МВР: Задържани са близо 50 пияни и дрогирани шофьори за ден

12 души са отказали да бъдат тествани
21 яну 2023 19:15, Анисия Иванова
18
МВР: Задържани са близо 50 пияни и дрогирани шофьори за ден
Снимка: БГНЕС

9136 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 685 водачи и пътници.

В рамките на изминалия ден са установени общо 22-ма водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 8 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 14 - с над 1,2 на 1000, а четирима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 26 души, а 12 са отказали да бъдат тествани, съобщиха от МВР.

Съставени са 2702 фиша и 664 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

От обобщените данни: по метода "линеен контрол" са проверени 2689 МПС и 2932 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 789 фиша и 143 АУАН. Установени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и трима - с над 1,2 промила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: МВРзадържанипияни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Бай тос преди 1 година
От писателката и някой заблудени читатели искам обяснение за определението дрогиран? Защото според мен човек пушил половин джойнт преди 24 часа спал че чак забравил че е пушил не е дрогиран и не трябва да му се взема книжката Закона е шофира след употреба не под въздействието значи закона гласи че си прееебан а не дрогиран. В западните държави проверяват колко имаш в кръвта и ако не си в нормите чак тогава те подвеждат под отговорност нещо подобно като при алкохола има допустима стойност.
15
1
 
0
 
! Отговори
Костадин Костадинов преди 1 година
Скоро Възраждане ще управлява! И тогава ще забраня алкохола,само водка руска ще позволя! Аз съм Костадин I Велики Антиваксър и трезвен понякога съм!
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еи ко нищо я ги закарайте на Хемус да чукат половин година камъни ако повторят цяла година и виж как и пътища ще има и дрогирани няма да има
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако работеха, нямаше да е кампанийно. КАТ трябва да се закрие, а "пътен полицай" да си стане най-ниското стъпало в полицията.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къркат и се дрогират, но пишат тук, че ваксините им били опасни.
11
1
 
11
 
! Отговори
Иван преди 1 година
ОБВИНЯВАТЕ тези хора в престъпление!Съдът казва дали е така (след съответните кръвни проби,които за наркотици излизат след месеци).А колко ченгета светнаха днес-нито едно,нали?!Спряха мноооооого бързо да ви тестват,защото за нищо не ставате.Къркате и шмъркате повече от водачите,ама си мислите,че сте богопомазани!За щастие,обаче,въобще не е така!
10
0
 
2
 
! Отговори
Междунар.Издирване преди 1 година
България веднага да пусне за издирване с "червена бюлетина" на Интерпол и Европол на убиеца и наркотрафикант иле спасевски, защото в СърбоМакедония ,вместо да го съдят за опит за убийство, ще го наградят с орден. Не може да разчитаме на справедливост,защото глухи и слепи знаели, че се занимава с продажба на наркотици, т.е.има чадър и покровителство от властите
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко са пуснатите и срещу каква пара, ако не е ясно нека да се види автомобила и къщата на служителя от КАТ и ще излезе наяве.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Зидаро-хирург. Обаче важно важно се бият по гърдите и сочат, че други били пиеници. Себе си не виждат.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истинската бройка за да я получите трябва да я умножите по 100. Слабо бачка полицията.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
крадците се активираха баш посред грипния сезон да лавят наркомани на аспирин и ибупрофен с менте тестовете си да пълнят касата
5
2
 
8
 
! Отговори
Зидаро-хирург преди 1 година
Ще е новина ако заловят някой да шофира трезвен измежду унуците на пияния каруцар Андрешко в долината на вечно полу-пияните българи.
4
3
 
11
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 година
Доколкото чух са спрели Стрепсилс от продажба по аптеките,защото съдържал Кодеин,който след преработката от черният дроб ставал на друго! Не знам дали е вярно,но според мен КАТ да си СМЕНЯТ ФАЛШИВИТЕ ТЕСТОВЕ ЗА НАРКОТИЦИ!
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко полицай са тествани за наркотици? Колко са положителни? Колко от тях ще чакат 2-3 месеца за резултати от кръвен тест?!!! Мизерници, най голямата ОПГ в държавата!!!
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то и токевбе задържан (два пъти) щото караше мъртво пиян по джанти, ама днес го гледам си води предаването по бтв, даже и пие винце
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много гласоподаватели на ПП бе, кво става