Кои са най-безопасните държави в ЕС за летен туризъм?

Грузия, Гърция и Хърватия са в топ 3
4 юни 2020 10:36, Нели Христова
15
Кои са най-безопасните държави в ЕС за летен туризъм?
Снимка: БГНЕС

Грузия, Гърция и Хърватия са начело в списъка на най-безопасните европейски държави за пътуване по време на пандемиятата от коронавирус. Списъкът на дестинациите беше публикуван от European Best Destinations, цитирани от БГНЕС.

Авторите на проучването са включили в списъка 13 страни и 18 града. Португалия (по-специално Азорските острови, Алентежу и Алгарве), Румъния (Сибиу), Черна гора (Котор), Полша (Варшава, Гданск), Австрия (Виена), Словения (Бохин), Литва (Вилнюс), Латвия (Рига), Финландия (Оулу) и Малта също бяха сред препоръчани места за отдих.

Тбилиси е включен в списъка на грузинските курорти, Корфу и Превеза от гръцките курорти, а Цавтат, Загреб и Риека от хърватските курорти.

Според портала, посочените дестинации са били по-слабо засегнати от коронавируса, освен това там стриктно се спазват хигиенните изисквания: в ресторантите и хотелите редовно се сменят филтри за климатизация, въведен е режим на носене на маски се спазва социалната дистанция.

Освен това повечето хотели се намират в близост до градски болници, които от своя страна имат повече легла на човек, отколкото в други европейски страни.

По-рано експертите изброиха най-безопасните плажове на европейските курорти по време на пандемията. В списъка бяха гръцкият град Превеза, където се намира известният плаж Монолити, с ширина 80 метра и дължина 22 километра, 20-километровият плаж Компорта в района на Алентежу в Португалия и 35-километровата пясъчна ивица на полския полуостров Хел.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
14ти, класацията е за туризъм а не курорти чети отначало, пак нищо не си разбрал
14
0
 
1
 
! Отговори
Тифлис преди 1 месец
Не виждам по какъв начин Тбилиси може да се нареди сред курортите. Батуми, Сухуми, Колхетия, Гагра - да, но не и Тбилиси.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали сме първенци и най- успели да се преборим- защо отново не сме в списъка!? Румъния влезе, а ние... емнайсета яма.
12
1
 
6
 
! Отговори
Бойку преди 1 месец
Като назе няма втори тъй крадливи на света!!!!
11
2
 
10
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 месец
В Грузия е брутален соц. Местните са по-големи мошеници и от евреите.
10
1
 
6
 
! Отговори
Мишо преди 1 месец
За тези, които не са ходили в Грузия - първо отидете, вижте и тогава говорете. Не знам къде я слагате - Азия, Евразия (щом не е Европа), но не ги подценявайте - в много отношения са по-добре от нас, особено администрацията им и чиновническото обслужване.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
8, по тази логика западната част на Либия, Африка също може да се обяви за европейска, след разпадането на държавата Либия през 2011 г. Защо Европа се ограничава с Грузия? Да вземе и Турменистан, който също беше част от СССР.
8
4
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 1 месец
От 1991 г след разпадането на СССР
7
1
 
18
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 месец
Класацията е за курорти, а не за алкохоло-наркомански бордеи
6
2
 
14
 
! Отговори
Слънчасалия преди 1 месец
А Слънчака?Къде е Слънчака в класацията бе?Нали Коня ни кара да ходим на Слънчака да се наслаждаваме на почивка!
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От кога Грузия е европейска страна? То вярно, че няма континент Европа, а има Евразия, но все пак има определена от стотици години политически линия между Европа и Азия, която поставя Задкавказието в Азия.
4
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фалшива новина.
Най-безопасно е у нас на Слънчака. Даже и ББ го потвърди сутринта.
3
5
 
13
 
! Отговори
ОнЛайнСърфинг преди 1 месец
Колкото е по-далеч от бг черноморието, толкова е по-безопасно, дори в Крим, сирийското и либийското крайбрежие е по-безопасно. Африканските плажове с големите бели акули са по-безопасни, австралийските плажове с отровни медузи и солено водни крокодили са по-безопасни.
2
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А къде е ?
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Грузия в ЕС ли е? Е бах тоз туризъм там