма част от така наречените спортистчета - галеници на държавата са ***. от край време .
34
23
 
6
 
! Отговори
още на времето преди 9 години
Ткака наречените "борци" се друсаха.ПО МАЛКО ***-*** ПО-ДОБРЕ
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
30, Г-н Пачино, но пък на вас ви се отразяваше добре докато пердашехте "Даниелс" в Усещане за жена. Майстор сте и на пиенето. Само такива майстори не може човек да ги види пияни.
32
2
 
3
 
! Отговори
Ш преди 9 години
Много пари,много *** БСП и ДПС.Дрогата е приритет за тях.
31
12
 
3
 
! Отговори
Лекаря преди 9 години
Не трябваше да тренира,много дрога поемаше.ДПС му помагагаха заедно с БСП.Все *** тренираха.
30
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смятайте човек като него да се алкохолизира....какво остава за бай Санди дето блъска като роб цял ден и като се върне в скапаната си дупка да не посегне към ракията и да забрави аджеба защо живее такъв живот. Наздраве!.... като ви се пийва ще пийвате. Дали ще живееш 15 години повече или по-малко, каква полза? Важното е сега как се чувстваш.Няма пийш лииии...
29
2
 
4
 
! Отговори
Шампиона Кретен преди 9 години
Много тренирах,но ДПС не можа да ме победи.
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спорт вече нема-има БИЗНЕС ?
27
4
 
9
 
! Отговори
Ал Пачино преди 9 години
Джон Даниелс на никой не прощава!
26
16
 
2
 
! Отговори
Тазманиския дявол преди 9 години
Какво е тренирал,че нещо не разбах?То такива хасмалаци много.Велики убитаци
25
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Чувах, че си е пийвал от време на време, но аз не съм го виждал пиян., разказа съсед на Добрев."Щом съсед леко сконфузно казва, че от време на време си е пийвал, значи Милен яко е пиел в действителност. Такива слухове не се пораждат от пиене от време на време, а от яко жулене всеки ден.
24
0
 
6
 
! Отговори
до 25 преди 9 години
то и денонощното цъкане с мишката и блещенето в екрана също убива. има и доказана психическа болест - кибер болест... единствените серии и повторения, които правят повечето от вас са с пръстчетата на ръката. не бъркайте нашия спорт с мутрите. няма нищо общо.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добрев, от алкохол лиии, от химия лиии, от много лиии?