Дания огласи с обява, че затяга режима за бежанците

Властите купиха рекламно пространство в ливански вестници
Обновена: 7 сеп 2015 20:03 | 7 сеп 2015 20:00, Камелия Цветанова
16
Дания огласи с обява, че затяга режима за бежанците
Снимка: Reuters, архив

Дания купи рекламно пространство в четири ливански вестника, за да предупреди кандидатите за емиграция, че е втвърдила условията за установяване в страната, предаде Франс прес.

Още по темата
"Дания реши да въведе по-строги правила за бежанците", предупреждава платеното съобщение, което бе публикувано днес в три арабскоезични и един англоезичен вестник в Ливан.

Дания информира, че отпусканите на новопристигащите чужденци социални помощи са били намалени, в някои случаи с 50 процента, и че събирането на семейства не се разрешава през първата година за притежателите на разрешително за временно пребиваване.

За да останат в Дания, мигрантите и бежанците ще трябва да говорят и разбират датски, а тези, които не получат разрешително за пребиваване, бързо ще бъдат връщани в страната си, се предупреждава в платеното съобщение.

Говорителка на датското министерство на имиграцията и интеграцията отрече медийните съобщения, че пет турски ежедневника са отказали да публикуват това платено съобщение.

Датският премиер Ларс Льоке Расмусен пък коментира, че въвеждането на граничен контрол по границата с Германия не е решението на бежанската криза, която стигна и до Дания през уикенда с пристигането на над 400 мигранти, предаде Ройтерс.

Дясната антиимигрантска Датска народна партия, на чиято подкрепа разчита правителството на малцинството на Расмусен, по-рано призова да се въведе граничен контрол с Германия.

Расмусен заяви, че съгласно Дъблинския регламент 400-те бежанци трябва да бъдат регистрирани в Дания, въпреки че искат да отидат в Швеция. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Даниябежанцивестници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защо и американците не приютят няколко хиляди а не само ние в Европа???? може пак да изтриете коментара :)
6
0
 
8
 
! Отговори
Пфу преди 8 години
Честито завръщане на ДОБРУДЖА ./07.09.1940 г./
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
каналджийте също затягат режима : бият , грабят и това ще ги откаже да идват през българия
4
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само българското правителство им позволява бежанците , децата им да не ходят на училище , а те продължават да получават помощи..
3
0
 
44
 
! Отговори
юнака преди 8 години
абе защо не писахте че на днескашната дата 7 септември 1940г. южна добруджа бе върната на България с Краъовската спогодба, а само простотии пишете за имигранти и т.н
2
2
 
41
 
! Отговори
Pepo преди 8 години
Хич не са гламави датчаните.Видяха накъде отиват нещата и веднага контрамерки.Евала.Германия,ако не се замисли с това,което прави ми се струва,че в един момент там може да се случат много тежки моменти.
1
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най много ми хареса частта с изпита по датски език. И срокът за "събиране на семействата" може да се вдигне, а помощите да бъдат намалени до прага на бедността. Да видим дали ще напират на талази?