Злато за над 30 000 лв. хванаха на Капитан Андреево

Златото е открито при две проверки – в автобус и кола
19 юли 2017 10:37, Анисия Иванова
0
Злато за над  30 000 лв. хванаха на Капитан Андреево
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари задържаха златни накити на стойност 31 146  лева на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници". Златото е открито при две проверки.

При първия случай, на 13 юли, около полунощ контрабандните  бижута са открити при проверка на автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул -Букурещ. За превозното средство е подадено искане за щателна митническа проверка от служители на Гранична полиция. Шофьорът и пътниците заявили, че не пренасят ценности и валута за деклариране.

При щателна митническа проверка се установява, че в личния багаж на пътуваща в автобуса румънска гражданка  са укрити полиетиленови пликове с недекларирани накити от жълт метал. Открити са общо 160 обеци, синджири, пръстени и гривни, които според направената от вещото лице експертиза са от 14-каротово злато с общо тегло 394 грама, на стойност 23 640 лева.

При втория случай, вчера, лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция е селектиран за щателна митническа проверка. При личен преглед на една от пътничките в автомобила са открити, укрити в сутиена и в дамската чанта, златни накити с общо тегло 125.1 грама на стойност 7506 лева.

Бижутата са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата.

На нарушителките, румънска и българска гражданки, са съставени актове по Валутния закон като им са иззети  по 520 евро за обезпечения на евентуални вземания по съставените актове.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари