Само 11 страни от ЕС пускат българи без ограничения

В 13 - отрицателен PCR тест или карантина, 2 - само с основателна причина
Обновена: 21 юли 2020 14:16 | 21 юли 2020 14:16, Елка Василева
87
Само 11 страни от ЕС пускат българи без ограничения
Снимка: архив, БГНЕС

Българите могат да пътуват без ограничения само в 11 страни от ЕС или в по-малко от половината от държавите-членки, пише „Монитор“.

От вчера в сила са нови изисквания за посещения зад граница. Така например Чехия иска тестове за коронавирус за българските сезонни работници. Гърция пък, в която влизаме само срещу отрицателен PCR тест, допълнително затегна мерките по сухопътните си граници.

Говорителят на правителството Стелиос Пецас, цитиран от телевизионния канал AHT1, обяви, че земеделските работници, които се намират в Гърция и я напуснат преди 4 август, няма да имат право да влязат в страната до второ нареждане.

Още по темата

Наред с това освен приетите миналата седмица ограничения за граничния пункт „Промахон“ (Кулата) на границата с България, който е и единственият отворен за туристически трафик, от полунощ във вторник срещу сряда влизането в Гърция ще може да се осъществява само по съществени причини през още пет пункта. Единият от тях е Маказа. Останалите са на границата с Албания, Северна Македония, Турция.

Освен Чехия и Гърция отрицателен PCR тест или карантина се предвижда в още 11 държави. В други две българи могат да влизат единствено и само, ако имат основателна причина. Това са Дания и Финландия. Дания допуска наши сънародници при положение, че имат адресна регистрация там, трудов договор или документ, удостоверяващ бизнес пътуване. За Финландия няма подробна информация какво точно се изисква, но българи се допускат именно само с „основателна причина“.

Само преди ден Европейският център за превенция и контрол на заболяванията обяви, че България и Румъния са съответно на четвърто и пето място в ЕС по нарастване на броя на новозаразените за последните 14 дни. Преди нас са само Люксембург, Швеция и Португалия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
26
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Изключително безполезна дописка. Разбрах подробности за Гърция, дето хич не ме интересуват. Също как се влиза в Чехия, Дания и Финландия. Но кои 11 страни са достъпни, за това нито дума!
65
0
 
28
 
! Отговори
Хюго Бос преди 3 години
И стана ли ясно от неграмотната дописка кои са другите 11 държави??
64
0
 
12
 
! Отговори
хахахахааа..... преди 3 години
Голям успех......
63
4
 
14
 
! Отговори
Чекмедже преди 3 години
Е нали бяхме първи...за пример, защо сега сме в забранителни списъци? Я баш чекмеджето да обясни :-)
62
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЛични пари ли? Каква наивност! Ами нали си има поръчители, те са богати. Питайте (П)резидента, Корнела Решетникова и др., дето са им на хранилката.
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да правят още тестове и да отчитат всички положителни , а не както трябва само активните може и на първо място да станем
60
0
 
5
 
! Отговори
Ганка преди 3 години
*** да спре да ходи. Точка!
59
25
 
40
 
! Отговори
анонимна преди 3 години
До Анонимен 63Е нали такива като теб реваха "мутрите" да им отворят паркове, заведения и молове, че как така ще стоите вкъщи "като затворници".Е, отвориха ви всичко и пак ревете. Угодия няма. А то зависи от всички нас доколко ще се пазим. Българинът очевидно не се слави с особена дисциплина. Да не говорим за безумните протести, на които хич не им беше точно сега времето.
58
0
 
101
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Да бяхте написали и кои са държавите, в които може да се ходи и кои искат тест. Цяла статия, а никаква информативност.
57
21
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да бъде. Още имало държави, в които нямало ограничения за българите. При това супер некадърно управление на мутрите е цяло чудо, че целия свят не ни е сложил под карантина.
56
11
 
10
 
! Отговори
Шкафчето преди 3 години
Пълно шкафче с по 500 евро = 4 000 000 лвПълно шкафче с по 100 лева = 200 000 лв.Въпросът е защо "фигурантът" е изложил 20 пъти по-голяма сума на БЕЗУМЕН РИСК, когато ефектът и от двете суми би бил ИДЕНТИЧЕН?Може ли някой да ми обясни?
55
5
 
9
 
! Отговори
Розово Шкафче преди 3 години
Този "фигурант" явно е доста рисков играч, щом се е бръкнал и е изложил лични 4 милиона лева на огромен риск..Защото ако банкнотите бяха по 100 лв, шкафчето щеше да е зелено, а рискуваната сума щеше да е 200 000 лв.Малко е странно, да рискуваш 4 милиона лева, когато можеш да минеш с 20 пъти по-малка сума. Не мислите ли? Тезата с фигуранта издиша... няма и записи от камери, как влизат с тия пари... нещо май ни будалкат.
54
0
 
42
 
! Отговори
аха преди 3 години
Колко безполезна новина! Да бяхте дали поне списък с държавите!
53
5
 
4
 
! Отговори
Защо 500 евро преди 3 години
Нали са внесени пачките и златото?ОКЕЙ!Защо "фигуранта" е избрал номинал 500, а не да речем банкноти от 100 лв? Има разлика между 4 000 000 лв и 200 000 лв? Обема на парите е същия.ЗАЩО НЯКОЙ ЩЕ РИСКУВА ТАКАВА СУМА, А НЕ ПО-МАЛКА? МОЖЕ ЛИ ДА МИ ОТГОВОРИТЕ?
52
5
 
9
 
! Отговори
Земеделецо преди 3 години
Ти си от хората, които пълнят "касичките на ГЕРБ", за това работиш безпрепятствено - нали го разбираш?
51
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Над Бойко има прокурорски чадър. За това не се проверява случая с шкафчето.ДА ИЗВАДЯТ ЗАПИСИ ОТ КАМЕРИТЕ И ДА ВИДИМ КАК СЕ "ВНАСЯТ" ТИЯ ПАЧКИ.КОЙ ИЗОБЩО ЩЕ РИСКУВА 2 МИЛИОНА ЕВРО, САМО ЗА ЕДНА СНИМКА? ЗАДАВАТЕ ЛИ СИ ГО ТОЯ ЛОГИЧЕН ВЪПРОС?!
50
4
 
10
 
! Отговори
Земеделецо преди 3 години
Много си объркан чичко земеделец... наглите, октоподите не само не са си заминали, ТЕ СА ПО-БОГАТИ ОТ ВСЯКОГА!ДА! МОЖЕ ДА ПРОВЕРИШ - 90% СА НА СВОБОДА. ЕДИНСТВЕНАТА причина да не са те изнасилили още е, че има хора от ГЕРБ, на които плащаш за привилегията да не бъдеш рекетиран.Знай обаче, че много ЧЕСТНИ бизнесмени, които не плащат НИКЪДЕ, биват изнасилвани от същите (които вече имат и прокурорски чадър) и чезнат като "песъчинки".ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е ЗА ТЕБ?
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сао да ви кажа, че ГЕШЕВ има поне 500 парчета, които трябва да вкара ДО ЖИВОТ в затвора, па ако може и СМЪРТНА ПРИСЪДА да се върне!Тогава ще се оправим!
48
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗемеделецоОлееелеее, как ме заплашва само, като малко комунистче! Аз съм си зипълнил всичко точно, не мислиш ли, че досега щях да са ме "хванали"? Журналистите били разследвали. Журналисите са купени от турци и комунисти! Аман от такива!Видяхме го тоя "честен съд" колко струва. Гешев не може един да вкара в затвора, заради продажни съдии. Ама ще дойде и тоя ден!
47
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"БЕЗ МЛАДИТЕ ЩЕ УМРЕТЕ ОТ ГЛАТ В МИЛИЦИОНЕРСКОТО СИ БЛАТО! БЛАГОДАРИ НИ БЕ! МУТРО!"От такива като теб, една соттинка не съм видял, така че...Па и замисли се, ако бяхме МУТРИ, каквито ти не си виждал, защото не си бил роден тогава, нямаше ли да те издирим и да ... има последствия? Не! Няма, нали! Говориш си каквото си искаш, но БСП и ДПС мътят водата и благодарение на ТЯХ си мислят, че нямаме свобода на словото, защото са обсебели всички медии! Бойко е севтлина, Бойко е живот!