Доктор: 75% ограничаване на контактите и край с епидемията

85% процента от хората в Германия са дисциплинирани, каза д-р Стоян Монев
18 ное 2020 18:44, Ния Христова
33
Доктор: 75% ограничаване на контактите и край с епидемията
Снимка: Pixabay
"След три седмици ще се надхвърлят капацитетите, които могат да бъдат обслужени, ако интензитетът с новите случаи на коронавируса в Германия се запази. Нарастването на броя на заразноболните застрашава обслужването на всички пациенти". Това каза пред БНР д-р Стоян Монев, 36-годишен лекар в интензивно отделение с COVID сектор в общинска болница в Германия. 
 
Той допълни, че в страната се работи в утежнена ситуация и при над 100% капацитет.
 
"85% от хората в Германия са дисциплинирани и спазват мерките, но има и протестиращи срещу мерките. Епидемиологичната защита е приоритет на провинциите".
Още по темата
 
Д-р Монев коментира и ситуацията в България: 
 
"Притеснен съм, защото българската здравна система не може да поеме такъв голям брой пациенти. Има нужда от лекари, от сестри. Дори и да има легла, няма кой да се грижи за пациентите. Много хора ме търсят за съвет, защото са им отказали хоспитализация, лечение. За малка държава като България 130 смъртни случаи на ден от предотвратимо заболяване не са малко". 
 
Д-р Монев е на мнение, че в големите градове в България може да има т.нар. "чисти болници", докато в по-малките нямат ресурс за такава възможност. 
 
Той посочи още, че при 75% ограничаване на контактите между хората, епидемията ще бъде преодоляна. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
МУУУУУУУ! преди 3 години
Тъй, ама я питай спецовете в днес-а да чуеш как мучат, че Няма вирООООООЗ!, МУУУУУУУУУ!
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бай грую Бас ловя че не спазваш дистанция. Миеш ли си ръцете освен това. Слагай си маската и спазвай дистанция , въпреки това да не взема да те проверя.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НАТО Те може би затова искат ковито в отделна болница да го отделят, да не се вижда колко човека са, понеже сега като са в обща болница и хората виждат и разбират колко човека долу горе са по отделенията. Аз още вчера като го чух това за отделяне в самостоятелна болница и се усъмних, а то защо било да не може да се види колко са хората и колко докторите и сестрите и какво изобщо правят те горките, не им вярвам.....
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НАТО Днеска чух едни хора на улицата и те се стъписаха като разбраха, но това което чух беше че в нашата областна болница имало 8 човека, което нищо не е. Чудна работа ако е верно как е възможно да се лъжи така, че страшна криза била. На кой да вярва човек, не знам.
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре докторе, но ако е така защо е нужна ваксината. А както виждаш освен за тестване и проследяване и за ваксина за друго не се говори. То ти както го казваш е точно така, но ако не беше политиката, политически вирус излезна ковитодеветнайсе да ге.
25
9
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Не виждам никакъв колапс да е настъпил.300 човека в интензивни отделения е само 1/3 от капацитета. Лекарите се крият зад някакъв колапс и отказват да лекуват, това е престъпление.
24
5
 
5
 
! Отговори
бай грую преди 3 години
Само че *** не е.ава да спазва мерки и настъпва колапс. И, разбира се, са виновни управляващите, американците, световната конспирация, а може би и извънземните.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече десети ден като цяло случайте в Европа бавно намаляват, вероятно е минат максимума, у нас както винаги сме малко наопаки
22
4
 
2
 
! Отговори
absurd преди 3 години
Да бе да,учениците ви виновни сега.Няма да има спасение за тези ,за които е дошъл вирусът.Това са дни на изкупление и разплата
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Буратино "И КАКВО ЩЕ ИМ СТАНЕ НА УЧЕНИЦИТЕ В ЕВРОПА, АКО УЧАТ ОНЛАЙН" НИЩО, ама това са много пари за училището (на глава се плаща) а и министерството ще трябва да отслабне - там е заровено ... .
20
7
 
17
 
! Отговори
Буратино преди 3 години
Цяла Европа пламна, защото започна присъственото обучение в училищата. Това е общото в кризата между всички държави. И КАКВО ЩЕ ИМ СТАНЕ НА УЧЕНИЦИТЕ В ЕВРОПА, АКО УЧАТ ОНЛАЙН ДО ВЕЛИКДЕН 2021, КОГАТО ЩЕ Е ВЕЧЕ РАЗПРОСТРАНЕНА ВАКСИНАТА?!?! АБСОЛЮТНО НИЩО!!! ПРОСТО ЩЕ БЪДАТ СПАСЕНИ ДЕСЕТКИ, ДОРИ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ!Но за някои парите и изборите са много по-важни от живота!
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е да ама министър Вълчев огласи кои ще са най-тежките седмици т.е. вместо да си върши работата се прави на "звездите ми говорят" направо задмина Ванга. Цяло правителство от калинки и паяци и всичките в една мрежа ама не 5G , а 5 чекмедже.
18
0
 
3
 
! Отговори
есенция преди 3 години
"Епидемиологичната защита е приоритет на провинциите". Да се налагат мерки но които ограничават вируса но не ограничават хората. Особено у нас е нужно стократно завишаване на обществената хигиена и болничната в това число а също и да се обяснява за личната хигиена което до някъде включва спазването на дистанция, дистанцията е най важна а също това че някой е с маска не значи да не спазва дистанция, ограничете контактите и говоренето на обществени места понеже се отделят аерозоли, спазвайте дистанция
17
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
колко хара уби борисов а можеше с елементарни мерки да се спре това нещо
16
11
 
8
 
! Отговори
Плана на тулупа преди 3 години
Е стадния имунитет. Някой да му каже, че такъв няма. Жалко за напразно загубилите живота си българи.
15
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз се ограничих на 100% понеже нямам работа вече, не ползвам и градски, няма и по заведения да харча. Да не би това да е плана на бибитко за справяне с пандемията? Хора и бизнвси да фалират и да намалее трафика? Гениално. Май е така и чак сега ми просветна. Велик си, бибитко! Още 100г да откриваш ремонтирани пътища!
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГАДОРЯНАма ти много ги разбираш нещата бе, Ганче. Голям експерт си по всичко и няма тайни за тебе. Целия свят се е наговорил да изпързаля Ганчето с някакъв измислен вирус, обаче ти си тарикат и нЕма да им се вържеш.
13
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо у нас не затварят ресторанти и други заведения? Що за безумие? Защо не въведат жестоки глоби за хора без маски? Защо не наложат вечерен час както е в Италия? Това веднага ще свали многор ръста на заразените. Некадърници.
12
3
 
15
 
! Отговори
До Загрижен преди 3 години
Га скачаше пред парламента за 20лв надник нещеше локдаун нали? Кога оди по кръчми и kyрbи също несакаше локдаун. Га ти казаха Март месец какво се задава - ти се хилеше кат картоф? Сега си се разравал по форумите - ми карантинирай се бе, слазаи доле у мазето за зимен сън, некой спрел ли те е? Ааа, ти искаш парички да ти плащат, докато си поркаш от бидоню. Е сори, ама нема.
11
4
 
11
 
! Отговори
Може преди 3 години
Да я ограничат, но не искат. Нарочно държат училищата отворени. И само коментират колко са бройките. Е, колко да са, много, колкото се стремите да са.