Баба хвърли 10 бона от терасата, "лови" престъпници

Ало апаши се представили за полицаи и я склонили уж да им помогне
19 авг 2016 14:30,
17
Баба хвърли 10 бона от терасата, "лови" престъпници
Снимка: Архив, Dnes.bg

72-годишна жена е станала жертва на телефонна измама на стойност 10 000 лева по нова схема, съобщиха от МВР.

Вчера по обяд на стационарния й телефон се обадил непознат мъж, който се представил за полицай. Обяснил на жената, че полицията работи по залавянето на група крадци, които обирали жилищата на възрастни и самотни хора.

Казал, че двама от групата са задържани, а това станало благодарение на жена, която съдействала за залавяне на престъпниците, за което щяла да получи медал.

Мнимият полицай обяснил на 72-годишната шуменка, че останалата част от групата на крадците по време на акцията се измъкнала. Казал й, че обирджиите действат изключително дръзко, влизали в жилищата на хората, биели ги и ги изтезавали, докато дадат всичките си пари и ценности.

Шуменката се съгласила да съдейства уж на полицията. Дадени й били указания да събере всички пари от дома си, да ги сложи в хартиен плик и да ги прибере по възможност във фризер или хладилник. Обяснението било, че там нямало да ги открият с детектора, който крадците ползват.

След това й дали номер, на който да звънне "да ги подмами" да отидат в дома й, а полицаите да ги заловят. Казали й, да се обади веднага след това на телефон 144, за да се свърже отново с полицая.

Без да затваря телефона и да прекъсва връзката с истинските телефонни измамници, жената звъннала първо на единия, после на другия номер. Дадени й били указания да не допуска хората в дома си, а да хвърли парите през терасата, като преди това сложи бял чаршаф на балкона.

Обяснили й, че веднага трябва да се прибере в жилището си, да не стои на терасата, защото може да пострада при залавянето на изключително опасните престъпници. Жената изпълнила указанията.

Малко по-късно установила, че е измамена. По случая в РУ- Шумен е започнато досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Нека да се знае преди 7 години
Измамниците имат телефонните ви номера, ЕГН-тата и адресите. Знаят колко пари сте теглили от банка скоро. Всичко става с любезното съдействие на полицията, и други хора, които са в схемата, а защитата на ромските кланове (исках да напиша друга дума, но я цензурират нищо, че в другите езици по света така ги наричат) идва от депутати от турската и герберската партии.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние сме малък но много проС народ
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Германия, в Австрия, Чехия, стават ли такива неща?
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До дърп.бгМного са си истински тея новини.....в чужбина незнам дали им се връзват ама има вече случаи дето се обаждат на гастарбайтерите ни там......на мене са ми звъняли поне 20-тина пъти като един като видя че не му се връзвам почна да сипе обиди и заплахи....тея без домашен са си най-добре
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имала бол пари-дала.
4
1
 
9
 
! Отговори
До 4 преди 7 години
Ами така де - тиквен медал...
3
4
 
9
 
! Отговори
дърп.бг преди 7 години
Според вашите фалшиви измислени новини, досега баби са метнали около един милион, това трябваше да е станало национална сензация...Вземете да отразите някое истинско събитие най-накравя.
2
0
 
15
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Балъците са повече от звездите в Космоса! Факт.
1
1
 
27
 
! Отговори
Дядо преди 7 години
А бе какви са тези баби иди0тки милионерки постоянно???