Рязък спад на заразени с COVID-19 в Гърция

Властите предпазливо премахват ограниченията в страната
20 юни 2021 14:20, Ния Христова
8
Рязък спад на заразени с COVID-19 в Гърция
Снимка: БГНЕС
Рязък спад на случаите на заразени и лекувани в болница с COVID-19 в Гърция. Властите предпазливо премахват ограниченията в страната. В сила все още остават вечерният час и задължителното носене на маски навън, предаде БНР.
 
За дългото чакане на "Промахон" - медии и местна власт критикуват правителството. 
 
Според министерството на здравеопазването епидемичната обстановка в Гърция видимо се подобрява.
 
Лекари от щаба по контрол на коронавируса приканват правителството да премахне задължителното носене на маски на открито, което причинява дихателни и алергични проблеми, особено при високите летни температури. От националната организация за обществено здраве съобщават, че е възможно в следващите седмици да се премахнат маските на открито, но не се посочва точно от кога.
 
Властите напомнят, че още е в сила глобата от 300 евро за непоставена маска.
 
Гръцките медии коментират днес, че влизането с по-евтин антигенен тест е увеличил туристите от балканските страни. Хотелиерите за пореден път призоваха незабавно да се отворят за туристи всички гранични пунктове с България.
 
Гръцкото правителство обмисля и задължително ваксиниране на работещите в здравеопазването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спадът в Гърция започна от около 4 април, т.е. пет дни след като започна спада в България. Засега те имат три пъти повече нови случаи на човек от населението от България.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и в Израел махната маските преди дни заради рязък спад и от днес отново са с маски дори на открито, нищо, че имат над 5, 1 милиона ваксинирани.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГРЪЦИТЕ зависят от туризма и сега толкова цирк се прави за това просволуто лято, аз пък как ще се смея ако им се провали....
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и при нас има рязък спад. Лято е.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти да видиш! Няма туристи икономикатазабуксува и веднага рязък спад на заболели. А като ви изкомандват от СЗО да затваряте и почвате да говорите за нов щам и повишение на заболели и веднага крайни мерки!!!! Добре сте дресирали деби- лите. Но за тях нямаше нужда толкова да се пънете с този театър.. а за нас нямате шанс да ви мине номера. Ае сега духайте супата гърчоля прости, министър председателя ви е кукла на конци и ибрик на сорос
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даа, имат спешно нужда от туристи.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търговците са били прогонени от Иисус, слава на Името Му! Едва ли е случайно. Търговците със смърт сега се конкурират с туризма. Зимата е тяхна, лятото - наше. Хайде до ноември!
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е сезон е все пак, нормално.