Гръцките власти премахват контрола върху движението с SMS

Намираме се в края на тунела на пандемията, заяви Мицотакис
28 апр 2021 13:57, Ния Христова
22
Гръцките власти премахват контрола върху движението с SMS
Снимка: БГНЕС
Гръцките власти обмислят премахването контрола върху движението на хората със задължителен SMS, съобщи БНР. От Европейската агенция по мониторинг на пандемията от COVID-19 прогнозират нивата на заразени в южната ни съседка рязко да спаднат.
 
"Гърция се намира в края на тунела на пандемията", заяви премиерът Мицотакис и призова всички да се ваксинират. Лекари съобщават, че 90% от пациентите, заразени с COVID-19 и в тежко състояние, не са имунизирани. Министерството на здравеопазването прогнозира, че до месец юни над 3 млн. гърци ще са поне с една доза от ваксина
 
Очаква се днес правителството да обяви отмяна на част от строгите ограничителни мерки. Комисията от експерти към министерството на здравеопазването предложи от първите дни на месец май да се премахне задължителното изпращане на съобщение до властите за напускане на дома, което е в сила от 6 месеца.
 
Заведенията в страната отварят на 3-ти май. Вечерният час ще остане, но от 23 часа.
 
Правителството засили контрола върху ограниченията за пътуване за празниците. Не се разрешава напускане на областта по местоживеене.
 
Носенето на маски отвън остава задължително.
 
Ограниченията са валидни и за туристите, подчертаха от правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Oт поне година сме в края на пандемията. От време на време даже обещават, че ще унищожим Ковид. После се оказва, че има нови видове. Например. Ту се дава малко надежда на овцехората, ту нов страх. Тези локдауни никога няма да спрат, докато хората не решат да кажат "не".
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Премахват в заглавието, и обмислят премахването в първото изречение - две коренно различни твърдения. Ако днеса, пратете Нийчето да си доучи!
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбрахте ли бе? Разбрахте ли че в Израел съобщават за все повече случаи на миокардит след новата ваксина, на Пфайзер?!Всичките са един дол дpeнки!
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи аз като не съм имунизиран и го карах ковида на крак съм от ония, малкото 10 процента?
7
0
 
11
 
! Отговори
gg преди 3 години
И да се ваксинираш пак нема да одиш оти требва 4 месеца да чекаш за сертификат.И как го земиш оно ки е минало летото зимата шо ки тераш на Гърция освен за риба.Ама тогава ки дои 4 вълна,и пак ки дремиш кат патарок дома.
6
1
 
8
 
! Отговори
Малакис Кукус преди 3 години
"Лекари съобщават, че 90% от пациентите, заразени с COVID-19 и в тежко състояние, не са имунизирани."Ами останалите 10%?
5
3
 
4
 
! Отговори
Пенсия преди 3 години
Ние пък сме на влизане в тунела - с по 100 на ден (почти като по 100 на нож както в оня химн). Тук идеята е друга - надостигът на средства в пенсионния фонд да бъде ударно преодолян и да се подпомогне следващото правителство с бюджета.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ако 10% от гърците са "ваксинирани"... Не е странно, че 90% от пациентите в тежко състояние са "неваксинирани"... А виж, странното е, че 10% от тежките състояния са от "ваксинираните"... Ама що така бе, нали гарантирано предпазва... от тежко боледуване и тн... 94% ефективни... Дръндрън...
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И след това ще влезнат в следващия. Егати цирка за да се нарпавят на неонождани моми за да привлекат туристи...
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с есмесите беше голяма идиотштина напълно подобаваща за тях.
1
1
 
15
 
! Отговори
Шопен преди 3 години
Гърците огладнеха и тражат ефтини пари от туризмъ.Ама язе нема да одим, оти нема да се васкинирам