Берлин "показва среден пръст" на хората, които не носят маски

Туристическите органи започнаха нова кампания за спазване на правила
14 окт 2020 21:00, Нели Христова
151
Берлин "показва среден пръст" на хората, които не носят маски

Берлинският туристически орган започна нова кампания за носенето на маски, която обаче спроед някои германци е перекалено обидна. Тя включва възрастна жена, която показва среден пръст на онези, които не носят предпазни средства, където това е необходимо.

"Показваме показалец на всички, които не носят маски", гласи постерът, заедно със снимка на възрастна с маска. От Visit Berlin казват, че кампанията има за цел да подчертае колко е важно да се предпазва здравето на възрастните хора. Рекламата, която има и друт слоган - "Ние спазваме правилата", се появи във вестниците във вторник, но бързо се разпространи и в социалните мрежи. Тя е одобрена от Германския сенат.

Кристиан Тенцлер, говорител на Visit Berlin, казва, че плакатът, който е част от по-широка кампания, е да напомни на хората да спазват правилата в града.

"Повечето берлинчани и нашите гости уважават и спазват правилата за борба с коронавируса, но някои хора не го правят. Тези хора рискуват живота на по-възрастните, хората в рисковата група", каза той пред BBC.

"Искахме да обърнем внимание на този проблем. Поради тази причина избрахме този провокативен начин. Рекламата има подчертано берлински тон", добавя Тенцлер. "Берлинчани са много известни с пряката си комуникация", на мнение е той и смята, че много британци биха оценили хумора.

"Общуваме директно точно с хората, които не спазват правилата", категоричен е той.

Но не всички са възхитени от грубият начин, по който Visit Berlin иска да изпрати съобщение на обществото.

Лоренц Маролд, главен редактор на берлинския вестник Der Tagesspiegel, не одобрява рекламата. "Мисля, че тя по някакъв начин носи духа на "класически Берлин" и би се сработила добре, ако политиката на Сената за борба с короната не бе толкова дисфункционална", казва той. "Сенатът изглежда смята, че обидата на хората ще е по-успешна от строгите, ясни правила с ефективен контрол."

Някои берлинчани са объркани и защото в текста пише "показалец“, докато жената повдига средния си пръст. От Visit Berlin заявяват, че противоречието е умишлено. Други посочват, че няои хора не могат да носят маски по здравословни причини.

"Нашата целева група са хора, които не зачитат живота на другите. Ако някои хора се чувстват лично нападнати, защото не могат да носят маска по здравословна причина - това не е нашата цел. Извинявам се за това", казва Тенцлер.


151
Още от ЕС
Българи в Англия със схема за източване на COVID-помощи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
6
 
! Отговори
м,да преди 5 дни
баба Меркел, съвсем изкука. Нещо не може да се наложи над провинциите, да засилват тъпите мерки?!?
119
1
 
7
 
! Отговори
Ягуар преди 5 дни
Това показва какви злобни,примитивни и жестоки хора управляват. Нищо, че швабите се имат за много възпитани. Това е само повърхностно - дълбоко в себе си тези хора уплашени и несигурни.
118
4
 
3
 
! Отговори
Ванката преди 5 дни
Как ми напомня всичко за речите на нацистите през далечните години преди и по времето на ВСВ!
117
1
 
9
 
! Отговори
режисьор преди 5 дни
Кукловодите знаят как да разделят, да насъскват едни срещу други, да гледат сеир и да владеят.
116
3
 
6
 
! Отговори
нормален преди 5 дни
Ще им отговарям с жест от лакътя.
115
4
 
10
 
! Отговори
толерантен преди 5 дни
Снимката много добре показва какви де билни, злобни зомбита обичат намордници и чипове.
114
3
 
8
 
! Отговори
baToaBerlin! преди 6 дни
тая склеротична баба май по погрешка е свалила от телта за пране прашките на внучката си! :D
113
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Изключително арогантен начин да агитираш за нещо! На подобно отношение едиствената нормална реакция е да се отвърне със същия жест!
112
3
 
6
 
! Отговори
Антиваксър преди 6 дни
Средния е за нас.
111
4
 
2
 
! Отговори
Сектант преди 6 дни
Хей Кисинг USA....от коя секта си?
110
9
 
7
 
! Отговори
Германец преди 6 дни
Е затова никога няма да ни настигнете. Тук има нетърпение към неспазването на правилата.
109
4
 
14
 
! Отговори
Холоко$та е лъжа преди 6 дни
До ЕВРЕЙСКИ ***

Пич, наистина дъртата вещицa e супер дразнеща, но по начина, по който си го написал за Аушвиц и Дахау, само придаваш някаква легитимност на лъжата, че там едва ли не са “обгазявани и убивани евреи”. Такова нещо не е имало, доказаха го със 100% гаранция с форензични тройни експертизи (Leuchter Report). Холокоста е еврейска пропаганда. Затова, защото не могат да се борят с фактите, забраниха поставянето му под въпрос със закон, а най-послушните страни дори го криминализираха.
108
4
 
11
 
! Отговори
Истина преди 6 дни
Не Берлин,а чи..футите живеещи в Берлин и окупирали след 1944 показват среден пръст на бялата ВИСША раса..Смърт за мръсните ционисти
107
5
 
13
 
! Отговори
ЕВРЕЙСКИ ОТПАДЪК преди 6 дни
КАКВА Е ТАЯ ЕВРЕЙКА НА СНИМКАТА КЪДЕТО СТЕ Я СНИМАЛИ ? МИСЛЯ ЧЕ НЕЙНОТО МЯСТО Е В АУШВИЦ ИЛИ ДАХАУ В КОНЦЕТРАЦИОНИТЕ ЛАГЕРИ А НЕ НА СНИМКА СЪС СРЕДЕН ПРЪСТ..УБИЙТЕ ДЪРТАТА ЕВРЕЙКА ВЕ/ЩИЦА
106
9
 
7
 
! Отговори
Хмм преди 6 дни
Абе то вие и в космоса не сте излизали ама вярвате, че го има. Не мога да разбера какво толкова ви е трудно да схванете, че този вирус върлува и наистина причинява доста проблеми на тези които го хванат
105
7
 
12
 
! Отговори
Хххх преди 6 дни
До 110
Когато имаш болни родители или дете, те могат да умрат и от грип и от много други болести...но това не означава че всички сме длъжни да ги пазим защото те са болни....твоето семейство трябва да ги пази...влизай си при тях с маска, те да излизат с маска...спи с маска ако искаш, но аз не съм длъжен да нося заради Вас....ако маските предпазват ти си я носи постоянно дори когато спиш ...тогава ще си предпазен...и няма да те интересува дали аз имам маска...аз си поемам риска
104
2
 
9
 
! Отговори
ДОЛУ МАСКИТЕ преди 6 дни
https://ludsport.net/632424/ тук са написани фактите, който има глава да ги осмисли добре, за останалите няма смисъл човек да се хаби. Овцете накрая ги стрижат и колят! Относно броя заболели и починали в Швеция. След дълги спорове и спекулации, фактите показват с абсолютна категоричност, че мерките за социална изолация не са ефективни в борбата с Ковид-19. Със строги мерки или без мерки, фактите показват, че те нямат въздействие върху смъртността. Смъртността от ковид е 3 пъти по ниска от грип
103
1
 
7
 
! Отговори
Хххх преди 6 дни
До Мисля си
Недей да мислиш, ще вземе да се гътнеш....айде марш да си сложиш маската и в тоалетната да с.е.реш
102
5
 
15
 
! Отговори
акъл преди 6 дни
Имаше доста луди, които искаха носене на маски по улиците на открито. Пълен контрол, ако може със костюм за химическа защита да ходи, това щяха да изискват. Тези хора просто са прекалено страхливи и глупави. Такива хора се манипулират до дупка.
101
19
 
8
 
! Отговори
Мисля си преди 6 дни
Които не носят маски са умишлени убийци. Изпростяхме, приемаме простотията за свобода, а то си е престъпление. Дано на безмаскавите някой близък им се гътне.