Курц не чул добро предложение от ЕС за справяне с кризата

Вместо това само критикували Австрия за затворените граници
31 мар 2020 13:55, Боряна Павлова
37
Курц не чул добро предложение от ЕС за справяне с кризата
Снимка: БГНЕС

Скептично настроеният австрийски канцлер Себастиан Курц отправи критика към Европейския съюз за мерките, предприети за спряване с кризата с коронавируса. Според Курц Брюксел не е дал нито едно добро предложение за справяне с кризата.

"Ако от Брюксел беше дошло дори едно добро предложение, щяхме веднага да го приемем. Вместо това ЕС критикува Австрия за затварянето на границите. Предложения от рода на "моля, дръжте границите отворени" не могат да се считат за сериозни в такова време", заяви Курц пред австрийската държавна телевизия ORF.

Още по темата

Той подчерта, че най-важното е да се защити собственото население. Курц отказа да коментира политиката в съседна Унгария, където премиерът разпусна парламента чрез кризисен закон.

"Честно казано нямам време да се занимавам с Унгария. Имам съвсем различни притеснения в този момент. В Австрия със сигурност няма план за отмяна на демокрацията", каза той.

Относно новите мерки, приети от австрийското правителство, Курц заяви, че би се радвал да има алтернатива, но такава няма. Канцлерът все още не вижда конкретни сигнали, които биха позволили да се смекчат ограниченията.

"Истината е, че трудните моменти предстоят. Трябва да направим всичко в момента, за да не ни удари тази буря толкова силно, колкото Италия", каза той и добави, че не отрича, че мерките работят, но също така подчерта, че са необходими повече усилия.

Според последните данни на Worldometer, в Австрия има 9618 потвърдени случая на инфектиране с Covid-19 и 108 смъртни случая. Възстановилите се от заболяването са едва 636 души, а тези в критично състояние са 191.


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Както е тръгнало, нищо чудно след някоя и друга година този да зауправлява германия.
35
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЕС отпуска 37 милиарда за справяне с коронавируса.
ЕС е най-великия политически проект!
Vive l'Europe, Vive la France!
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много добре възпитан, чувствителен млад човек с правилни възгледи и държание.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как да не са дали предложение? Казаха да си мием ръцете..да проветряваме
32
11
 
4
 
! Отговори
Любен Стойков преди 2 месеца
Така си блеят някои в този фирум. Курц е евроскептик. Той е изолацинист и националист. Той беше ЗА затваряне на границите, а сега писка, че ЕС не му помагал...Ами като искаш национална държава оправяй си се сам в националната държава! Понеже Австрия е "много напред с матряла" тъкмо от там се разнесе заразата в Европа. А Банско пламна защото австрийската делегация за купата през януари е донесла вируса при нас.
Не залитайте по акъла на автрийски или италиански, немски и руски сидеровци.
31
1
 
4
 
! Отговори
Петров преди 2 месеца
Колко е прав господин премиера, за съществуването в страната на голям брой мисирки.
30
2
 
18
 
! Отговори
уф преди 2 месеца
Това е позиция! Ние сме се затворили две седмици вече, но всеки ден кацат самолети със заразени наши сънародници, които сеят заразите. Това обезсмисля всички мерки. Как пък една мисирка не попита за това?
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Евала това е управник. Ако нашите сеяндури бяха затворили границите бяха спрели полетите а не чакаха ле,,,,, сбииките и пе,,,,,,, ерасите от брюксел да им нареждат сега нямаше да стоим затворени в кошарите и да блеем. Това е предателство на народ и родина за което в закона пише. Доживотен затвор без право на замяна. Къде са се покрили предателите. В Противо атомният бункер на бай Тошо ли са. Там цялата ел. Инсталация е дело на моята бригада. Не се криите а излезте пред народа и кажете истината.
28
0
 
30
 
! Отговори
Бате Гойко преди 2 месеца
"Червило му липсва, но застана мъжки срещу ЕС, за да защити народа си."

На мен Курц ми харесва- младо момче, интелигентно, мисли трезво. Един от най-адекватните ръководители в Европа. Не се страхува да каже какво мисли, нито се съобразява с недомислиците в ЕС. Браво. Такива политици трябват за смяна на старата номенклатура.
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Европа бавно и сигурно върви към възраждане на национализма. Тези фигури като Курц, Льо Пен, Орбан, АзГ са намек за предстоящите процеси, а растящата им популярност отрязаха растящото недоволство на обикновения човек срещу управлящата върхушка. В момент се води голяма война между два лагера за контрол над света и Европа е най-големият потърпевш от това. За нас, хората, няма значение кой ще спечели тази война, защото един тиранин ще замени друг. Като битка за надмощие през средновековието.
26
1
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 месеца
До Анонимен

това за червилото е глупост!...

НЕ всеки ИНТЕЛИГЕНТЕН мъж...."кара колата си от другата страна на пътя"!!!!!
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Имаше статия с твърдение от германски учени и те твърдят, че този вирус ще циркулира поне 2 години с приливи и отливи.
Дано не познаят, но без ваксина няма да е лесно.
24
1
 
18
 
! Отговори
Ко преди 2 месеца
Няма никакво предложение от ЕС. НАТО нямат ли план със справяне с биологично оръжие?
23
2
 
29
 
! Отговори
Батман преди 2 месеца
И аз съм съгласен с Курц биеш шалтера никой да не влиза в страната и това е. Какво ми търсят на м,а.йната си. При такова положение щом не слушаш и си излезнал извънт страната ами ще стоиш там бе. А ЕС още малко време му давам да съществува.
22
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не симпатизирам на Курц, но специално за това е много прав. Заради тъпите решения на чиновници от ЕС, все повече държави ще искат да напуснат ЕС, а това ще ни вкара в още по-голяма криза! България нямаше да има малкия напредък, който има през последните 10 години, ако не беше ЕС! При все че ГЕРБ не спряха да крадат!
21
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз от ЕС не съм чул никакви предложения за справяне с кризата. Разни зациклили евро ботове пеят стандарните мaлyoмни мантри за европейски ценности и солидарност, и това е.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 11,

Отпуснаха ни милиард кредит от МВФ. Щатите и те могат да ни отпуснат 2 милиарда срещу залог.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя път май ще направят Аусшлус.
18
0
 
39
 
! Отговори
Обективно преди 2 месеца
Господин Курц е прав. Аз от началото на 2020 не съм чул изобщо нито едно смислено и добро предложение от ЕС изобщо не само за кризата.
17
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Червило му липсва, но застана мъжки срещу ЕС, за да защити народа си. А нашите бабаити, за да угодят на ЕС направиха хората на луди. Да мачкат по слабите и да се кланят на силните, това ли е мъжкарството.