Италия облекчава COVID мерките в страната

Разрешава се свободното движение между регионите
24 апр 2021 15:14, Елка Василева
15
Италия облекчава COVID мерките в страната
Снимка: архив, БГНЕС

От 26 април Италия въвежда облекчения на мерките срещу коронавируса в страната, като включително се разрешава свободното движение между регионите при определени условия. Това съобщиха от пресслужбата на българското Министерство на външните работи.

Още по темата

По информация на посолството ни в Рим от 26 април ще бъде възможно свободното движение между "жълти" и "бели" региони, а движението между региони с по-висока категория на риск - "оранжеви" и "червени", е разрешено само при условие, че гражданинът разполага със "Зелен сертификат". Документът трябва да удостоверява един от следните случаи - извършена ваксинация с валидност 6 месеца от завършване на цикъла на ваксинация; излекуване от COVID-19 с валидност 6 месеца от момента на излекуване; отрицателен PCR или антигенен тест за инфекцията, направен през последните 48 часа. За валидни ще бъдат смятани удостоверения, издадени в държава членка на ЕС, както и издадените от трети страни сертификати за ваксинация, призната от ЕС.

Досегашният вечерен час от 22.00 ч. до 5.00 ч. се запазва. Приетият от правителството декрет предвижда включително възобновяване при определени условия на присъственото обучение в училищата до края на учебната година, отваряне на заведенията за хранене на открито и при спазване на необходимото разстояние за безопасност в "жълтите" зони. В същото време извънредното положение в Италия е продължено до 31 юли 2021 година.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Рим на следните телефони: +39 06 322 46 40, +39 06 322 46 431, дежурен денонощен телефон: +39 349 492 7764
 


15
Още от ЕС
Пия и взимам антидепресанти: Как издържат медиците в Германия?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
3
 
! Отговори
До Леша преди 2 седмици
В Италия носим си маските защото колкото по-малко циркулира вируса толкова по-малко мутации ще има. Ако вирусът не се променя ваксините ще имат ефект и има надежда да се измъкнем от тази ситуация. Искате не искате това е истината. Обаче българинът докато не го цапне Ковид не може да го разбере. Магарета.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Англия - 800+ vax deaths, almost 700,000 injuries

Това са само Yellow Card (които са попълнени правилно)
6
5
 
3
 
! Отговори
Леша преди 2 седмици
До 3

Не ми дереме. Поредното короназомби.

https://youtube/watch?v=T7Jg6koGE-g
5
3
 
3
 
! Отговори
Станишката преди 2 седмици
Хелоу, циркаджии
4
2
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 2 седмици
Но защо? Защо го правите това?
3
9
 
3
 
! Отговори
До Леша преди 2 седмици
Не е вярно! Живея в Ломбардия и ти гарантирам че си носим маските. И се ваксинираме. Ама българина все си ги измисля както му е изгодно.
2
4
 
4
 
! Отговори
Леша преди 2 седмици
До 1

Също така, никой не носи маски!

https://youtube/watch?v=CFMEe_QDY-M

Сваляйте маските, роби!!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще помоля всички хора, които се разкарват сами с маски в тъмното по празните улици без причина да видят какъв протест има в момента в Лондон!