Ярост, садизъм бой... Емилия Ковачева с присъда - 18 години затвор!

Решението на съда може да бъде обжалвано
Обновена: 15 сеп 2017 18:55 | 15 сеп 2017 18:45,
66
Ярост, садизъм бой... Емилия Ковачева с присъда - 18 години затвор!
Снимка: архив, Булфото

На 18 години лишаване от свобода беше осъдена акушерката Емилия Ковачева. Тя бе  обвинена в опит да убие новородено бебе. Решението на СГС може да се обжалва пред Апелативния съд в столицата съобщава bTV.

Такова е желанието на родителите на детето, които искат по-тежко наказание за Ковачева.

Още по темата

По-рано днес прокуратурата поиска 12 години затвор за нея, а адвокатът на родителите - доживотна присъда.  Според прокуратурата Ковачева е действала с много ярост и садизъм. Прокурор Николай Христов обясни, че не е поискал максималното наказание, заради чистото съдебно минало на акушерката и добрите й характеристични данни, както и заради това, че деянието не е довършено, съобщи БТА.

Христов обясни, че доказателствата безспорно сочат, че Емилия Ковачева е извършител на престъплението. Според него, единственият проблем е, че престъплението може да се определи и като нанасяне на тежка телесна повреда, но това ще прецени съдът.

"Деянието й се отличава с особена жестокост, ярост и садизъм", каза Христов в пледоарията си пред съда. Той обясни, че няколко свидетели са разпознали Ковачева на записа, който показва как удря бебето. Той обясни и че петорната техническа експертиза е установила, че изображенията във видеото на са манипулирани и записът е достоверен.

Според медицинската експертиза бебето е удряно около 30 пъти. Лекарите не могат да кажат със сигурност дали счупването на черепа и получените кръвоизливи ще повлияят на нормалното развитие на Никол.

Малкото дете има и засегнат очен нерв. След нанесените множество удари 4-дневната тогава Никол беше с опасност за живота, но успя да се възстанови.

До последно Ковачева отричаше да е нападала бебето. Пред съда днес тя обясни, че в нощта на побоя е имала 24-часово дежурство. По думите й в болницата, където е работила, е било много натоварено.

"Не си спомням да съм удряла бебе", каза Ковачева пред съда и обясни, че бебето Никол на сутринта на 18 април е било добре, но е имало жълт цвят, като е казала за това на дежурния лекар.

Тя допълни, че е работила повече от 24 часа в деня на инцидента.

Бебето Никол бе жестоко пребито малко след раждането си в болница "Софиямед" през април 2015 година. Прегледът установи, че детето е със счупен череп и е душено, а записите на болницата показват, че то е удряно многократно в главата и гърдите. 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
1
 
! Отговори
Mira_Bira преди 6 години
Като гледам на малкото му няма нищо, ама нали на тия тъпоглавци ще им дойдат добре 400 000 лв. в джоба.
55
3
 
3
 
! Отговори
nina преди 6 години
#54,КръстеваУважаема госпожо,няма 24-36-58 часови смени,които могат да бъдат оправдание за садизъм.Ако си преуморен-молиш колегата да те замести,ако не ти понася работата-сменяш я. Да биеш новородено бебе защото плаче...това въобще няма смисъл да го коментираме.Не знам кой има нерви да изгледа целия запис от тази нощ,аз не можах да понеса и една минута.Като майка, само при мисълта,че това може да бъде моето бебе,бих пратила въпросната Ковачева в Пирогов,като пациент...
54
2
 
4
 
! Отговори
Майка преди 6 години
Няма оправдание за зверски побой над безащитно бебе, колкото и да е тежък живота ти. Ако си толкова уморен след 24 часа дежурство се свиваш в ъгъла и спиш. Работа има всякаква, като не може да издържи на напрежението да стане готвачка или сервитьорка. Това все пак е човешки живот и всеки, който дръзне да го застраши по този изродски начин трябва да си поеме последствията.
53
2
 
14
 
! Отговори
Кръстева преди 6 години
До Ломски скитникНе е вярно , нашето общество е осакатило както акушерката , така и бебето, като е допуснало възможност за случването на подобна трагедия. Жертвите са две и акушерката, и бебето.
52
5
 
11
 
! Отговори
Кръстева преди 6 години
До АнонименПожелавам Ви не 24, а 36 часово дежурство по три пъти в месеца, като през всички тези дълги часове да сте под пълно напрежение, заедно със задълбочени финансови и лични проблеми, натрупани в годините. Да видим дали ще можете да издържите, без да полудеете. България е страна без много алтернативи, знае се добре, или търпиш или загиваш. Няма кой да ти помогне. Много ви е лесно да съдите, но внимавайте да не се завърти съдбата и това, което е побъркало тази жена да дойде и при вас.
51
0
 
1
 
! Отговори
Кръстева преди 6 години
До АнонименНапълно съм съгласна.
50
1
 
3
 
! Отговори
W преди 6 години
Абе не много умни българи,каква лека телесна повреда,като на бебето му счупен черепа,и пише че престъплението може да се окачестви от опит за убийство на тежка телесна повреда,защо веднага опитвате да лъжете и манипулирате за измислената от вас лека телесна повреда.А знаете ли че за огромно съжаление има огромна вероятност горкото бебе след счупването на черепа,да остане умствено недоразвито,да не дава Господ,но вероятността за съжаление е огромна.Има надежда и да си му е наред всичко-дано.
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЛЕД ГОДИНИ РОБИЯ КЪДЕ Е СОЦИАЛНИЯТ ПАКЕТ КОЙТО ДА ПОСРЕЩНЕ ПОДОБНИ ОТКЛОНЕНИЯ И ДА ЗАЩИТИ ТАЯ ОЧЕВИДНО ПРЕУМОРЕНА ЖЕНА. НИЕ ЖЕНИТЕ МОЖЕМ ВСИЧКО, НОСИМ СЪДБАТА СИ ТИХО И КРОТКО И В ЕДИН МОМЕНТ ВСИЧКО ИЗБИВА, Я СЕГА ДА ВИДИМ ОБЩЕСТВОТО КАКВО НАПРАВИ ЗА ТАКИВА КОИТО СА МНОГО КАТО НЕЯ , КАК СЕ ЗАЩИТАВА ТРУДА НА ЖЕНИТЕ С МЪЛЧАНИЕ И ПОДРИТВАНЕ ПОЗОР ЗА ЦЯЛОТО НИ ЛИЦЕМЕРНО ОБЩЕСТВО, КОЕТО РАЗБИРА НО РИТА, ЗАХВЪРЛЯ, ОТРИЧА И РАЗПЪВА. НАПРАВЕТЕ НЕЩО ЗА САМОТНИТЕ ЖЕНИ, КОИТО ИЗДЪРЖАТ САМИ ДЕЦА И РОДИТЕЛИ
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жената видимо не е добре психически, но защо болницата е допуснала тази жена на работа, защо е работила толкова много извънредно. Много въпроси има тук. Защо бебета не са при майките си, както е по света, а се взимат което е извън световните медицински стандарти. Че е виновта виновна е, но е бушон на прогнилата система. И не на последно място лошото отношение, злобата е част от българският манталитет.
47
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тая сее измъкна. Надявам се накой б търсещ изкупление в затвора да и пресъзаде това което тя е направило на това сщневинно същество. Разбира се не да довършва...все пак ще е твърде лесно
46
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да биеш с такава злоба и ярост едно беззащитно бебе, да го удариш около 30 пъти (ако не греша) и това да бъде оправдано с претоварен работен график, прегряване....сори! Що за аргумент?!! Такива действия на жестокост говорят за психично отклонение. В България никой не се интересува от психичния статус на човека, когато се назначава на работа. Оправдания като "всички сме изнервени" са траги-комични. Като сме изнервени, да се избием ли един друг ??!!
45
6
 
8
 
! Отговори
Defender of Justice преди 6 години
това е не сано явно несправедлива присъда и пристрастна към родитеите,но абсурдна т.к. яма убийство,още по- малко предумилено и планирано,а само лека телесна повреда в състояние на преумора,безпаметност и афект.И ако възрастен иска а да убие бебе сигурно би успял и с 1 удар! но бг съдии като при комунисзма не се интересуват от истина и справеливаост,а само от интереси на свързани лица. абсурдно е и че присъда е мн.по-голяма от поискана от прокурора.Май само адвоката и има съвест и мярка!
44
9
 
10
 
! Отговори
Ломски скитник преди 6 години
Осакатила е детето за цял живот...гадината ше гние във Ада. Само цианкалий ше оправи проблемите.
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко ѝ е на тази гадина. Колко ли пъти е посягала на децата, докато е била на смяна.
42
3
 
16
 
! Отговори
Колко са лудите? преди 6 години
Добре де, тази откачалка защо никой не я е усетил по-рано? Работодателите и са лекари, за да завършат медицина задължително са учили и психиатрия. Защо никой не е забелязал тотално луда, която в крайна сметка е и нискоинтелигентна кокошка? Т.е. дори няма акъла да се прикрива колко е куку. Няма как да не е имало симптоматика. Къде са блеяли всички? И защо няма задължителни психотестове???
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така да е трябва съда да покаже на народа ,че закона може да бъде прекрачван само от закоравели престъпници техни хора, от къде на къде някаква си акушерка нищо не разбираща от престъпност е тръгнала да се прави на престъпник.Даже няма убийство непрофесионална работа ,това увеличава присъдата.Съдът обича пропорционалната работа и към нея има компромис а със аматьорка ги занимават да седи там в затвора и да не им губи времето съответно и доходите им .
40
0
 
0
 
! Отговори
Тъпоъгълник преди 6 години
Вероятно докато са преди 40-те има как.Нека не забравяме жените и майчиният им инстинкт.
39
7
 
8
 
! Отговори
Defender of Justice преди 6 години
До Анонименпърво тя не е свидетел, и дори да е скрила чст от вината си няма как да извърше пресъпление на лъжесвидетелсво като обвиняем.Второ причиняването на телесена повреда,когато не е довело до убийство по закон се наказва с глоба и затвор - само при трайни увреждания,а след като бебето е добре дори няма основание за затвор,Но явно съдът е противозаконно пристратен към родителите чрез коснфликт на интереси или коррупция и без морал,щом дава прекалено големи и много неоснователни наказания
38
8
 
8
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Такива женици в едни по-романтични времена са ги горели на клада или са ги давели в най-близкия вир.
37
4
 
11
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Мениджърите на болницата трябва да носят отговорност за това, какви хора и в какво психическо състояние се допускат до бебетата. На тази и личи по външността, че има сериозно ментално разстройство.