Отмъкнаха и разбиха каса от шоурума на "Ситроен" в Русе

СОТ-аджиите не открили нищо, не подали сигнал в полицията
24 фев 2017 13:44, Анисия Иванова
0
Отмъкнаха и разбиха каса от шоурума на "Ситроен" в Русе
Архив: Булфото

Крадци измъкнаха и разбиха огромна метална каса от шоурума на "Ситроен" в Русе. Полицията разследва сигнала за кражбата от офис на фирмата в града. Сигналът в МВР – Русе бил получен вчера. Оказало се, че крадците са проникнали в шоурума през нощта на 22 срещу 23 февруари.

Били са отнети пари, които са били заключени в метална неукрепена каса, която е била оставена в помещение на втория етаж. Сейфът бил открит отворен и изпразнен в градината, на около 15 метра от сградата. Полицаите извършили оглед на местопроизшествие, открили разбит прозорец на приземен етаж. Апашите, които явно са имали вътрешен източник, проникнали през него. Сградата е охранявана от СОТ, който се задействал. Крадците обаче изхвърлили касата на двора и се измъкнали по обратния път, като затворили прозореца.

Пристигналите охранители не открили отворен прозорец, и не подали сигнал в полицията, но не забелязали и касата в неосветената градина, съобщава "24 часа".

Едва когато ситуацията около шоурума се успокоила, крадците дошли отново, отворили и изпразнили изхвърлената навън каса. След това изчезнали безследно с парите. Кражбата била установена едва на сутринта. Иззети са записите от охранителните камери на обекта. Щетите от престъплението са в процес на уточняване. По случая е заведено досъдебно производство от НК.

Това е пореден случай на отмъкване на каса в Русе през последните години. През 2014 апаши измъкнаха сейфа в близкия мотел "Рай", откъдето откраднаха 20 000 лв. На следващата година дръзки крадци отнесоха метална каса от фитнес зала в центъра на Русе, откъдето взеха 3000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари