Как Берлускони, който страда от диабет и болно сърце, пребори COVID-19?

Успехът му се дължи на два цикъла с ремдесивир
17 сеп 2020 22:22, Нели Христова
90
Как Берлускони, който страда от диабет и болно сърце, пребори COVID-19?
Снимка: БГНЕС

Излекуването от коронавирус на 84-годишния Силвио Берлускони, който има диабет, претърпял е операции на сърцето и за рак на простатата, се дължи на два цикъла с ремдесивир, съобщи в. “Ил фато куотидиано”. Това е единственото антивирусно лекарство, оторизирано в Итaлия за COVID-19, съобщава "24 часа".

Още по темата

Мнозина в Италия бяха силно изненадани как въпреки че много хора на неговата възраст не успяват да напуснат интензивните терапии, Берлускони дори започна да работи дистанционно в болницата и да направлява предизборната си кампания.

Личният лекар на Берлускони разкри в тв интервю, че ако пациентът му се беше разболял през март-април, то сигурно вирусът е щял да го убие. “Ако Берлускони беше приет в болницата дори само десет часа по-късно, щеше да бъде твърде късно”, каза д-р Алберто Дзангрило.

“Първите три дни в болницата бяха най-тежките моменти, всичко ме болеше, мислех си, че няма да оцелея. Чувствам се много уморен и отпаднал, това е характерното при COVID-19. Преодолях и това трудно изпитание и това ме успокоява“, каза в интервю за в.“Кориере дела сера“ Силвио Берлускони след изписването си от миланския институт „Сан Рафаеле“.

От болестта, заради която той престоя 11 дни в болницата, се възстановяват в момента и близките му. „Тревогата, че са болни децата ми и че са с положителен тест и внуците ми, ме притесняваше най-много. Затова чувствам близка болката на многото семейства, които бяха поразени от този вирус. Още по-близо се чувствам и до онези, които са загубили свои близки“, допълва милиардерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
явно и Господ не ще да си има неприятности с тоя и го държи настрана...."Повелителят на мухите" да му сърба попарата..
38
0
 
0
 
! Отговори
zombies thomb преди 3 години
Това на снимката оживялата мумия
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дедо Бунга-бунга е оцелял с бунга-бунга.
36
0
 
0
 
! Отговори
До 75 преди 3 години
Професор не съм. Работя в болница извън бг. Потърси и прочети медицински журнал на английски ще е по-информативно. Има статистика с дати за това лекарство, става въпрос за прости цифри, не мнения или тълкувания.
35
1
 
2
 
! Отговори
до 73 преди 3 години
Ти сигурно си професор по вирусология...По какво друго си професор?Предполагам и по всичкологоя, или?Тц, тц, тц...
34
0
 
21
 
! Отговори
Тигър преди 3 години
Не съм чул стар и богат рептил да умре от Ковид. Всички оздравяват.
33
2
 
10
 
! Отговори
Ремдесивир преди 3 години
Минути за реклама на фарма боклyк. Това лекарство не само, че не е ефективно, но беше произведено за свинският грип и понеже не се продаде и не става за нищо сега го пробутват и за ковид. Няма промяна в състоянието на пациента с или без него. Хидроклорин помага и гледай как мистериозно изчезна ат световните пазари, а е евтино и ефективно. Пак става въпрос за едни пари за сметка на хората. Нещастници...
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жабарски шмекер. И той като турчина Борис Джонсън изкара ковид, виртуално.А да споменавам, че спин на крака го изкара.ПР никога не е излишен.
31
1
 
7
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 3 години
Медията на БЛУМБЕРГ Вчера.ирл. пробутва лекарство което е доказано от Китайци и Японци(преди да им подправят резултати или да ги изтрият в повечето случаи) ЧЕ НЕ РАБОТИ. Болсонаро, който е също на години, и е преживял доста (включително НАРЪГВАНЕ-АТЕНТАТ преди по-малко от година) се излекува със далеч по-евтино и широкодостъпно лекарство.РЕНДЕ-свир-вир е около 5-6 ЦИФРЕНА сума в ДОЛАРЕС за пълен КУРс на лечение.Другото е 7 доларес.
30
4
 
9
 
! Отговори
USA преди 3 години
Как е оцелял ли? Първо вируса се преекспонира от комунистите и СЗО. Иначе този дърт жaбар затри Милан като го продаде на жъртyпите, а след неговото пагубно управление БВП-то на Италия не е мръднало. Голям приятел на Путин между другото. И той като един друг роден бaбаит си държи пищaк в шкафчетo.
29
1
 
7
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Анонимен 7Защото те никога не са били болни, а в най-добрия - т.е. в най-лошия са били контакни - или както НОЩниците ги наричат за да заблуждават хората "заразени".
28
3
 
11
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Интересно каква сума е гушнал другаря Берлускони за да "се излекува" от коронавируса точно с това лекарство... при което предливидливо е било допуснато само то за лекуване...Ех, бoko с неговите номера трева да пасе пред италианците... които уж мряха с камиони
27
0
 
2
 
! Отговори
ФОРУМЕН MИHЕTЧИЯ преди 3 години
И моя изчезна някъде.
26
11
 
1
 
! Отговори
Тео преди 3 години
Ами как ... с МЕРАК! Мерака е лек за всичко. Няма ли мерак хващаш ... рак ... или други лоши болести и те тръшкат. Човека на тая възраст е на ниво, което е достойно за уважение. Шегата на страна - просто е в рискова група, това не значи, че непременно ще умре! Шанса е 1 на 10 за такива като него и пак зависи от имунната система! Човека се е поддържал и е изкарал! Жив и здрав! Ако вируса беше тръшнал Саркози нямаше да ме е яд, но Берлускони, дори и корумпиран е пич! Поне не срови цяла държава!
25
0
 
4
 
! Отговори
THE STAR преди 3 години
Искате ли звезди?
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко прилича на постановка. В Италия, де...
23
0
 
0
 
! Отговори
Idealnoto преди 3 години
Значи станах идеален.Изтупан отдо всичко мие ок та сме шест ок честит ден на идеалноста всеки ден сме идеални братя от ставане с лягане затова кадрите в тая държава със слугите им просперират ние останалите земни нищо не знае м нищо не можем.Не ходи тук не ходи там важното е идеален благодаря братчето ми това е наи важно
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Принас нали първия промоционален циркаджия беше Киро Гела?
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ден на идеалното семество.Всичко е ок
20
0
 
6
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Абе ***, как па един от известните прошляци дет се разболяха не даде фира бре...Ба си избирателният вирус....