» българка сред обвинените в мегапроцеса срещу мафи€та Ќдрангета

∆ивка върт€ла кафене, била подставено лице
ќбновена: 14 €ну 2021 09:36 | 14 €ну 2021 09:20,
37
» българка сред обвинените в мегапроцеса срещу мафи€та Ќдрангета
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

Ќай-големи€т процес в истори€та срещу мафи€та Ќдрангета бе открит в  алабри€.

¬ бивш колцентър, приспособен наскоро като аула на јпелативни€ съд, в индустриалната зона на град Ћамеци€ “ерме беше дадено началото на процеса, в който ще бъдат съдени 355 обвин€еми, сред които и 40-годишната българка ∆ивка “анева.

∆ивка “анева бе арестувана в кра€ на декември 2019 г. “€ е била жител на градчето —ан ќнофрио, където притежава кафене. »менно там действат двата най-големи клана на организаци€та.

ѕредположени€та са, че ∆ивка “анева е свързана по н€какъв начин с един от т€х, за да може през кафенето й да се перат пари.

 ланът Ѕонавота, за чието подставено лице се см€та ƒимитрова, действа най-вече в сферата на изнудвани€та, лихварството и наркотрафика. ¬сички членове на клана, както и свързаните с него хора, произлизат от провинци€ ¬ибо ¬аленти€. ¬ не€ живе€т много българи и румънци.

ќще по темата
ѕри акци€та през декември 2019 г. б€ха задържани над 330 души. ќбвинени€та срещу т€х са описани в 200 страници. —ред т€х има такива за убийства, пране на пари, търгови€ с вли€ние, рекет и незаконен трафик на оръжи€ и отпадъци.

«адържани са хора от клановете ћанкузо и Ћимбади на Ќдрангетa в  алабри€, Ѕългари€, √ермани€ и Ўвейцари€. “ова стана по заповед на Ќикола √ратери, шеф на прокуратурата „јнтимафи€” в град  атандзаро.

Ќдрангета е една от трите основни мафии в света. “€ е най-силната и най-модерната от т€х. ѕрисъства в 220 страни. ѕечели десетки милиарди на година.

ќсновна теза в обвинението на прокурора √ратери е преплитането на връзките между клана ћанкузо от Ќдрангетата с политиката, масонството и бизнеса.

ќще за процеса четете тук


    
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


37
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
32
3
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
ƒо 18ƒа ги поканим в Ѕългари€! ѕодземни скривалища на *** български тайници наречени бол!јма срещу мафи€ народ, който 10г. си ги избира и сега още 5г. ще ги подсигури ще им е трудно и на тези.
31
2
 
15
 
! ќтговори
RockMusicbox преди 3 години
"ѕрисъства в 220 страни" ?!?! “и да видиш! —поред ќќЌ на планетата «≈ћя има 194 държави. “и€ очевидно оперират и на ћарс!
30
4
 
13
 
! ќтговори
венци преди 3 години
ј Ѕоко “иквата и ѕеевски кога???????????
29
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
дадаа та€ ще да е вкарала хил€дите тонове *** от »тали€, ане “иквата....
28
3
 
14
 
! ќтговори
ƒаа! преди 3 години
Ѕългари и –умънци , н€кой учуден ли е !
27
0
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
» българка замесена?“ова да не е ћата ’ари?
26
0
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
јз знам за 195 страни.. »нтересно ми е как работ€т на островите ѕиткерн с 50 души население.
25
1
 
5
 
! ќтговори
—пец операци€ преди 3 години
Ќали слухт€х едни висши полицаи какво си говор€т на терен -не сте ли го убили, хвърлете го в н€ко€ канафка, още ли го облъчвате, хвърлете го през моста, тормозете го до край, радара на военните ли е - и това са хора под пагон!
24
6
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
ј не ви ли направи впечатление,че тези хора,които б€ха ударени от герберите, те или техните близки се разбол€ха и н€кои умр€ха?ƒори и рекетираните,които си дадоха бизнеса.
23
4
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
ƒо јнонименќще преди години,един военен,учен,мисл€,съобщи,че се разбол€ват и убиват хора с лъчево оръжие и различни видове лъчени€,уврежда се природата, животните, планетата,че се контролират и хората чрез лъчени€ или се уврежда организма им в ко€то част на т€лото си пожела€т,че се спират протести с лъчеви оръжи€ и т.н. ,че се прослед€ват хора,като се вкара вещество в т€х или по друг начин, об€сни научно и конкретно това за отделните случаи.
22
2
 
5
 
! ќтговори
морски преди 3 години
“ук на брега действа закона ќмерта.¬се пак, се върт€т и перат мнооого милиони парички ...
21
1
 
26
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
јматьори. “р€бва да се учат от  аскета и PR изпълнени€та му на дребно селата. “ака се имитира работа, а не да тръгваш срещу мафи€та.
20
5
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
ƒо Ќова мода ѕсихотерорј наш Ќдрангетко-мутрафон използва ѕсихотронно оръжие срещу Ѕългарите, доставено от —јў и »зраелски софтуер!--------“ова се прави от всички партии или н€кой тихомълком го прави в т€хна полза.Ѕ€ха започнали да облъчват Ќинова и јл.—имов,ако не беше протеста и те щ€ха да отидат.“ова тр€бва да се дискутира на международно ниво и се забрани,защото не е само у нас,а и в другите държави.
19
2
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
,,...най модерната мафи€"Ќе б€х чувал такова определение
18
1
 
24
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
ƒо »стинатаќт всичките прокурори е останал само един жив, другите са избити, той сам нарича себе си "мървец", защото знае какво го чака, но го прави за хората и родината си, работ€т от отдавна, ц€ло секретно подземие с години наред срещу мафи€та.
17
8
 
8
 
! ќтговори
ќпити с хора преди 3 години
¬ Ѕ√ властите изтезават най-нагло обикновени хора с ново ѕсихотронно оръжие, а дали скоро н€ма да има нов Ќюрнбергски процес!?
16
1
 
26
 
! ќтговори
»стината преди 3 години
»талианската прокуратура прави показно  ј  се работи. “ова е невиждано от 80-те, когато –удолф ƒжулиани изкорен€ва италианските ќѕ√-та от Ќю …орк.
15
1
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
ƒо јнонименјми то и ƒѕ—,—ƒ— са масони,че и други.
14
5
 
27
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
ќоо много са назад та€ Ќдрангета при нас има премиер мафиот
13
1
 
23
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
ƒо јнонимен»тали€ е най-зле от всички държави в западна ≈вропа, там заплатите са по-ниски от западноевропейските и н€кои области са бедни,а чух,че това се дължи на мафи€та,ко€то е окупирала всичко в държавата и ги задушава отвс€къде! ќтвс€къде.“е първи започнаха и да нахлуват в източна ≈вропа,когато се потвориха границите,пак със същата цел.