Тръмп пренебрегна Мей? Едно ръкуване за деня е предостатъчно

Британската преса за посещението на президента на САЩ
5 юни 2019 11:54, Елка Василева
5
Тръмп пренебрегна Мей? Едно ръкуване за деня е предостатъчно
Снимка: Reuters

Какво значение за Brexit-а има визитата на Доналд Тръмп във Великобритания, пита се вестник "Индипендънт" и констатира, че значението не е било такова, каквото е очаквал президентът на САЩ. Приносът на Тръмп беше само в това, че засили вярата и усещането у британците, че са предадени независимо от това кой ще бъде приемник на Тереза Мей.

Това ще е разочарование за Тръмп, но неговите възгледи няма да повлияят много на британската политика. Това, че той подкрепи Борис Джонсън, няма да промени изхода на надпреварата за лидерство в Консервативната партия.

Детинските му обиди към Садик Хан няма да попречат на лондонския кмет да бъде преизбран догодина. А съветът му каква да е тактиката на Великобритания в преговорите едва ли ще определи как и дали ще напуснем ЕС, пише вестникът.

Борис Джонсън наистина би се нуждаел от съвет как да се споразумее с разделения парламент, но Тръмп е последният човек, към когото би се обърнал той. Освен това позицията на президента на САЩ за цената за напускане на ЕС се опира на невярна информация, посочва "Индипендънт" и допълва: Единственото, което той наистина знае, е, че 39 милиарда лири се равняват на около 50 милиарда долара.

Споразумение между САЩ и Великобритания? С въпросителни

Едно ръкуване за деня е предостатъчно, извежда в заглавие "Таймс" и посочва, че при Доналд Тръмп все става дума за неговите непохватни ръкостискания с лидерите по света. Но той надмина себе си вчера, когато сякаш напълно пренебрегна Тереза Мей.

Още по темата

Това стана, когато Тръмп и съпругата му Мелания пристигнаха на "Даунинг стрийт" 10, където президентът трябваше да разговаря с премиера преди съвместен обед. Тръмп се ръкува само с Филип, съпруга на г-жа Мей, докато г-жа Тръмп се ръкува с г-н и г-жа Мей.

Беше ли това израз на високомерие или недоглеждане или опасение от зараза, пита се вестникът и припомня, че навремето Тръмп е казвал, че ръкостискането е "варварски" навик. За известно време случката породи всякакви възможни обяснения. Но после мистерията бе разбулена - двамата се бяха ръкували вече малко преди това, когато на работна закуска са обсъждали бъдещото търговско споразумение между двете страни, пише "Таймс", цитиран от БТА.

"Телеграф" припомня, че приятелството между Найджъл Фараж и Доналд Тръмп се гради на подкрепата, който британският политик е оказал през октомври 2016 г. на кандидата за президент на САЩ в тежък за него момент. Тогава огласени аудиозаписи, правени през 2005 г., уличиха Тръмп в крайно неуважително отношение към жените. Мнозина републикански конгресмени публично се разграничиха от своя кандидат, но Фараж го подкрепи категорично, пише вестникът. На вчерашната им среща Тръмп каза, че смята Фараж за приятел и го нарече "умен човек".
 


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Изсмукана от пръстите статия? Пълни глупости.
3
2
 
7
 
! Отговори
Юдаил Горбачов преди 1 година
Еххх...,времена.
Някога Рейгън, Тачър и моя милост като се срещнехме...то целувки, то прегръдки, ръкостискането бе само за мезе.
И като кажеха:
- Гластност и Перестройка, единни сме, че трябва да се унищожи СССР и соца.
И аз допълвах:
- И малко ядрени ракетки, та ни стигнете, и малко промишленост, та вие да продавате.
Бяхме като голямо семейство, а аз послушанко.
Сега гледам улавото как затръква ЕС, зъби се на Китай и Русия.
А Терес Змей е симпатичен...
Ще ми липсва.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мей е бита карта, както и цялата Великобритания, с кмет ислямист и Лондон е вече кинеф
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едни и същи неща вече стотина години. Мини да те хлъзна, ама се хлъзнах и те минах