Макрон поиска нов подем в Европа, защото иначе идва хаос

"Европа трябва да бъде по-силна, по-суверенна", заяви той
18 ное 2018 16:53, Красимир Ангелов
73
Макрон поиска нов подем в Европа, защото иначе идва хаос
Снимка: Reuters

Френският президент Еманюел Макрон призова в Берлин Германия да започне заедно с Франция нов етап в европейското изграждане, за да се предотврати затъването на света в хаос и да се гарантира мира, предаде Франс прес.

Европа и френско-германската двойка са длъжни да не оставят света да затъне в хаос и да го подкрепят по пътя към мира, поради което "Европа трябва да бъде по-силна, по-суверенна", заяви Макрон в реч пред Бундестага.

Малко по-рано френският президент, заедно с германския си колега Франк-Валтер Щайнмайер и германския канцлер Ангела Меркел, участваха в церемония по полагане на венци в мемориала Нойе Вахе в Берлин, издигнат за жертвите на войните и диктатурата, предаде Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
La France преди 5 години
Vive la France!
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Европа трябва да бъде по-силна, по-суверенна", заяви Макрон в реч пред Бундестага ....................хубави думи на теория,но не виждам как ще ги осъществи на практика.
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези думи ми изглеждат смешни на фона на това,че Меркел участваше в разбунването на света,а французите нападнаха Либия и Сирия.Дано да им дойде акъл в главата,защото когато изсмучеш+заграбиш тотално едни държави и им причиниш глад и мизерия,замърсяване на природата,не може да не очакваш да се преселят в собствената ти държава!
65
2
 
5
 
! Отговори
Мдааа преди 5 години
Всеки нормален човек, с домашно възпитание и наличие на поне средно ниво на интелигентност, веднага знае, че човек, който се е оженил за жена, с две години по-възрастна от майка му е болен човек! Без значение е абсолютно всичко друго което е или не е направил. Точка!
64
3
 
3
 
! Отговори
националист преди 5 години
Единственото спасение за Европа са хора като Льо Пен и Орбан , а такива смешници като Макарончо скоро ще изтечат позорно в канализацията на историята.
63
3
 
6
 
! Отговори
Киро Х преди 5 години
Интересно, този хубавец Макрон как ли вижда реализирането на последната си идея за "Европейска Армия"? Откъде мисли да я захрани с войници? Може би от милионите нелегални араби от Магреба, полазили Западна Европа като ***? Или от онези 95% от легално живеещите във Франция мюсюлмани, които са безработни и цял живот цоцат обществото на социални помощи? Абсурд след абсурд! Най-добре за Европа е Макрон веднага да подава оставка и да отиде да търси лекарска помощ за фетиша си "дърти бабички"!
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макарона говори хубаво, но дали е искрен?Знаем, че Макарона беше избран за президент на Франция от масонския банкерски клан Ротшилдови, а те са едни от най-големите врагове на България.Най- лошото е , че българите не сме единни, а на парламента пише следното:""Съединението прави силата".България има много външни и вътрешни врагове....................не го забравяйте!!!
61
1
 
6
 
! Отговори
za RU преди 5 години
До Тангра 60Точно така си е, идеологиите марксизъм, социализъм и комунизъм не са измислени в Русия, ами са измислени на Запад и внесени в Русия.Маркс и Енгелс са немски философи, Ленин е руснак, но преди революцията (1917) живее на Запад (Германия, Англия и Швейцария).Руснаците най-много са пострадали от тези идеологии, руското царско семейство на Николай II Романов беше убито зверски през 1918, след това са реабилитирани от руския съд и канонизирани за светци от Руската православна църква.
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха 2/ 3 от Европа и ЕС са окупирани от американски военни бази, все едно сме времето на Хитлер( и той е имал договори за базите си), Макрон говори за преустройство на ЕС!Тръмп оня ден в Париж му е спуснал директивите до края на годината, дето трябва да ги върти в ЕС!
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоа френски вожд е като нашия вожд, кво му спуснат от ембасито, това дуднье!
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що Макрон не земе да напраи една визита в Коиловци, Плевенско- хем ще опита истинския живот на българите в ЕС, хем ще потвърди френската слава на Велика сила с малка буква!
57
3
 
5
 
! Отговори
Тангра преди 5 години
Ами Маркс известен немски философ и мислител бе *** ***.Социализма е роден именно в Германия и Франция. Или всичко в главитв ви е СССР.Голям страх берете все едно дисиденти сте били.Я почеши вълната и пръдни два пъти, че само това ви остана
56
0
 
2
 
! Отговори
1234 преди 5 години
От като руснаците биха Наполеона при Бородино францата е губеща карта!
55
1
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
До Анонимен кои са социалистите създали изброените неща?изброй моля?ако не вярваш че системата на ЕС е добра тогава коя е по добра за да се насочим към нея?
54
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
do 52"ако не защитим европейското и националното,ще бъдем претопени и лесни за управление"Само една дума сбърка "националното" .Европейският съюз е създаден от социалисти, а глобализма си е социалистическа идея тоест нациите са излишни в такъв ''съюз ". Тия искат да погребат националната индентичност всеки да се счита европеец а не французин,испанец,италиянец немец,поляк или българин! Каквото беше СССР сега строят и ни държат по строго .Хубавия живот за емигранта скоро ще са мит .Плебса и там ще се дере скоро за да дават средства на тумбите бежанците . Смяната на генофонда почна.
53
0
 
0
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Без Русия ?
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една кукла на конци ама се мисли за гоуема работа и акъл взе да раздава
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия и Франция са си въобразили, че са колонизирали останала Европа без един истрел, а те самите са африкански колоний
50
0
 
4
 
! Отговори
Име преди 5 години
тази реч на макрон я пропуснах. достатъчно е човек да е слушал само една негова реч или такава на меркел и вече познаваш в подробности всички техни речи. човек може да използва времето, докато траят технитe речи за нещно съществено по-полезно, като например да си подремне сладко-сладко...
49
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
време е европа да приеме,че политиката на унгария е най-правилната европейска политика,и ако не защитим европейското и националното,ще бъдем претопени и лесни за управление,и вековете узряване на цивилизацията тук ще са за нищо