Кралицата одобри споразумението между Великобритания и ЕС

Страната напуска единния пазар и митническия съюз на ЕС
31 дек 2020 08:28, Елка Василева
20
Кралицата одобри споразумението между Великобритания и ЕС
Снимка: БГНЕС

Кралица Елизабет Втора одобри законопроекта за бъдещите отношения между Обединеното кралство и Европейския съюз, което означава, че той придобива силата на закон. Това съобщи председателят на Камарата на общините на британския парламент Линдзи Хойл, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Така Обединеното кралство завърши от своя страна процеса по ратификация на споразумението за търговия и сътрудничество с ЕС, което бе сключено на 24 декември и ще определя отношенията между Лондон и Брюксел от 1 януари 2021 г.

В новогодишната нощ ще приключи преходният период и Brexit, за който британците гласуваха на референдум през 2016 г., ще стана факт - страната ще напусне единния пазар и митническия съюз на ЕС.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
до 17 преди 3 години
хасан, чети какво съм написал.Гордост и горделивост са две РАЗЛИЧНИ неща.
11
4
 
3
 
! Отговори
... преди 3 години
Сега сами ще решават как да .... жена си. А ние освен че не решаваме други го правят. Ще решаваш?! Какво ще решаваш като нямаш париХайде със здраве!
10
3
 
6
 
! Отговори
Зелен Хайвер преди 3 години
Е, те сега като излязат от ЕС, ще се напълни с милиардери там, та чак ще почнат да изнасят милиардери за чужбина...
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хвърлиха им малко стръв, а те глътнаха въдицата като шарани.Горделивостта е един от седемте смъртни гряха, които погубват човека, но те ще го научат по трудния начин.Кой, както си я нагласи.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1-ви януари 2021, първият ден на разбитите илюзии и суровата реалност.Дано да греша...
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добра новина за всички антиглобалисти !Докато вие плюете по англичаните, те не се поколебаха да си изразят мнението и да се отцепят от диктатурата на ЕС. За разлика от бг-просяците, които заради едните помощи и магистрали си продадоха задните части.
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дъртата освободи Великобритания.
5
4
 
8
 
! Отговори
Новите дрехи на царя преди 3 години
Те и да бяха останали в съюза, един ден пак щяха да вирнат горделиво нослета, да погледнат надменно и да разправят, че гроздето е вече кисело.Надменността и мухлясалото самочувствие на империя отдавна не впечатлява никого и няма място в съвременните отношения. На всички им е ясно, че това е катастрофа, но само на тях им се струва обратното.Просто още не знаят, че царят е гол.
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма страшно, като им опре дебелия отзад пак ще търсят Европа.Още мислят, че могат да цуцат от две майки, но скоро ще го усетят как им влиза и ще разберат какъв си го нахендpиxa.Сеирът започва...
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дано да са по-добре извън ЕС, защото иначе голям автогол ще бъде...
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от безсмислени новини, ако бабата не го беше одобрила щеше ли да промени нещо???
1
2
 
16
 
! Отговори
нн преди 3 години
Политическата класа в UK си спретна брекзита, защото в ЕС бяха нищо и това ги дразнеше като бивша велика сила. Отделят се от ЕС защото искат отново да са велика сила и да са голямата работа в световен мащаб. Идеята, добра, но само времето ще покаже дали ще стане тяхната, по-скоро не, през 21 век нещата в света не са никак прости. Англичаните са загубили безвъзвратно потенциала си на велика сила.