Служителка от поща в Кюстендил прибирала социалните помощи

Хората предполагат, че е фалшифицирала подписите им
28 апр 2020 14:40,
9

Без социални помощи останаха жители на кв. "Изток" в Кюстендил, а за виновник властите разследват служителка в пощенския клон.

Тя е била дисциплинарно уволнена заради други финансови злоупотреби, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Парите ще ви се върнат, но не се знае кога". Така бяха успокоявани днес жителите на квартал "Изток" в Кюстендил, които спонтанно се струпаха пред затворения пощенски клон, за да си искат парите.

"7 деца имам, детето ми е на 1 годинка и той е болен, а памперси ми трябват, трябват ми хумана, трябват ми други неща, а тя като ми е взела парите сега откъде", запита се Златка Димитрова.

Заподозряна за измамата е пощенската служителка в квартала.

"Тя ми каза "Ела след 12, ще има пари, ще ти ги дадем. Аз дойдох тук, но беше затворено. Отидох до 4-ти клон, но оттам ми казаха нямаш пари", допълни жената.

Подобна е ситуацията и с Надя. Имала да взима 280 лв.

"Отидох до Пощата, но ми казаха, че вече имам подпис: "Ти си ги взела", но аз отговорих, че не съм. Ще гладуваме. Виж какво стана заради нея. Нека да ни дадат парите, да си оправим положението и децата. Имаме малки деца", каза Надя Гогова.

Хората предполагат, че служителката е взимала парите, след като е фалшифицирала подписите им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каскета каза, че няма битова престъпност вече! Стига сте лъгали!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се спрат всички социални помощи в България, вкл. детските.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези вече са си взели парите и са отишли втори път да ги вземат. Възможно е да са си ги взимали една на друга, за да излезе, че подписа е на друг
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро ще станем "Швеция" на Балканите!
3
2
 
26
 
! Отговори
Надя има малки деца преди 3 години
и заявява, че ще гладува, ако не й дадат тези 280 лв.Ами ако живееше в държава, в която такива помощи не се предвиждат, тогава какво щеше да яде?Ами ако нашите управляващи постъпят разумно и престанат да поощряват мързеливците и хитреците чрез помощи наготово, тогава какво ще прави Надя? Дали ще се сети, че пари за храна се набавят чрез труд?Знае ли Надя колко парцели пустеят край селата близо до Кюстендил, в онази плодородна земя? Умее ли Надя да посади зеленчукова градина?
2
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябват й памперси. Не знае горката, че пелени се перат на ръка.Работещите са длъжни да откъснат от залъка на своите деца, за да дадат на Златка пари за памперси, та да не пере!
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като знаеш, че нямаш пари Златке, защо раждаш 7 деца?Не оправдавам тази, която е присвоила помощите, но ти Златке също присвояваш - за да се издържаш и да храниш децата си, взимаш пари от моя джоб и от джоба на другите будали, които работят и плащат данъци.А ти си лежиш у дома, не работиш и имаш очи да се възмутиш, че не са ти дали навреме парите, взети от чужд джоб!Не ти ли дойде наум Златке, че ако си беше потърсила работа, вместо да чакаш да дойдат помощите, пари щеше да имаш?