Кола помете велосипедист, уби го на място

Пътният инцидент се е случил във Варна
23 юли 2016 22:27,
33
Кола помете велосипедист, уби го на място
Снимка: Булфото

Велосипедист е загинал при пътен инцидент във Варна. Това съобщиха за "Фокус" от "Пътна полиция".

Колоездачът е опитал да направи ляв завой, когато е блъснат от Опел "Корса", управляван от 75-годишен шофьор. Велосипедистът е загинал на място.

Общо регистрираните катастрофи, които са станали на територията на Варна са 18. Установени са материални щети по автомобилите. Няма данни за проблеми в транспортната система на града или за въведена нова организация на движение. Всички светофарни уредби са изправни.

Автобусите на градския транспорт се движат с празнично разписание. Повече автомобили се наблюдават по участъка, водещ към курортните комплекси и в централната градска част по посока кварталите. Не се извършват ремонтни дейности по републиканската пътна мрежа в региона.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
8
 
! Отговори
До 24 <От Сливен& преди 7 години
Лъжеш!В закона няма такива изисквания заради велосипедистите. Второ, пак лъжеш - това, че човека е 75 годишен, не означава, че има както си написал "амортизация на очите". 75 годишния шофьор е като всички останали, само дето обикновено не предприемат рисковани маневри, както правят тези до към 35 годишна възраст.
31
8
 
0
 
! Отговори
Още безименни преди 7 години
До Анонимен"Велосипедистите най-много нарушават правилата и е съвсем логично често да има случаи като този."Статистиката показа обратното: при повечето от случаи когат има катастрофа между кола и колело, шофьора на колата е виновен.Защо винаги обинявате другите? Карайте спазвайки правилника и ще има по-не 2 пъти по-малко такива ситуации.
30
0
 
8
 
! Отговори
Не толкова прост в. преди 7 години
До *** велосипедист"по какъв начин велосипедиста пречи повече, когато кара в насрещното"Изключително опасно е да караш в насрещното! Само не-опитни велосипедисти правят това. Моля дайте пример с държава където каранатео в насрещното за колоиздачи е писано в правилника за движение. Няма такава!
29
10
 
0
 
! Отговори
Прост велосипедист преди 7 години
Искам да ползвам възможността и да питам шофьорите (да забравим за момент какво пише в правилника за движение) - по какъв начин велосипедиста пречи повече, когато кара в насрещното?
28
4
 
8
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Изчистете се,на остров,по възможност в съжителство е педерунгелите. Айде нема нужда от невротични меки китки на колелета по пътищата.
27
0
 
0
 
! Отговори
Кон преди 7 години
Проклинащия трябва да бъде скопен, да се изчистим от такива *** като него.
26
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се вкарат високи такси за паркиране и шофиране в центровете наградовете та да спрат българите да се возят по един на 15 годишни каруци с газови уредби. Нямам търпение пак да се вдигнат горивата та да се поразреди трафика. Българинът все още си живее в миналия век и основна цел е всеки член на семейството да има таралястник - възможно най-лъскав и за най-тънка цена. А такива дърти прилепи над 70 трябва да се тестват повторно за шофьорска книжка.
25
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До злобните хорица, коментиращи по този нелеп начин смъртта на човека и "правилата" за велосипедистите: Велосипеда Е превозно средство. Във всички развити държави велоалеите се намират на пътното платно в града, с изключение на случаите, в които има по приятни възможности за това. Не велосипедиста е потенциален самоубиец, а вие господа шофьори, потенциални убийци. Защитата не човешки живот е приоритет за всеки човек влючая и вас.
24
8
 
13
 
! Отговори
От Сливен преди 7 години
До от варнаПо закон - когато има велосипедист на пътното платно, си длъжен като водач на МПС да осигуриш неговата безопасност, като осигуриш достатъчно дистанция + преднамерено намалиш скоростта си ! Това, че 75 годишен с амортизация на очите е причинил ПТП-то е въпрос на друга тема .. Оглеждайте се, колеги участници в движението. А до местната власт - създайте безопасни маршрути за хората, чието движение не замърсяват въздуха, който дишат децата ви !
23
10
 
16
 
! Отговори
от варна преди 7 години
карам шофьорските в момента, скъсан съм веднъж на кормуването заради велосипедист прези 1 седмица, 150 лв назад. за тях няма светофари, няма ограничения, дали на пътя или извън него, не се оглеждат, пъхнали слушалките с музиката в ушите и газ на зиг-заг на пътя ? а кви ли не други изпълнения имат като пресичат.... изобщо нямат място на пътя, опаси са за самите себе си, а извън него са опасни и за хората...община варна си усвои парите за алеите, вървиш по вело алея, а до нея тротоара дупка до д
22
5
 
17
 
! Отговори
77777 преди 7 години
Не знам защо велосипедистите си мислят, че имат само праеа и нямат задължения? Те си присвояват праеата и на пешеходците и на колите, даже и права на автомобилите със специален режим на движение - минаване на червено, минаване през насрещното или по забранени места, правят забранени маневри и т. н. Върха на сладоледа е карането им по тесните тротоари.
21
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велосипедистите най-много нарушават правилата и е съвсем логично често да има случаи като този. Принципно за България е най-добре велосипедите да се забранят, а карането им да е разрешено само на специални велосипедни алеи далеч от пешеходци и МПС-та.
20
3
 
4
 
! Отговори
Varna преди 7 години
Вторият въпрос .Какво прави сигналната жилетка отзад в багажника на колелото ?
19
0
 
1
 
! Отговори
Varna преди 7 години
Той не се е движил в града .Варна е на 7 км напред а Девня е 17 км назад .Тое е в извън градски условия .Пътя прави десен десен завой и вече в правият участък без кръстовище прави ляв завой ..То има кръстовище но отбивката му е само надясно и то е входа за дървеното пристанище .Там отбивка за наляво няма .Той е решил на правият участък да мине от дясната страна на платното в лявата страна на платното ..Там отсечка за наляво няма прав участък на извънградски път .
18
0
 
1
 
! Отговори
Varna преди 7 години
Беше с една бежова фанелка със сини дълги дочени панталони .Виждал съм го и в 15:00 ч да пътува посока Варна и в друг денда пътува към 19:30 пак за Варна .Но ми направи лошо впечатление че сигналната жилетка не е на гърба му .А е турена отзад в багажника на колелото .Може би шредният ден съм го видял до охладителният канал на ТЕЦ -Езерово караше в посока Варна в дясната лента .
17
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велосипедите трябва да се забранят в градовете. Всеки вижда какво е сега - движат се в насрещното, минават на червен светофар, правят забранени завои и т.н. Колелетатс нямат място в градовете.
16
0
 
1
 
! Отговори
Varna преди 7 години
Не е северният път .А е край ездрният път посока Девня - Варна .Ударен е отзад в гръб до входа на дървеното пристанище .
15
0
 
0
 
! Отговори
Varna преди 7 години
Ама там няма кръстовище за да прави ляв завой .Кръстовището е 700 м още напред и там е ляв завибза с Тополи .Този участък е прав с двупосочно движение и решил по средата на пътя на входа на дървеното пристанище без кръстовище да прави ляв завой ..Там където е ударен има отбивка надясно за входа на дървеното пристанище .Но юевият завой ще прави на кръстовището за с Тополи което е още 700 м напред .Няма как на прав участък да правиш ляв завой .Той просто махнал с лявата ръка и е завил на ляво .
14
0
 
0
 
! Отговори
До Varna преди 7 години
Къде е станало това на езерния път ли?
13
0
 
0
 
! Отговори
Varna преди 7 години
Другото което е там спират товарни камиони за входа на дървеното пристанище .Участъкът е натоварен с двупосочно движение на автомобили а спрели камиони извън платното отстрани .И ти с колело с една жилетка в багажника правиш ляв завой .Ами колелото като нямаш огледала за задно виждане ще спреш ще се огледаш дали идват отзад коли и тогава си прави левият завой .То отпред е ясно колите се виждат дали има или няма .