Напрежение в съда: Акушерката Ковачева осъзнавала действията си

Адвокатът й за малко да изхвърчи от залата заради поведението си
27 яну 2017 18:13,
8
Напрежение в съда: Акушерката Ковачева осъзнавала действията си
Снимка: архив Булфото

Акушерката Eмилия Ковачева не страда от психично заболяване и е осъзнавала действията си в нощта, когато е бил нанесен побоят над 4- дневната Никол. Това стана ясно от съдебномедицинската експертиза, която представиха днес вещите лица.

Още по темата

Съдът разпита и началника на отделението в "Токуда" Галина Недялкова, където е било прието бебето Никол, предаде "Дарик". По думите й детето е било с брутално счупване на главата и множество други тежки травми. Медицинска комисия е установила, че детето е малтретирано и е със счупване на главата, травма на меките тъкани на гръдния кош и тежка травма на част от мозъка. 

Делото не мина и без искането за отводи на защитата.

Адвокатът на подсъдимата Владислав Янев на няколко пъти се опита да постави под съмнение компетентността на д-р Недялкова. Защитата си позволи и да отправи забележка на заседател - правел недопустими физиономии, докато той задавал своите въпроси. Последва предупреждение към Янев за недопустимо поведение.

Днес вещите лица представиха и съдебномедицинската експертиза, която доказва, че акушерката Емилия Ковачева не страда от психично заболяване и е осъзнавала действията си. Те споделиха още, че са установили и т.нар. островна амнезия, което означава частично губене на спомени. Това обаче според тях била честа тактика при подсъдими.

Янев атакува вещите лица като оспори и тяхната квалификация и даде думата на подсъдимата Ковачева. Тя каза, че при първата среща с тях тя е била отведена от дома си от двама неизвестни полицаи, вещите лица не са я осведомили за правата й, а тя самата не е била адекватна и не помни какво им е споделила. Последваха искания за отводи от страна на защитата - един за вещите лица и два за съдебния състав.

Следващото заседание на съда ще е на 9 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво изчадие трябва да е тази жестока жена, за да удря едно мъничко беззащитно бебче, което се нуждае единствено от грижи. Потресаващо отвратително извротено и нечовешко е. Горкото детенце и горките родители, а майчицата му, която го е износвала девет месеца и го е чакала да се роди и накрая някакъв *** нещастен си позволява с това нечовешко престъпление да унищожи щастието на това семейство. А колко ли още беззащитни бебчета е удряла не ми се мисли.
7
2
 
1
 
! Отговори
outlaw преди 7 години
Аз ако съм родител на детето няма да се притеснявам ако не я осъдят, ще си я причакам ще я хвана и ще я режа парче по парче, ще и пържа месото и ще храня кучетата с него а тя ще гледа.
6
3
 
17
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Това чудовище или да го вкарват в дрънголника за 10на години, или на площада и да раздават камъни. Едно от двете!И докато правят експертизи за вменяемост, да врътнат една и на адвоката й. Който със сигурност освен луд е и същия из.род, за да я защитава.
5
0
 
3
 
! Отговори
0 преди 7 години
magistratite zashto ne sa vav zatvora
4
3
 
16
 
! Отговори
nina преди 7 години
"Akушерката Eмилия Ковачева не страда от психично заболяване и е осъзнавала действията си в нощта, когато е бил нанесен побоят над 4- дневната Никол.."А добро утро...Тъпият й адвокат и той е за съд май.Вкарвайте я тази психопатка в затвора вече,това е пълно безобразие!!
3
2
 
9
 
! Отговори
Кьоравата Темида преди 7 години
Мисля,че се превъртат някакви "кошници" и "плодове". Нямам друго обяснение за съдийкката "бързина".Дано да не пладват прекалено дълго,докато изтече давността,както стана при моя случай.
2
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прекалено се протака,всичко е ясно,но не и за магистратите.Затвор и то за доста години!!!
1
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малии тая още ли бават бре? Какво е това правосъдие? Досега ако беше в друга държава да са я вкарали да лежи поне една петица от тотото. Щеше и да плаща за нанесена вреда на бебето което сигурно ще остане за цял живот увредено. Да ама в друга държава ама не и в Мутроландия!