В Каталуния започва отпадане на някои ограничения

Последните 2 седмици има трайна тенденция на спад на заразените
23 ное 2020 07:10, Анисия Иванова
6
В Каталуния започва отпадане на някои ограничения
Снимка: БГНЕС

В Каталуния от днес започва поетапното отпадане на някои от ограниченията, въведени заради лавинообразното нарастване на броя на заразени с коронавирус. През последните 2 седмици обаче се наблюдава трайна тенденция на спад, което накара местното правителство да отпусне някои от мерките.

Отпадането на забраните ще бъде на четири фази. Първата е от 23 ноември. Ресторантите и кафенетата отворят врати с капацитет от 30% заетост вътре и на терасите максимум по четири души на маса с разстояние от 2 метра. Длъжни са обаче да приключат работа в 21.30.

Работа отново започват и театрите и кината, с 50% от заетите места. 8 месеца след като бяха забранени, вече ще има и концерти, но не с повече от 500 души публика, съобщава БНР.

Спортните клубове отварят повторно с намален капацитет и забрана да се използват съблекалните. Молове по -големи от 800 квадратни метра остават затворени, а по-малките магазини, до които има директен достъп от улицата, могат да приемат само 30 % от клиентите. Остават ограниченията за събирания до 6 души, забраната за пътуване през уикенда, както и вечерният час - 22 часа.

Втората фаза е от 7 декември, третата от 21 декември, а за четвъртата ще се реши допълнително според развитието на пандемията.

Когато бяха въведени ограниченията броят на заразените в Каталуния беше близо 600 случая на 100 000 жители, а в момента са 393. Според изпълняващият длъжността президент Пере Арагонес каталунците са преживели най-трудния период от втората вълна, но не бива да се отпускат, за да няма нов скок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Маргарита Ралчева преди 3 години
Този текст е мой, написах го за БНР. Откраднали сте го, без да ме цитирате. Това не е журналистика.
5
1
 
1
 
! Отговори
Маргарита Ралчева преди 3 години
Този текст е мой, написах го за БНР. Откраднали сте го, без да ме цитирате. Това не е журналистика.
4
0
 
1
 
! Отговори
Ще ядете кочани преди 3 години
За *** е важно да стане виното и ракията
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2 прочете ли добре какви са били мерките до момента и какво ще е отпускснето им по етапи?
2
1
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Не са овце облъчени. Българина е не спасяем случай
1
5
 
4
 
! Отговори
Ами да преди 3 години
Плашихте ни тука с Испания и Англия и прочие, но испанците чрез масово тестване овладяха много добре ситуацията по смъртност Испания е с най-малкта в Европа а БГ любимита ви Бойколандия е първа по смъртност!!! РОБИИИИ ОВЦЕ ЗАБЛУДЕНИ