Борисов се разграничава от обидите срещу Келер

Европейската комисия: За нас въпросът е приключен!
Обновена: 12 фев 2018 17:34 | 12 фев 2018 17:30, Екип на Dnes.bg
89
Борисов се разграничава от обидите срещу Келер
Ска Келер. Архив: Булфото

Българското правителство се е разграничило от обидите и настояването за екстрадирането на лидера на европейските Зелени и евродепутат Ска Келер, отправени от партията на Валери Симеонов, след разговор с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Говорител на Комисията съобщи днес, че Юнкер е разговарял по телефона с Бойко Борисов и със Ска Келер в петък, след което правителствената пресслужба е публикувала съобщение, с което правителството се разграничава от декрацията на Националния фронт за спасение на България.

Още по темата

"След дадените пояснения за българската позиция, за нас случаят е приключен", заяви говорителят.

Тя беше запитана дали еврокомисарят за вътрешния пазар Елжбета Биенковска ще участва в насрочената утре в София среща на министрите на туризма в ЕС, след като правителството не се е извинило, а само разграничило от обидите и дали са взети мерки Симеонов да не се появава на конференцията, която е част от програмата на Българското председателство.

Самата Биенковска не е коментирала дали ще промени плановете си, но Българското председателство вече съобщи на сайта си, че тя ще участва в туристическия форум утре.

В декларация, публикувана миналия четвъртък, партията на Валери Симеонов призовава Келер, която беше в Банско и в Кресненското дефиле да се запознае с плановете на правителството за промени в защитените природни зони, да бъде обявена за персона нон-грата и изгонена с "камионетка" от България.

Отправят се обиди към германската евродепутатката, която е наричана "зелен джихадист" и "нагла и самонадеяна особа". Самият партиен документ, който не е свален от сайта на НФСБ, е озаглавен "Да намажем ските на Ска Келер".

Келер, която е съпредседател на парламентарната група на Зелените в Европейския парламент, призова да се спре изсичането на горите в Пирин и обоснова участието си в протести в Банско с факта, че Национален парк "Пирин" е част от защитените природни зони по "Натура 2000".

Келер е отправила официално питане до Европейската комисия дали плановете на българското правителство да разшири зоните, разрешени за бизнес дейност на територията на парка, не противоречат на европейското законодателство за "Натура".

В изявлението на правителството от петък се казва, че "позицията на НФСБ относно евродепутата Ска Келер не е позиция на българското правителство", както и че кабинетът "винаги е отворен към критики и зачита правото на свободно изразяване на лично мнение в рамките на закона".

Ска Келер, която е избрана в Европейския парламент от Германия, не е коментирала намесата на Юнкер по обвиненията на партията на Симеонов срещу нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
до 72 преди 6 години
Аз съм твърдо за референдум за излизането ни от ЕС. Тъкмо ще видим колко са нормалните хора и колко зомбитата или тия на една или друга хранилка. Друга причина да харесваш ЕС през 2018 няма.
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То оставаше и да не се разграничи тоя национален предател...
70
0
 
1
 
! Отговори
dsa преди 6 години
Нищо добро от зелените нищо - ще спират всяка инвестиция под глупави предлози че ще се унищожи ВИДИШ ли природата - къде са те когато има безразборна сеч, къде са те когато видим какво остава след КЪМПИНГУВАЩИТЕ, питам къде или който плаща не го закачат, който не - да го яде.....
69
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Залените са raдини които подпомагат пълненето на Европа с ислям, мечки, вълци и подобни..Валери го харесвам ама в случая се е оакал, та му тече от крачола - защо трябва да се изсича гората заради глупавите ски!? Тя и без това е толкова малко останала..
68
8
 
9
 
! Отговори
СКАНДАЛ преди 6 години
За тоа Скандал ще уволнят ли сега Валери или пак ще си затворим очите
67
3
 
10
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Тая Келер да не гледа в България какво става, ами да иде в скандинавските страни и да погледне от рибарниците там каква риба ни пращат. Всеки може да гледа филма: казва се "Риба за масово поразяване". Нещо като филма за нашите кренвирши. Учудващо е как страни с традиции в екологията да допускат това да се случва.
66
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не харесвам Валери, но тази долнопробна ска трябва да бъде спешно изгонена и със забрана! Иска да нареди на българската икономика!
65
4
 
21
 
! Отговори
До предателите преди 6 години
Каква е тази Ска, която си позволява да се разпорежда с българския туризъм? Тя живяла ли е в тази държава, говори ли езика ни, отглежда ли децата си в България, храни ли децата си с ***, които ядат и разболяват българите, плаща ли здравеопазване, моли ли се да приемат детето и в държавна детска градина или училище, с какво е допринесла за нашата държава? Поредната платена клакьорка на застаряващите швейцарски курорти с база от 70 години и зловещи каменисти върхове, без нито едно дърво.
64
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде бе Баце фърляй пешкира,че ще заслабнеш с това правителство.После няма кой да ти полива магнолиите...
63
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери Сифонов е ист'тенски 'патриот' но на яве компот! А Келер не я мислете! Опитва се да разобличи корупцията и добре го прави! Та като искате да си ходи спретнете един референдум за излизането на България от ЕС! Съвсем ще цъфнем!
62
3
 
15
 
! Отговори
Бъдеще преди 6 години
Не знам накъде е тръгнал света... Където и да погледна, у нас най-добре. Но може и по-добре. Зависи от нас. Райска градина си е тука. Не може ли да се говори нормално.
61
7
 
4
 
! Отговори
Насериозно преди 6 години
Някой се взе насериозно. Реши, че като напише няколко обидни думи, всички ще му ръкопляскат.
60
10
 
9
 
! Отговори
Максима преди 6 години
Силният е великодушен. Не се налага да обижда, да мачка, всички го уважават заради силата и достойнството. Какво да мисля за управлението като чета декларацията на Валери Симеонов?
59
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери Винкела направи хиляди българи почитатели на Ска Келер!То, и да не си много съгласен с госпожата, като знаеш че срещу нея е БУРГАСКАТА МУТРА, ОЛИГАРХ и МУЛТИМИЛИОНЕР, как да не я подкрепиш в борбата й с него???
58
6
 
8
 
! Отговори
Обичайно преди 6 години
По нашенски свободата разбираме като слободия, свободата на словото - да сипеш обиди, да изразяваш омразата си с най-долни квалификации, не щем да си оправим живота, да ни е по-добре, да се уважаваме, да съдим по делата... Не е ли време да се вземем в ръце и да поработим здраво за родината?!
57
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скелер, МАЧКАЙ ГЕРБЕРАСТИТЕ!
56
12
 
13
 
! Отговори
Разумен преди 6 години
Защо трябва да се намесва Юнкер, ББ не разбира ли, че не бива да се обиждат хората. Това е. Въпрос на възпитание, дори. Не. Е политика
55
19
 
11
 
! Отговори
Евролюб преди 6 години
Може да се е разграничило правителството, но нито се е извинило на жената, нито е накарало талибаните на Симеонов да махнат обидите от сайта си. Напротив, съобщава, че у нас всеки има право да се изразява. Че има има, но обидите и заплахите не бива да се толират. Тази история едва ли ще свърши тук, колкото и Юнкер да се опитва да ни обясни обратното
54
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във всяка нормална държава Валери с култовия прякор ВИНКЕЛА щеше да е разследван за измами в особено големи размери, и злоупотреба с държавни средства, а в Бантускотия е вицепремиер??? :О :О :ОАбе какво може да кажеш за такава държава и за толкова *** народ който търпи това...
53
10
 
19
 
! Отговори
Айде гоу хом преди 6 години
Махай се оттука содомска блудница - ада те чака АНАТЕМА И ОСТАВКА НА содомските политтутки