Затварянето на училища ще бъде последният ход на Испания

Трудно е да има решение на национално ниво, заяви Анхел Барнола
9 ное 2020 21:30, Анисия Иванова
17
Затварянето на училища ще бъде последният ход на Испания
Снимка: БГНЕС

Затварянето на училищата и преминаването към дистанционно обучение би било последната крачка за Испания. Това заяви Анхел Сантамария Барнола, съветник по образователните въпроси за страните от Източна Европа към посолството на Кралство Испания, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

"Приоритетът на страната в момента е образователната система да задържи колкото е възможно повече учениците в час", заяви гостът пред Bloomberg TV Bulgaria.

„Да се изпратят учениците по домовете би било последната крачка“, допълни той.

"В момента всеки регион в Испания има автономия сам да вземе решение за това дали да се премине към дистанционно обучение в зависимост от развитието на пандемията в него", обясни Барнола.

По думите му много е трудно да има решение на национално ниво, ще се решава на ниво автономна общност.

Преминаването към дигиталното обучение е било много трудно предизвикателство за страната, каза още Барнола.

"Основното предизвикателство е дигиталното обучение да достигне до всички деца и затова националното правителство и регионалните такива изградиха планове за подкрепа“.

"Сред основните мерки, предприети от правителствата, са алтернативни форми на обучение или отваряне на класните стаи в определен момент за тези, които имат нужда, разширяване на интернет мрежите и подкрепа за семействата", обясни гостът.

 


17
Още от ЕС
Лекарите в Италия: Въведете втора национална карантина
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 15
То вече започна да звучи като - да изтреоем децата, те са виновни за всичко, за да спасим другите.
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Децата не са ви виновни за нищо. Напоследък ги изкарвате биологични бомби, развъдници на зараза и какво ли още не. Стойте си удома с тях тогава, къде сте хукнали да ходите на работа и им мъкнете вируси . Но не ви стиска, нали! По-лесно е да затворим тези дето нямат право на мнение.
12
2
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 2 седмици
"Една съученичка в паралелката на сина ми който е в 7-ми клас, най-важния пише във Вайбър, че каквато е мързелана, съвсем ще се отпусне, ще получи нисък бал и няма да я приемат никъде, а ще продължи да учи в cкaпaнo тo и училище!!!"
Не училището е скапано, а тази, дето сама си признава каква е. Какво се очаква в този случай - учителите да са присъствено, за да може такива като нея да се "мотивират" за учене? Не виждам как ще се получи. А че няма да я приемат никъде е чудесно! Това заслужава!
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
1000 пъти обяснявахме, че тия 25 % ги дават на учители, които от самото начало са на дистанционно обучение, защото родителите са пожелали така. В момента имам паралелка дистанционно, заради ковид и няма, ама никак няма да получа такива проценти. Какъв доцент си не знам, но май мозъкът ти е като тефлонов тиган - нищо не залепва.!
10
7
 
5
 
! Отговори
Доц. Дамян Илиев преди 2 седмици
А в България това е първия ход на паникьорите от щаба и на алчните за 25% "дистанционни" към заплатите пишман даскали. Не за първи път бъдещето на младото поколение се жертва в полза на тънки сметчици и жалки и страхливи дребни душички.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво му е жестокото? Не всички са за "вишисти" Моят съсед като стана на 18 го питах какво ще прави и той се пошегува че ще кандидатства Маркетинг и фаянси. Та сега е плочкаджия, мисля че изкарва повече от маркетинга, защото се оказа че е много кадърен и като купиш плочи за 2000 лева за банята, даваш още 1000 да ти ги сложи някой добре.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До "ДО 3"

Ами ако продължаваме с присъственото скоро няма да останат здрави учители ни за присъствено, ни за онлайн обучение и приятелката на сина ти ще го закъса съвсем...
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Брей, училището да не е менажерия, написала във Вайбър пиклата,че ще се отпусне и няма да я приемат...пък че умират учители ,родители и баби и дядовци... Апропо не е лошо за дигиталната им култура да са един месец на дистанционно. Моята дъщеря също е седми клас и прави пдф-и, видео материали, анимиран рекламен клип , последното беше уеб страница . Всичките и учители са под 40, много амбицирани и определено не усетих падане на нивото пролетта.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"В момента всеки регион в Испания има автономия сам да вземе решение за това дали да се премине към дистанционно обучение в зависимост от развитието на пандемията в него".
И какво от това? Испания се състои от автономни области, тоест политическото й устройство няма нищо общо с българското. Тогава за чий ни е испанец да ни е съветник по образователни въпроси? Вместо да се занимават с нашите училища, да си довършат работата по разследването на къщата в Барселона - това е престъпление, не а ДО.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То пък щото голяма разлика дали ще ходят присъствено, дистанционно или въобще няма да ходят един два месеца. Испанското образование е трагедия,камо ли в ония провинции дето направиха диалектите официални езици. Аз сравнявам с нашите комунистически гимназии, за съжаление знам че и в България е регрес на висока скорост.
4
8
 
3
 
! Отговори
ДО 3 преди 2 седмици
Знаеш ли какво ще им стане на децата ако един месец учат онлайн вместо присъствено???
Ще се превърнат в зомбирани ***, ето това ще стане!!!
И не е само това!!!!!!
Една съученичка в паралелката на сина ми който е в 7-ми клас, най-важния пише във Вайбър, че каквато е мързелана, съвсем ще се отпусне, ще получи нисък бал и няма да я приемат никъде, а ще продължи да учи в cкaпaнo тo и училище!!!
Повечето деца мислят така!!!!!!!!!!!!
3
4
 
13
 
! Отговори
Работата е дебела преди 2 седмици
На някакво наднационално ниво всички политици са хванати, и реват като плюли си в устата, само за това присъствено, та присъствено.
Какво ще им стане на учениците, ако за месец учат онлайн? Нищо няма да им стане.
Какво ще стане на родителите - то се вижда и без да си ходил нито присъствено, нито онлайн. Напълниха болниците и моргите.
Но май това е целта, скрита зад уж благородни идеи.
2
0
 
2
 
! Отговори
Никой преди 2 седмици
ИСПАНИЯ Е ПО ВЕЧЕ ОТ КАТАЛУНИЯ И ФРАНЦИЯ .ВЕЛИКИ СА.БЬЛГАРИТЕ ПРЕДСТОИ ДА СЕ ДОКАЖЕМ.
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ми тяхна си работа щом смятат, че са цъфнали и вързали..