Все повече са британците, които казват "Не" на ЕС

Едва 47 на сто са за оставане на Острова в блока
Обновена: 17 яну 2016 18:02 | 17 яну 2016 16:30,
146
Все повече са британците, които казват "Не" на ЕС
Снимка: Reuters

Увеличава се броят на британците, които искат страната им да напусне ЕС, след атентатите в Париж и нападенията в Кьолн, показва публикувано днес социологическо проучване, предаде Франс прес.

Подкрепящите идеята Обединеното кралство да напусне ЕС са 53%, докато 47 на сто са за оставане на страната в блока, според проучването на института "Сървейшън" за в. "Мейл".

Сондажът е направен онлайн на 15 и 16 януари и в него са взели участие 1004 души. От него са изключени хората, гласували с "Не мога да преценя".

Ако бъде взето предвид и тяхното мнение, то резултатите биха били следните: 42 на сто за "Брекзит", 38 на сто за оставане и 20 на сто колебаещи се.

Бивш държавен министър от правителството на премиера Дейвид Камерън - Ник Хърбърт, оглави група в подкрепа на предоговарянето на членството на Великобритания в ЕС, наречена "Консерватори за реформи в Европа", съобщи Ройтерс.

Последователите й ще подкрепят опитите за подобряване на условията на 43-годишното членство на страната преди предстоящия референдум за излизане или оставане в ЕС.

"Целта ни е да дадем форум за хилядите партийни членове и симпатизанти, които смятат, че промяна в Европа е от жизнено значение. Искаме премиерът да успее и ако наистина успее, ще гласуваме за оставане в реформиран ЕС", пише Ник Хърбърт във вестник "Телеграф".

Ако бъдат договорени реформи, Великобритания ще бъде в много изгодна позиция - извън еврозоната и предпазена от по-дълбока интеграция и същевременно с достъп до единния пазар, допълва той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
Пляс пляс преди 8 години
ЕС категорично заяви , че няма да приеме и точка от исканията на Великобритания. Да се махат , той тъпият им остров и без това е извън Европа.
82
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми прави са Англичаните при този тип политика налагана от Франция и Германия. Тях не ги мислете. Ако излязат от ЕС, веднага ще се залепят още по здраво за САЩ и ще компенсират всичките загуби.
81
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В ЕС ще останат такива просяци като България, Румъния и др
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво от товаАнглия не приема българи и сегаПо- добре да не ни се бърка и в политиката Стигат ни нашите индо- българи. Няма да изхранваме и паки- британците им.
79
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия напусна СССР, сега Беликобритания, Германия и Франция напускат.
78
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съветският съюз се разпада.
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако ще излизат от Европа, да освобождават Острова и да се преместват в САЩ. Ще им дадат 240 000 кв. км земя, за да си създадат нова неевропейска държава. Ще дадем Британските острови на бежанците, с резолюция на Европейската комисия. Ще се казват Бежански острови, Великобежания - островът на свободата.
76
1
 
2
 
! Отговори
И АЗ преди 8 години
НЕ на пиндо-либерастите и въобще на всички РАСТИ включая и ЕСрастите.
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те трябва да кажат не и на разни дето пристигат от майната си, защото повечето от тях въобще нямат нищо общо с цивилизацията. Вари ги, печи го пак си е същият.
74
0
 
10
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Англия , няма дса напусне ЕС!Просто ще си завърти собствена политика в Общността!ХОРАТА СИ ВОЮВАТ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ И НЕ СИ ОСТАВЯТ МАГАРЕТО В КАЛТА ...КАТО НАШ ***..!
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Острова" трябва да се премести по-близо до бившата си колония - Сащ. Едно време Острова командваше Сащ, сега Сащ командват майка си.
72
0
 
10
 
! Отговори
е преди 8 години
Британците са умни и знаят как да работят за собственият си интерес. Ще си направят членството в съюза избирателно,хем да ограничава миграцията ,хем -да си ползват пазарите.
71
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Великобритания не смее да напусне ЕС защото Меркел веднага ще изпрати "зелените човечета" в Шотландия да организират референдум !
70
3
 
16
 
! Отговори
МЪКА преди 8 години
където е билаБГ всичко се е разпадало- Виантия,Турция,СССР ,асега иЕС
69
4
 
6
 
! Отговори
Глупости на куб.. преди 8 години
БРИТАНИЯ ШЕ НАПУСНЕ ЕС...КОГАТО ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ....ХА,ХА,ХААААААААААААА...НАЛИ ТРЕБВА ДА СИ ТЪРСИ ТОГАВА , НОВИ ПАЗАРИ ------ВЪН ОТ ЕС и "ГЛАДиаторите"--от бившия източен блок......??!!!КАК ШЕ СТАНЕ ТАЯ РАБОТА..ХА,ХА,ХАААААААААА....??!ЗАБРАВЕТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!
68
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-вероятно е да бъде изхвърлена някоя руска торпила отколкото Великобритания да напусне ЕС.
67
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се връзвайте на такива тролски материали, пишат кремълските продажници.Няма по-голямо зло от тях.
66
0
 
2
 
! Отговори
ами естествено преди 8 години
До 116че не ме интересува от къде е шефа ми !!! аз като плащам в магазина по еднакъв начин приемат парите ми от заплатата без значение каква е националността на шефа ми -при тебе не е ли така?между другото плащали са ми българи ,гърци,италианци и австрийси и л.айнари като нашите не съм срещал
65
1
 
3
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
ЕС или СССР да намирате някаква разлика?
64
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахах, те и шотландците уверено щяха да излизат от Великобритания, нали? ЕС е без алтернатива!