Канада отказа на Пучдемон да посети страната

Той живее в изгнание в Белгия
30 окт 2019 17:22, Петя Славова
6
Канада отказа на Пучдемон да посети страната
Снимка: БТА

Канадското правителство отново отказа разрешение на бившия лидер на Каталуния Карлес Пучдемон да посети Канада, където беше поканен от квебекска сепаратистка организация, съобщи канадският адвокат на Пучдемон, цитиран от Франс прес и БТА.

Още по темата

Тази пролет Пучдемон вече беше принуден да отложи посещението си след първи отказ. Днес адвокатът му Стефан Хандфилд съобщи, че имиграционната служба е преценила, че предвид предявените на Пучдемон обвинения в Испания, има мотиви да му се откаже влизане на територията на Канада.

Пучдемон живее в изгнание в Белгия след неуспешния опит за отделяне на Каталуния от Испания през 2017 г. Испанското правителство е издало международна заповед за задържането му за метеж и присвояване на държавни средства.

Вчера адвокатите на Пучдемон обжалваха в Белгия молбата за екстрадиция на Мадрид. Гледането на делото ще е на 16 декември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
гл. щеф. преди 4 години
до. цял свят. от. гл. шеф. на тайно разузнаване. децата от българия . са отровени чрес уреди. от българия . ние ги дебнеме. колко ли хора ще отровят несе знае. никой не взима мерки. те говорят по ухото на всекиму . теса сатанни. сменят хората. сменят ги с мръсотий. те посегнаха на тези деца за да имат страх всички от тях. но ние правим всичко възможно и щеги унищожиме.
5
4
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ САМО ТАМ МУ Е СПАСЕНИЕТО!!РЪКАТА НА ЕС Е МНОГО ДЪЛГА !НИТО В АФРИКА НИТО В АМЕРИКА МОЖЕ ДА СЕ СКРИЕ! АРАБСКИЯ СВЯТ СЪЩО ЩЕ ГО ИЗТЪРГУВА ВКЛЮЧИТЕЛНО И КИТАЙ И СЕВЕРНА КОРЕЯ!
4
3
 
4
 
! Отговори
7 преди 4 години
Да само русия
3
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уж демокрация, това онова, много се изложиха канадците.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакви пучи демони в Канада!! Само пучи ангели да се допускат там.
1
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карлес Пучи ! ходи в Русия брато - може да ти дадът убежище за да се гъбаркат с евросъюза как дава на Косово суверинитет а на Каталуния - Не. .....туй ти е шанса брато друго не виждам , нали видиш че евросъюз са дали дупе на САЩ и Канада са си окей нема да си противоречът за един каталунски гявол дет клати цела Европа ...събориш ли Каталуня ще стане цирк голем