Сезират прокуратурата за незаконна сеч в землището на село Огоя

Отсечени са 285 броя отсечени бели бора
27 ное 2022 16:25, Красимир Ангелов
1
Сезират прокуратурата за незаконна сеч в землището на село Огоя
Снимка: БГНЕС, архив

Служители на Регионална дирекция по горите - София установиха 285 броя отсечени дървета, бял бор, при извършена проверка през вчерашния и днешния ден в частна гора землището на село Огоя, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите към Министерството на земеделието.

На място горските служители установяват около 30 кубически метра от отсечената дървесина. В близост до временен склад на съседно държавно сечище, за което има позволително за сеч, инспекторите установяват други 25 кубически метра дърва от бял бор, чиито шайби съвпадат с пъновете от частната гора. Дървесината е задържана.

Преписката за разкритото нарушение ще бъде предадена на Прокуратурата.

От Агенцията по горите припомнят, че преди месец екип на Дирекцията отново установи отсечени около 1000 броя дървета в същата частна гора. При инвентаризация в съседно насаждение, държавна собственост с издадено позволително за сеч, е установено разминаване между реално отсечената дървесина и тази, която е експедирана.

В два други гранични подотдели общинска горска територия е установена сеч на дървета без да има издавани позволителни за сеч през 2021 г. и 2022 година. Собственикът на частната гора притежава обща площ повече от 1000 ха горски територии, за чието опазване е предприел необходимите мерки, съгласно Закона за горите, като е наел лица, които да отговарят за опазването им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари