В Амстердам: Със ски по улиците и бой със снежни топки

Снежната буря доведе до хаос в жп трафика и магистралите
7 фев 2021 15:58, Анисия Иванова
18
В Амстердам: Със ски по улиците и бой със снежни топки
Снимка: БГНЕС

В Нидерландия голяма снежна буря доведе до хаос в железопътния трафик и магистралите. Заради снега са засегнати и жп услугите в съседна Германия, а в северната част на Великобритания се готви за снежния фронт, наречен бурята Дарси, съобщи БНР.

В Нидерландия зимните условия са толкова тежки, че принудиха властите да затворят всички центрове за изследване за коронавирус. В цялата страна днес е обявена червена степен с предупреждение за ветрове със скорост до 90 километра в час и хапещ студ.

В Амстердам снеговалежът накара някои да извадят ските си, за да покарат из улиците на града, тъй като ограниченията заради коронавируса, не им позволяват да се доберат до водещите европейски ски курорти.

Други жители на града решиха да се замерват със снежни топки. Появиха се информации и за спонтанна снежна битка между минувачи и полицаи пред Кралския дворец.

Участниците в боевете със снежни топки обаче рискуват да бъдат глобени, ако не спазват специалните правила за социална дистанция в зимни условия.

В по-голямата част от страната снежната покривка е между 5 и 10 сантиметра, а на някои места достига и 30. Всички влакове бяха отменени до обяд. Шофьорите бяха посъветвани да не излизат с автомобилите си. Заради заледените пътища има регистрирани 85 ПТП.

Още 10 дни в страната се очакват температури под нулата, а местните се надяват прословутите канали да се заледят и да се превърнат в ледени пързалки. Ако това се случи, хората се надяват за първи път от 97-ма година да се проведе 200-километровия маратон по пързаляне на лед, чийто маршрут минава пред 11 града.

В Германия снегът предизвика хаос в провинция Северен Рейн-Вестфалия - най-гъсто населената в страната. 222 катастрофи са станали от вчера до днес.

В северната част на Германия тази нощ се очаква обилен снеговалеж и снежна покривка до 40 сантиметра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тревата е суха ко, пали - гори
14
1
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Нека да видят колко е хубаво в Сибир.
13
0
 
9
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Нидерландия И сняг-веднъж на 10 години!
12
3
 
10
 
! Отговори
Ахмед преди 3 години
5-10 см. Сняг и толкова глупости накуп във връзка с това. Пълни тъпотии.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко знае ли? Уведомете го, фандъкова да го подготви
10
0
 
13
 
! Отговори
Ало, Бтв преди 3 години
Канна Рачева на терен ли е? Не е ли интервюирала още Борисов, защо зимата изненада Нидерландия? Ловят ли снежинките във въздуха?
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е да има хаос в държава, в която рядко има сняг. Преди години в Тексас падна сняг и 3 дни бяха в отпуска, нямат снегорини
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е била толкова студено - днес по обяд темепературата е била около минус 1 градус. Преди няколко дни писаха, че Ню Йорк бил блокиран.Какво става на запад - нали само ние бяхме най-зле в целия свят.
7
4
 
16
 
! Отговори
Аз преди 3 години
От 5до10см сняг и богатата и добре организирана държава вече е в бедствено положение хаос по пътищата отменени влакове спрени самолети.но за сметка на това статията е положителна хората се веселят с пързаляне на ски по улиците и замеряне с снежни топки с полицията.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да им дам и мойте топки тогава...
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Чака да дойде лятото!
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, че хубаво!
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво стана с глобалното затопляне?
2
4
 
13
 
! Отговори
евростуд преди 3 години
Другата седмица това ни чака!
1
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Холандците се придвицват със ски по улиците на Амстердам, а времето над акваторията на Черно море е прекрасно и съвсем не пречи на екипажа на световно известния разрушител "Доналд Кук" да се наслаждава на прелитащия над него на 60 метра височина руски бомбардировач Су-24М. За пореден път "Доналд Кук" е използван за учебна мишена от ВКС РФ.