Бъчварова отчете спад на престъпленията във Варна

"Емблематичен е начинът, по който се работи за борба с корупцията"
Обновена: 16 яну 2017 13:51 | 16 яну 2017 12:25, Екип на Черно море
8
Бъчварова отчете спад на престъпленията във Варна
Снимка: Пламен Гутинов

Вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова отчете спад на престъпленията във Варна .

"Ще цитирам резултатите за Варненската дирекция. Умишлените убийства са надолу с 67%, грабежите са по-малко с 37%, кражбите с 9%, кражбите на автомобили са намалели с 27,7%. Общата разкривамост тук е увеличена с 10,1% във всички случаи, за да стигне през 2016 г. - 37,91%", каза МВР-шефът в морската столица, цитирана от Информационна агенция "Черно море".

Бъчварова похвали полицията за отлично свършената работата, свързана със спецоперацията, при която бяха задържани варненски митничари.

"Мисля, че е емблематичен начинът, по който се работи за борба с корупцията. За намаляване на битовата престъпност във Варна сериозно е работено, по отношение на джебчийските кражби - също. Много точно са планирали своите действия. Можем да помогнем с допълнителните средства за гориво, за ремонти, да се назначат сътрудници по охрана", коментира министърът в оставка.

Тя обясни, че има много добри примери за овладени процеси във всяка една от областите.

"Разбира се, има и проблеми, но не трябва да се подценяват усилията на полицията в борбата с битовата престъпност. Статистическите данни показват спад на битовите престъпления", каза Бъчварова.

Тя обясни и че има над 10% ръст разкриваемост на всички престъпления във Варна, което е довело до сериозно намаление на битовите и други посегателства.

Регистрираните престъпления за 2016 г. са 7024, а за 2015 г. те са 7569. Разкритите престъпления за 2016 г. са 2663, а за 2015 г. - 2083.

"И при спецоперацията, и по всички случаи е работено безкомпромисно. Като министър знам, че с едно замахване не могат да се решат такива дълбоки проблеми. Случаят с митничарите е показателен, искам да е еталон за работата на колегите", обобщи вицепремиерът в оставка.

Автор: Пламен Гутинов

Още новини четете на www.chernomore.bg


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
nba преди 3 години
Бабе, как отчете, че намаляват като не регистрират всички. Това го знаем , че регистрирате рейтинг за добре свършена работа, но надали. Кой ви вярва!?
7
0
 
2
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 3 години
МВР разкрива някъде около 14 процента от битовите престъпления.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ние и от Румъния по-добре се справяхме,ама нещо умре ромката дето ни хвалеше!
А когато фактите говорят и Боговете мълчат!
5
1
 
5
 
! Отговори
super pi` преди 3 години
абе тая мн ни омаива бе мисли че сме прости и не вижда ме какво става,,,,,,,,еееееее мн големи *** са от парламента мислят че сме по живково време още
4
1
 
8
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 3 години
То ва е безумие и нагал популизъм от страна на Бъчварова то не е присъщо на МВР така да манипулира гражданитне само на Варна като часове преди да престигне областа е потресена от тройното убийство на цяло семейство.Заличен е един цял дом с обитателите си.Навсякъде от гдето е минала алтернативно я посрещат жестоки престъпленияна предприетата операция срещу конфенциалната престъпност.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая не знае колко уши има на главата си тръгнала за престъпления да ми хортува.
2
1
 
7
 
! Отговори
llkj преди 3 години
народът с нетърпение очаква момента, когато герпаджийските *** ще отидат в историята.
1
1
 
10
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Леля Бъчи кара тежък климактериум -затова ги говори тия...