Булката на ИДИЛ Шамима ще се върне в Англия, но дали не е опасност за британците?

Никой не може да е категоричен по този въпрос
18 юли 2020 19:35, Нели Христова
43
Булката на ИДИЛ Шамима ще се върне в Англия, но дали не е опасност за британците?
Снимка: БГНЕС

След дълги спорове и съдебни дела решението вече е взето. Булката на ИДИЛ Шамима Бегум получи позволение от Апелативния съд на Великобритания да се върне в родината си и да се бори да получи отново британското си гражданство.

То й бе отнето през февруари 2019 година заради интервю, в което Бегум твърди, че не е размислила относно ИДИЛ, а животът й в Ракка е бил хубав. По-късно в друг разговор булката на ИДИЛ заяви, че атентатът на концерта на Ариана Гранде е бил оправдан.

Още по темата

Но въпреки факта, че Бегум не показва никакво съжаление относно изборите си, съдът бе категоричен - тя може да се върне в родината си.

Според Апелативния съд на 20-годишното момиче е отказан честен процес, защото случаят й не може да бъде разгледан в Сирия. Министерството на вътрешните работи на Великобритания изрази своето разочарование от решението на съда и заяви, че ще го обжалва.

Ако решението на съда остане в сила, то властите във Великобритания трябва да направят всичко възможно да асистират на Шамима Бегум да се върне в Лондон от лагера в Сирия, в който живее сега. Но Министерството на вътрешните работи многократно е заявявало, че няма намерение да помага на булката на ИДИЛ да се върне в родината си.

Разбира се, Шамима Бегум ще бъде арестувана в секундата, в която стъпи на британска земя. И все пак, дори адвокатът й заяви, че не е сигурен дали тя все още не представлява опасност за народа на Англия.

"Никой не може да е сигурен, дори и нейното семейство, че нищо няма да се случи. Но всичко е една спекулация", заяви той пред Good Morning Britain. Шамима може да се върне в родината си до няколко седмици. След това тя ще бъде разпитана и срещу нея ще бъде повдигнато обвинение в тероризъм.

"Госпожица Бегум така и не получи възможност да разкаже своята страна от историята. Тя не се притеснява да се изправи пред британското правосъдие. Гражданството й бе отнето без да й бъде дадена възможност да изчисти името си, а това не е справедливост. Това е тъкмо обратното", каза Даниел Фърнър. Бащата на Бегум, Ахмед Али, добави, че "дъщеря му е удолетворена от решението" и се надява "да получи справедливост".

Но Масер Гифорд, бивш търговец на валута, който отива в Сирия, за да се бие редом с кюрдската милиция срещу Ислямска държава, е на мнение, че Бегум трябва да бъде изправена пред съд в Сирия или Ирак.

"Не вярвам на британската правна система да се справи с това. Само 1 на 10 джихади, които са се върнали във Великобритания, се изправят пред съда. Това, от което ме е страх е, че Шамима Бегум ще се върне в Обединеното кралство и ще получи шамар по китката и ще излезе на свобода до 2 години. Защо членове на ИДИЛ не могат да бъдат изправени пред съд в Сирия и Ирак, където са извършили тези престъпления?", обяснява той.


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
2
 
! Отговори
не на фалш преди 2 месеца
по страшна от коронавирус е вълната на ислям това е фалшива религия и е робство за жени и мъже бау
33
0
 
4
 
! Отговори
Е това е преди 2 месеца
По-тъпи няма !
32
2
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
*** като цяла съвременна западна европа на *** урсула, тимерманс, шарл, ферхофстад.
Европейски ценности.
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Fallschirmspringer

Пропуснали са да на пишат в статията защо изобщо иска да се връща - едното й дете умряло в Сирия, а другото е болно, и медицината там била лоша, та иска да се върне в УК, за да й го лекуват.

Ама иначе ИДИЛ и Ракка са върхът....Изобщо чиста форма на паразитизъм.

Не знам с какъв акъл я пускат да се върне.
30
0
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 месеца
До До 13
Великобритания е правова държава много отдавна,обаче не е позволявала на разни дя я разиграват!Това,което става сега е изкривено тълкуване на правото и човешките права в частност!Изглежда правото на на разни **** да сеят смърт и страх е по-важно,отколкото правото на нормалните да живеят в мир и спокойствие!Жертват се правата на 99%,заради 1%!?
29
0
 
15
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 месеца
"Бегум твърди, че не е размислила относно ИДИЛ, а животът й в Ракка е бил хубав.""Ами да остане там където е и да размишлява върху хубавият живот при ИДИЛ
28
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Ако се взриви някъде, бъдете сигурни, че същите тези, дето я пускат обратно, ще пищят как не я интегрирали, как я онеправдавали, и т.н. На стари години ме принудиха да вярвам в конспирации, защото не виждам обяснение за подобна про.стотия, просто нещо друго се крие там.......Дори и адвокатът и не бил сигурен!?
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В западният модел оригинално никога не е имало приемане на друговерци и небели. Особено във Великобритания. Но подпомогнати от разлагащите идеи на масонската "велика" френска революция едно гнусно племе разби света на белите хора с марксизъм, деградиращи идеи за расово равенство и прочие. Същите тези престъпници сътвориха и "великата" октомврийска революция. И това, което днес става в САЩ е тяхно дело.
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отвратителна е.
Да си я прибират в джунгалистан.
25
1
 
17
 
! Отговори
PhD преди 2 месеца
Деградация . Западът изпадна в деволюция и криза на идентичността. Както всяка империя има възход и упадък така и западния модел имаше възход и следва падение. Нищо особено и нищо ново.
24
13
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 2 месеца
Свтозарче, едно от безбройните неща които в кратуната ти няма да узрееят, е понятието ПРАВОВА ДЪРЖАВА. Неслучайно избирате себеподобни на себе си дЬебили да ви мачкат. Обаче просташко олигофренския израз - толерастия използвате щедро,. И защо неразумни юроде пишеш в първо лице, множествено число за британците и себе си, като живеете в различни векове, било то и, че някой ден можеш да отидеш бъркаш цимент там. Всъщност, манталитетно ти си много по-близо до тази фанатичка, отколкото до британците
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Истински "борец за свобода и демокрация"! ... От тия дето боко и митов поканиха по поръчка на натовските си партнери, на обучение в правец.
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми тя и Финландия прибра 3 булки на Идил барабар с девет дечища.
21
1
 
24
 
! Отговори
gio преди 2 месеца
англичаните сами си копаят гроба с такива решения
20
1
 
33
 
! Отговори
Леле преди 2 месеца
Ужас... тази излъчва мега омраза и тъ пота в едно :/ много добри хора са такива, нямащо- тя повече няма да прави така, нали!??? Горя и катедралата в Нант, никой във Франция не вярва, че всички катедрали са пламнали “инцидентно”... ще става страшно в Европа.... :(
19
1
 
19
 
! Отговори
Нима не знаеш преди 2 месеца
Булката вече не може да е булка нейното достойнство единствено изисква да се върне да си отмъсти за да отиде при мечтите си
18
1
 
43
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Белите страни от чиста глупост се лишават от едно свръхмощно оръжие-лишаване от гражданство.Естествено,аргументите против са много,но до един са лишени от здрав разум и ефективност.Нека всеки нарушил закона имигрант до трето поколение(примерно) бъде лишен от гражданство и експулсиран,пък да видим дали останалите няма да се кротнат!
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
като заврения ни зет, да не му е дъщеря
16
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Министерството на вътрешните работи се занимава с имиграционните въпроси. Британското поданство на момичето беше отнето на база нейно второ поданство - бангладешко, но в последствие се оказа че тя няма такова - английски политически конспирации и игри, та сега трябва да и върнат обратно поданството,
15
1
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 месеца
"Но Министерството на вътрешните работи многократно е заявявало, че няма намерение да помага на булката на ИДИЛ да се върне в родината си." Имах си хас, за тия неща не отговаря ли министерството на ВЪНШНИТЕ работи?