ЕК мисли да заведе съдебни съдействия срещу AstraZeneca

Нужно е да бъдат предоставени дозите на страните в ЕС
22 апр 2021 17:10, Петя Славова
18
ЕК мисли да заведе съдебни съдействия срещу AstraZeneca
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия (ЕК) готви съдебни действия срещу AstraZeneca поради проблеми с доставката на ваксини. Това съобщи вестник "Политико".

Според източници, Комисията е повдигнала въпроса на среща на представители на страните от общността в сряда, по време на която мнозинството е обявило намерение да подкрепи завеждането на дело срещу производителя поради оплаквания за провала в доставките на обещаните дози от лекарството.

Още по темата
Същността на това производство е да задължи AstraZeneca да предостави на страните-членки на ЕС дозите ваксина, посочени в договора.

AstraZeneca предизвика гнева на ЕС през януари, когато заяви, че няма да може да предложи на блока броя очаквани първоначално дози, припомня БГНЕС. До края на първото тримесечие компанията достави 30 милиона дози на страните от ЕС, вместо 100 милиона дози, заложени в нейния договор. Недостигът силно възпрепятства ваксинационните кампании в страните от ЕС.

Компанията обяви, че ще достави около 70 милиона дози до края на второто тримесечие на годината, когато трябваше да достави всички 300 милиона дози, осигурени от договора с ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС са в игрите с ваксините ,прах очите на хората )
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От играчка, стана на плачка.Каква я мислехме, каква стана...
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо ЕК да каже защо при наличието на други ваксини по ефикасни от тази си го забиха само с тая ваксина а не поръчаха и от другите
10
2
 
0
 
! Отговори
Тежко преболедувал преди 2 години
До Анонимен 7Как "Какъв е тоя език на омразата към Астра Зенека що не сте толерантни"?Ами много просто - не сме на заплата при г-жа Паунова и Шайката от АстраЗенека България:-)
9
3
 
3
 
! Отговори
до анонимен преди 2 години
Аз пък стоя твърдо зад астра зенека,трябва малко чистка да се направи по света...много нисши форми на живот се навъдиха!!----------Не забравяй да добавиш и себе си в списъка на "ниЗшите форми" на живот!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"А за тромбозите? Или това е нормално."Връзката на ваксината с тромбозите не е доказана. Освен това, и да има, за да ги съдиш, трябва да докажеш, че AstraZeneca са знаели за тях и са ги скрили. А те няма как да са знаели, тъй като събитие 5 на милион не може да се покаже при клинични изследвания 3-та фаза, където е изпробвана само на десетки хиляди души. В смисъл, десетки хиляди може да звучи много, но трябват милиони, не десетки хиляди, за да се прояви този страничен ефект.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е тоя език на омразата към Астра Зенека що не сте толерантни.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за тромбозите? Или това е нормално. Ползите са повече от вредите. А пък ваксинираните подписаха декларации.
5
3
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
"съдебни съдействия?? как може да сте толкова прости и неграмотни при писане? Вие изобщо правите ли разлика между действие и съдействие, а?
4
0
 
8
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Да заведат иск пред Негово Светейшество католикос Карекин II Нерсисян, върховен патриарх на всички арменци. Само разглеждането е бавно - жалба на ЕС срещу Русия от септември 2015г. още не е разгледана от Негово Светейшество.
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕСесовските екстремисти някой въобще бръсне ли ги за нещо, Астрата отдавна си смениха името. Все едно ако утре Северна Македония пак си смени името и ние да можем да ги съдим и да имаме претенции към държавата Северна Македония.
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък стоя твърдо зад астра зенека,трябва малко чистка да се направи по света...много нисши форми на живот се навъдиха!!
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В началото си помислих, че ще ги съдят където убиват хората, пък то за доставки