Станишев: ЕС на две скорости рискува да стане на две класи

Има опасност от тежко разделение, предупреди лидерът на ПЕС
14 мар 2017 15:15, Елка Василева
73
Станишев: ЕС на две скорости рискува да стане на две класи
Сергей Станишев. Снимка: архив, Reuters

"ЕС на две скорости рискува да стане Европа на две класи. Накрая решението ще е съвсем различно от предложените 5 сценария на Юнкер. Но затова ние, социалистите, трябва да останем единни и да се борим за повече интеграция там, където тя е необходима".

С тези думи президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев призова в Берлин левите премиери и лидерите на партиите-членки за единност в отстояването на ценностите на Европа.

Той припомни, че за страните от Централна и Източна Европа най-големите ползи от присъединяването са кохезионната политика и свободното движение на хора.

"Гражданите и правителствата на тези държави направихме редица компромиси и положихме много усилия, за да могат страните ни да се присъединят към Съюз на ценности", заяви Станишев.

Според него с посланието за две скорости на практика мотивацията на обществата в тези държави рязко ще намалее.

"И гражданите им ще са тежко разочаровани. С този сценарий рискуваме да постигнем тежко разделение и Европа да стане на две класи", предупреди лидерът на ПЕС.

На втория ден от заседанието на Конвента на новосъздадената организация – Прогресивен алианс, бъдещето на Европа и световните предизвикателства коментираха представители от цял свят.

Премиерите на Португалия и Швеция – Антонио Коща и Стефан Льовен заявиха, че не приемат като нова желязна завеса сценария за Европа на две скорости, но че европейските страни трябва да останат единни и силни заедно.

На форума присъства и Мартин Шулц, когото германските социалдемократи издигнаха като кандидат за канцлер в битката срещу Ангела Меркел на предстоящите парламентарни избори в края на септември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 7 години
Станишев цял живот все класи сънува !До гуша ми дойде от марксисти !
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Станишев не е социалист.
42
3
 
4
 
! Отговори
две класи преди 7 години
1.беден народ2.богати комунисти....стани ШефКомунист е моя татко,комунист ще съм и азъ.Ах само да порасна,пък вижте ме тогъз.Ще лапам като тате народната пара.И лъжи ще пращам по градчета и села.
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои хомяци ще се пенсионират без да са свършили работа за пет стотинки.
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""" Ще гласувам за Нова република с бюлетина 4 защото 27 г. стигат на комунистите да крадат. И БСП и Герб са все една и съща партия ,те си знаят ,че са комунисти и в двете партии ,но се дърлят за това кой по-вече откраднал....Дайте да ги натикаме по затворите и там да им гледаме сеира на крадците и да продължат да се дърлят... """Твоята нова република е само една нова маска задкоято са се скрили националните предатели отрода на Мартин Димитров.
39
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Украинска ***.
38
2
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
недеи такива са наи зле те са галанти докато носят багажа обаче след това дали господ им *** съвеста на ушите
37
4
 
5
 
! Отговори
Специалист преди 7 години
Този никаквец и некадърник много добре познава двете класи - у нас има само 2 - класата на богатите ,привилегировани комунисти и класата на останалия бедстващи българи. Знаем той от коя класа е.
36
3
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
докато има слуги така наречените ратаи слушаики ще сме на две скорости може и на три но пък в случая е разбираемо какво трябва да направи млад човек които е без работа но още по учудващо е тоя които е дал карт бланш на тоя като го вижда че не става защо не реализира собственото си своето което гледам напоследък сее загубило явно тоя е повлиял на някъкъв начин за да се върже на чужд долнопробен елемент които дори и класа не заслужава но зарад такива слуги сме на това ниво едни работят качествено
35
2
 
2
 
! Отговори
Пъндишев преди 7 години
"ЕС на две скорости рискува да стане Европа на две класи.". Много ме съмнява дали си разбрал ти - Очко Бибочко, какво са искали да кажат хората с тази реплика. Затова го повтаряте това нещо, като балалайки едно и също, но не си размърдвате кратуните да помислите. Само повтаряте и плашите. Така беше по времето на БКП, така и сега по времето на БСП. Само със смяна на имената не става, мушморок. После Коалиция за България, БСП Лява България, сега БСП за България - само, че БЪЛГАРИЯ я няма, ***.
34
5
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
Ще гласувам за Нова република с бюлетина 4 защото 27 г. стигат на комунистите да крадат. И БСП и Герб са все една и съща партия ,те си знаят ,че са комунисти и в двете партии ,но се дърлят за това кой по-вече откраднал....Дайте да ги натикаме по затворите и там да им гледаме сеира на крадците и да продължат да се дърлят....
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А невестулката от Европа ли пише бе? Тоя дето защитава лява политика и учил в Москва? Работи за лошия и крадлив запад ли??Ех какво доживяха очите ми ... истината за Европа излезе на яве директно от лидера на БСП. Явно нито е крадлива, нито лоша. Даже дава доста хубави заплати и условия за живот.
32
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спинишеф май е решил че сега е първа класа, уууу мизерници от 9 млн. останахте 6 ама още се мислите за некакви, докато просите пари от ЕС като клошари. Ине ни излизате с номера че сте спасители вие забатачихте нещата, а ГРОБ ги усложни още повече.
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много се забавлявам когато Станишев говори за ценности.
30
3
 
6
 
! Отговори
истината преди 7 години
Икономиката на България се гради само на производство и разпространение на ДРОГА-- ФАКТ ,,,,,,,,,, СЪСЕЛА ГЕЙ си закупи поста в ПЕС с народна пара,,,,,,,,,от БЕЛЯНЕ
29
2
 
4
 
! Отговори
Old man преди 7 години
Ами за какъв си там,нали да ни браниш от лошите.42864
28
2
 
5
 
! Отговори
объркан преди 7 години
това нещо нали е н'екъв фактор в ЕП. От там не се е чуло досега нищо, казано от него в полза на България. Седи и мишкува там, а тук ломоти ценни указания само за местна консумация. Ах колко съм велик!
27
8
 
3
 
! Отговори
Др Сталин преди 7 години
Бъдещето е на комунизма .Който не го е осъзнал е буржоазен враг ......Буржоазията се проваля в Европа и Америка. Създадените войни и чудовища като ИДИЛ са белег на слабост. Социализма ще победи в Европа Америка и дай боже пак в Русия.
26
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Серж, кажи си, да ти олекне, как с Ленчето източвахте държавата. Всичко е засекретено, но все пак кражбата си е кражба, нали?
25
3
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
тоя е *** ли е или нас и ни прави на такива - ЕС е на много скорости и на много класи и ние сме от бавните и мноо беднитеверно ли си мисли тоя че сме нарвно с Франция или Германия? То ние Румъния не може да стигнем