Задържаха близо 20 кг контрабандно сребро на границата

Стойността му е близо 138 845 лева
30 май 2023 07:40, Красимир Ангелов
4
Задържаха близо 20 кг контрабандно сребро на границата
Снимка: Агенция "Митници"

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" задържаха рекордните за тази година близо 20 килограма контрабандни сребърни изделия при проверка на микробус, съобщиха от Агенция "Митници".

Това е станало при проверка на превозното средство с турска регистрация. Неговият шофьор представил пред митническите служители документи за превозваната стока – бижута от неблагороден метал от Турция за Франция. По метода "анализ на риска" превозното средство е селектирано за щателна проверка.

При извършените контролни действия се установява, че сред декларираната стока са укрити изделия от бял метал, които според експертизата на вещото лице са от сребро проба 925.

Открити са пръстени, медальони, гривни, колиета с общо тегло 19 835 грама на стойност 138 845 лева. Контрабандно пренасяните сребърни накити са задържани, а по случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз не мога да разбера каква е ползата от тазо контрабанда на злато и сребро, цената ли е по евтина или има акциз
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
19835 гр. проба .925 по цена 0.96 лв на грам са около 19 хил лева. Какви гламави сензации търсите с тия измислени оценки на конфискуваното???