Спипаха бензинджии, които мамили НАП и укривали данъци

Митничари и данъчни разкриха схемата им в Хасково
15 мар 2017 16:02, Анисия Иванова
6
Спипаха бензинджии, които мамили НАП и укривали данъци
Архив: Булфото

Пловдивски митничари и данъчни разкриха схема за избягване плащането на данъци при търговия с горива чрез манипулиране на контролни уреди, съобщиха от Агенция "Митници".

При проверка на бензиностанция в района на Хасково митническите служители установили, че в резервоарите на обекта се съдържат 4500 литра дизелово гориво. У митническите служители възникват съмнения, че е налице манипулация на онлайн връзката с НАП.

При последвала съвместна проверка на обекта от митнически служители на Митница Пловдив и служители на ТД на НАП Пловдив са установени несъответствия в данните на една от нивомерните системи на резервоарите.

За проверявания период са открити данни за седем доставки за общо 36 000 литра, а към контролните органи са отчетени две доставки за общо 5000 литра.

За втора нивомерна система е установено, че е разкачена заедно с модем за Интернет, както и има индикации за нарушена цялост на пломбата, поставена от НАП.

Установеното в бензиностанцията гориво е задържано и е оставено на съхранение в Митница Пловдив, а нивомерните системи са иззети от НАП.  Работата по случая продължава.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Коя е тази бензиностанция от някоя верига ли е
4
0
 
2
 
! Отговори
7 преди 3 години
Ахахахах откриха топлата вода, на бензиностанцията в младост 1 точно до макдоналдса го правят същото от две години служителите там, засега им се разминава 😀😀 затова започват там , дават им 500- 600 кинта ама си докарват още по схемата месечнооо
3
0
 
2
 
! Отговори
Не си преди 3 години
плащате, хващат ви.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе то бива да краднат някой литър, ама от 36 000 да декларират само 5 000, дори не искам да си помисля как са купувани и какво е качеството.
Само че 'спестените' пари не отиват в работниците а в оня с лъскавото возило...
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верно? Какъв шок