Старт даден – надпреварата за мястото на Тереза Мей започна

Кандидатите единодушни, че ще решат главоблъсканицата с Brexit
10 юни 2019 23:00, Павел Гълъбов
16
Старт даден – надпреварата за мястото на Тереза Мей започна
Снимка: Pixabay

Водещият поддръжник на Брекзит Борис Джонсън обеща да намали данъците за лицата с по-високи доходи, ако стане премиер. Обещанието си той направи във връзка със започналата официално днес надпревара във Великобритания кой да наследи Тереза Мей - и съответно да оглави процеса на излизането на Лондон от ЕС, предаде Ройтерс.

Още по темата

Кандидат за поста на Мей призна: Взимах кокаин, беше грешка

Днес, в първия ден от кампанията, няколко от кандидатите изложиха своите аргументи защо именно те трябва да станат премиер на Великобритания. Макар и изразяваното от всички тях желание да е да се съсредоточат в кампаниите си върху вътрешнополитическите въпроси, при всички тях доминираше темата за Брекзит.

Почти всички обещаха, че могат да решат главоблъсканицата с излизането от ЕС - която вкара Мей в тригодишни преговори с Брюксел - и то да я решат в рамките на три месеца, колкото е периодът от избирането на новия лидер в края на юли до насрочената към момента дата за Брекзит 31 октомври.

Бившият външен министър Борис Джонсън е явният фаворит на букмейкърите за наследник на Мей. Според социологическите проучвания той е най-популярен сред 160 000 членове на Консервативната партия, които ще направят крайния избор за новия лидер. Джонсън избра да не започва кампанията си с някаква знакова проява, а вместо това представи плановете си в коментарна статия за вестник и интервю.

Обещанието му обаче да вдигне от 50 000 на 80 000 лири прага за работещите, при който доходите им започват да се облагат с 40-процентен данък, привлече медийното внимание и накара съперниците му да кажат, че по-скоро ще се съсредоточат върху това да помагат на по-ниско платените хора. Предложението на Джонсън ще струва по 9,6 милиарда лири на година. Той заяви, че Лондон може да не плати договорените 39 милиарда лири на ЕС за излизането. Джонсън освен това обеща Великобритания да напусне съюза на 31 октомври със или без споразумение.

Действащият министър на външните работи Джереми Хънт, друг фаворит, каза, че "сериозните моменти изискват сериозен лидер".

"Без Брекзит няма да има консервативно управление, а може би и Консервативна партия", заяви в началото на кампанията си Хънт. "От разговорите ми с европейските лидери ми стана ясно, че трябва да бъде сключено споразумение; те искат да излезем с предложения", добави той.
Доминик Рааб, който подаде оставка като министър в правителството на Мей по въпросите на Брекзит именно заради постигнатото от нея споразумение, каза, че и той е в състояние да осигури ново споразумение, но обеща Обединеното кралство да напусне ЕС на 31 октомври - дори това да означава връщане към базовите условия на Световната търговска организация за търговията.

"Аз съм този привърженик на Брекзит, на когото можете да разчитате", заяви той. Рааб е един от най-твърдолинейните привърженици на Брекзит, отбелязва Ройтерс. Във връзка с официалното начало на кампанията си Мат Ханкок, който изключи варианта за излизане от ЕС без споразумение, каза следното: "Не ни е нужен нито поддръжник на излизането, нито на оставането (в ЕС), нужен ни е лидер за бъдещето".

Разликите между всички кандидати отразяват разединението в Консервативната партия по въпроса. Това означава, че три години след като Обединеното кралство гласува с 52 срещу 48 процента да напусне ЕС, остава неясно как, кога и дори дали изобщо то ще излезе от съюза, отбелязва Ройтерс.

БТА


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако има някакъв шанс,ЕС въобще да се реформира в посока на интересите на повечето държави(а не само на Германия,Франция и няколко гравитиращи към тях привилегировани сателита),това е реализирането не просто на "Брекзит",но и на твърд,без запалщане на каквито и да са санкции!

След което да се създаде заплаха от "ефекта на доминото",масово напускане и на други държави!

Само така,може да се реализират реформи в посока на "подчиненото мнозинство"!

Не стане ли това,жална му майка на мнозинството
11
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Света е на младите. Колкото и марионетки да си слагате, ще ви се орине властта. Жалко че ще е с много невинна кръв на деца, които не са родени още.

ДРУГОЯЧЕ КАЗАНО:
Дърти шизофреници и алцхаймери определят бъдещето на нероден Петко. СРАМ ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА!

ВСИЧКИ МЛАДИ ВИ СЕ ДОВЕРЯВАХМЕ БЕЗУСЛОВНО, ВИЕ НИ ИЗЛЪГАХТЕ ЗА 20 ЛЕВА МОМЕНТНА ПЕЧАЛБА. МНОГО ХОРА ЩЕ ГО РАЗБЕРАТ, ЗАЩОТО СА ПОСТРАДАЛИ, ДРУГИ НЯМА.

ФАКТ Е, ЧЕ СМЯНА НА СИЛИТЕ ЩЕ ИМА, ЗАЩОТО ТОВА Е ЕСТЕСТВЕНАТА ПОСОКА НА НЕЩАТА.
10
0
 
5
 
! Отговори
Разумен преди 1 година
Поредната измислена надпревара.

Същото като КОЙ ще заеме "безценното" място на ЦВ ЦВ в герб. .... сякаш някой нормален го боли фара.

ХАХАХХА

ПЛЕБЕИ
9
1
 
6
 
! Отговори
няма ли преди 1 година
някой подходящ пакистански или африкански имигрант да се кандидатира за този "висок пост" - шеф марионетка на евреите
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Великобритания трябва да стане президентска република.
---------

Повече ще й подхожда "Пакистански Халифат"!!!!
-))))
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

" Великобритания трябва да стане президентска република."

НЕ, НЕ И НЕ! Англия НЕ трябва да бъде република. Републиканството съсипа Франция и френския народ. Свалянето на исконната царска власт в Русия ( Руска Империя) съсипа руския народ.

А сега, когато България е република ( след смъртта на Тодор Живков всички тръгна с главата на долу), положението при българите , уви, НЕ е на добро.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес паунда падна под 2,20 лв. Който и да изберат нищо няма да направи и ще поведе страната към крах. Консерваторите при нови избори не се знае дали ще бъдат и втората най-представителна партия в парламента. Много вероятно е, в следващия парламент да са дори след либерал-демократите.
Това, което Мей договори беше оптимално, но някои още живеят с някакви имперски спомени. Реално тези с които Фараж ги плаши - ромите от Столипиново, в момента имиграцията е повече, но оригиналните от Южна Азия.
5
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
няма никаква надпревара, брюкселските милионери вече са определи кой послушко ше заеме мястото на Тереза Мей! другото е ала бала.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Великобритания трябва да стане президентска република.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щатът Великобритания има ли право да излиза от Европейския съюз?
2
1
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ КОЙ Е ПРЕМИЕР НА БРИТАНИЯ!!!

ПРЕМИЕРА ИМА ВЛАСТ В БРИТАНИЯ ТОЧНО 0%

-----------

ПАРЛАМЕНТА ИМ ПРИЕ ЗАКОН С КОЙТО ДОКАТО НЕ СЕ СЪГЛАСИ ПАРЛАМЕНТА ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС ДА НЯМА ТАКОВА ИЗЛИЗАНЕ!!!

--------

БРИТАНЦИТЕ БЯХА ИЗЛЪГАНИ ОТ КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО КОЕТО РЕАЛНО СИ УПРАВЛЯВА В БРИТАНИЯ, ЧЕ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ОТ ЕС И НИЩО ПОВЕЧЕ!!!

ПАРЛАМЕНТА НА БРИТАНИЯ Е ПРЯКО ПОДЧИНЕН НА КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО ВСИЧКИТЕ ТАМ СА ЛОРДОВЕ И СЪРОВЕ!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това място нокога не е принадлежало на Тереза Мей.