Митничари иззеха дрехи, обувки и чанти на Лесово

Задържани са около 100 000 ментета на маркови стоки
26 юни 2020 17:22, Анисия Иванова
3
Митничари иззеха дрехи, обувки и чанти на Лесово
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари задържаха близо 100 000 "маркови" летни облекла и голямо количество термични стикери за дрехи на МП Лесово, съобщиха от Агенция "Митници".

Общо са открити 96 966 летни и спортни облекла, бански костюми, чанти, чехли и обувки, както и 54,700 кг термични стикери за дрехи, с обозначения на световноизвестни марки.

Стоките са иззети поради основателни съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост. Те са открити през последните дни при митнически проверки на пет товарни автомобила, влизащи в страната от Турция. Част от тях са декларирани текстилни изделия, други са били пренасяни контрабандно, между декларирани стоки.

В единия от случаите, на 25 юни, са иззети 14 685 недекларирани  и 9926 декларирани дамски, мъжки и детски тениски, панталони, бански костюми, чехли и спортни комплекти с обозначения на десетки световни марки. Шофьорът, български гражданин, е превозвал текстилни изделия от Турция за Унгария.

При друг случай са хванати 38 270  детски, мъжки и дамски спортни комплекти, тениски, панталони, рокли с обозначения  на десетки световноизвестни марки, сред които NIKE, ADIDAS, LACOSTE, CALVIN  KLEIN, PRADA, ARMANI, VERSACE, GUCCI, LOUIS VUITTON и др. Открити са на 12 юни в товарен автомобил с чуждестранна регистрация, управляван от турски гражданин.

Той е декларирал, че превозва текстилни изделия от Турция за Германия. Проверката установява, че стоките отговарят на декларираното количество, но сред тях има голямо количество  текстилни изделия с обозначения на световноизвестни марки.

Още 30 970 броя текстилни изделия - тениски, къси панталони, поли, спортни комплекти, носещи знаци на световни марки, както и 54,700 кг термични стикери за дрехи с лого  ADIDAS, NIKE, GUCCI, PUMA, ARMANI, LEVIS, DIESEL, CALVIN KLEIN и др. са иззети на 15.06.2020 г., при съвместна проверка със служители на ГД „Гранична полиция“. Стоката е превозвана в камион с турска регистрация, управляван от турски гражданин, пътуващ за Унгария.

Други 2433 дамски и мъжки тениски, чанти и спортни обувки с обозначения на десетки световни марки са открити в камион с декларирани текстилни изделия от Турция за Босна и Херцеговина. Задържани са на 21 юни в камион с водач молдовски гражданин и 682 чифта контрабандно пренасяни  детски спортни обувки с марка DYSNEY. Освен декларираната стока, е установено при проверката, че в товарното помещение се превозват още 33 кашона с недекларираните детски спортни обувки.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Беден българин преди 6 месеца
Уиде ми тениската на Джорджо Армани за 15;20лв.! Бе тия държавници се побъркаха! Аз гол до кръста да ходим сега а! Да ми отпуснете помощ веднага да си купя за 80;150лв. оригинална Армани !
2
1
 
4
 
! Отговори
Пабло преди 6 месеца
Браво а тоновете със материал си минават нема проблем! Важното е да вземете на хората поминъкът! Кво ги интересува хората дали е менте и оригинал
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На Баце ли са