Запечатаха магазин в Добричко, отчел... 30 ст. оборот

Търговци в отдалечени населени места не дават касови бележки
9 фев 2017 19:16,
13
Запечатаха магазин в Добричко, отчел... 30 ст. оборот
Снимка: архив, Reuters

Данъчни служители запечатаха магазин за хранителни стоки в добричкото село Зърнево, отчел оборот от 30 стотинки за близо два месеца, съобщиха от офиса на НАП-Добрич.

"Усложнените зимни условия и трудната проходимост на пътищата в Добруджа изкушиха някои търговци в отдалечените населени места да не отчитат на касовите апарати извършените продажби", коментира Красимир Павлов, старши експерт в звено "Комуникации".

Нарушението в магазина в село Зърнево е установено в периода от началото на декември 2016 година до 25 януари 2017 година при дистанционното наблюдение на фискалните устройства.

Данъчните инспектори установяват на място, че в магазина се извършват продажби, но те не се отчитат на касовия апарат. Обектът е запечатан за срок от 14 дни, а на търговеца е съставен акт за административно нарушение, посочват от местната приходна администрация.

През януари данъчните служители са проверили 22 обекта в Добрич като са съставили осем акта за нарушения, от които три са за неиздаване на касови бележки. В Добрич общо са под наблюдение 6682 фискални устройства, информират от офиса.

Освен големите търговски обекти и магазини за хранителни стоки, както и заведения за обществено хранене, данъчните служители следят оборотите и на 115 фризьорски салона, 55 магазина и щандове за цветя, 49 автомивки. Дистанционно се наблюдават оборотите и на 13 златарски ателиета, 12 фитнес зали, 11 обменни бюра, 8 погребални агенции и други.

От НАП-Добрич напомнят, че имуществената санкция за неиздаване на касова бележка е от 500 до 2000 лева за юридически лица и еднолични търговци. Търговците рискуват и обектите им да бъдат запечатани за срок до 30 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: магазиноборотЗърнево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А с КТБ кво стана?
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нови успехи на НАП! Наред е Нефтохима.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Данъчни мишоци ,защо не отидете в Нефтохим.Кавали.
7
1
 
23
 
! Отговори
м даа преди 7 години
Като знам как се "продава" в селските бакалии - дай пък ще плащам на пенсия/помощи - не е толкова невероятно.
6
2
 
34
 
! Отговори
123 преди 7 години
И все пак, казано е че по-добре сива икономика отколкото никаква. А големите вериги дето дават бележки, а пък все излизат на загуба и отварят магазин след магазин и изнасят печалбата навън с трикове, тях кой ги търси..Дребните търговци и да крият, пак в България ще им останат парите, тук ще ги похарчат.
5
3
 
51
 
! Отговори
цирка нап преди 7 години
"Браво на НАП големи професионалисти"чак по селата правят проверки а под носът им на пазара Илиянци, Китайците трупат пачки и никой не издава касови бележки защо ли а?!загубите за държавата са огромни.
4
7
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хванали един мишок, който ако не укрие нещо,не може да съществува. А масовото *** на обороти по бензиностанциите,нещо за него? Или там не се пипа,защото държавните хрантутници,са на хранилка при тях? А веригите магазини,там положението е още по-трагично.
3
3
 
24
 
! Отговори
30 преди 7 години
Каквито управниците тамкъв и бизнеса ...
2
7
 
47
 
! Отговори
браво,аферим преди 7 години
хванаха"милионера" в с зърнево - е тва е закон и държава !-Ураааааааааза големите вериги , за милиардите от банки ,за окрадените обществени милиони закони Няма в тая "държава"
1
2
 
43
 
! Отговори
вересия преди 7 години
я, един имал 30 стотинки за вафлите