COVID-сертификат ще се изисква от всички работници в Италия

Предложението вероятно ще остане в сила до края на годината
19 сеп 2021 08:38, Ния Христова
90
COVID-сертификат ще се изисква от всички работници в Италия
Снимка: БГНЕС
Правителството в Италия в четвъртък одобри нова мярка относно сертификатите за ваксинация, преболедуване или отрицателен PCR тест. Те стават задължителни както за публичния, така и за частния сектор, пише БГНЕС.
 
Очаква се решението да влезе в сила от 15 октомври и да остане до края на годината.
 
"Въвеждаме задължението работниците да имат COVID-сертификат, като с това постигаме две цели: правим работните места по-безопасни, и засилваме ваксинационната кампания в страната", каза здравният министър Роберто Сперанца.
 
Освободени от това да носят сертификата ще са само пенсионерите и безработните граждани.
 
На всеки работник, който не представи валиден здравен сертификат за COVID-19, ще бъде налаган принудителен неплатен отпуск в размер на пет дни, но няма да може да бъде уволяван. 
 
Неваксинираните работници също могат да бъдат глобени в размер от до 1500 евро.
 
Спорното решение за въвеждането на сертификата и в държавния, и в частния сектор, бе подкрепено с 189 гласа "За", 32 гласуваха против, и само 2 се въздържаха.

90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами в понеделник да не отидат на работа, във вторник също...да работят ваксинираните да видим колко ще я изработят.
70
1
 
10
 
! Отговори
Леша преди 1 месец
До Програмист За теб, безмислените спорове са тези които не можеш да спечелиш. Наистина ли рови в търсачките до сега и се върна да словоблудстваш? Трябва да се прегледаш. И не, няма да ни задължат да се инжектираме, вече съм ти обяснил защо няма да стане. Не очаквай друг отговор. Блъсках те в земята като маче у дирек муа-ха-ха
69
21
 
1
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
Защо да говоря още? Невежеството и сляпата злоба очевидно не се борят с аргументи а с тояга. Във вашият случай - със спринцовка. Задължителното ваксиниране е необходимо и ще се случи и при нас, просто трябва още време. И колкото фалшиви конвенции да си измисляте, както и да ме наричате това няма да се промени. Ще оставим времето да покаже вместо да се впускаме безмислени спорове. Но вие го знаете нали? И точно от това ви е страх. Не е страшно, аз го направих, и се чувствам прекрасно. Иглата иде.
68
2
 
6
 
! Отговори
славянин преди 1 месец
''Животът ще се влошава все повече! Накрая ще ктане непоносим! Ще съ събуди голяма омраза между двете класи в резултат на което по цялата Земя ще избухнат граждански войни! Навсякъде ще се лее кръв!'' Учителят Петър Дънов Това го чака човечеството и тежко му който не е готов за това! Аз съм готов и физически, и психически, и технически!
67
2
 
13
 
! Отговори
Добър вечер преди 1 месец
Господин Програмист, не се претеснявай те че някой може да ви помисли за платен ***. От постовете ви е повече от ясно, че сте обикновен *** и много озлобен човек, с тотално сбъркани представи за света. Но не се претеснявай те, никой няма да се интересува и занимава с вас в най-скоро време. Защото за случай като вашият, няма лечение или ваксина ;) който да помогне. И в заключение, както се казва "гърбавият, само гроба го изправя", за това пий си лекарствата и си пиши простотии на воля ;)
66
1
 
15
 
! Отговори
Леша преди 1 месец
Избяга ли ве, "програмист"? Няма ли да ме "громиш цял ден"?
65
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Програмиста "Общественото благо" над свободата на избор на личността, звучи точно като 100 процентова диктатура, ***. Чети история. Този метод е използван много пъти... "В името на обществото"
64
1
 
14
 
! Отговори
Леша преди 1 месец
Какъв програмист си като не можеш да си намериш и едно инфо в гугъл. Има го и в милион сайтове. Просто си пускаш търсене - "Интересът и благото на човека имат преимущество над интереса на обществото или този на науката."
63
1
 
12
 
! Отговори
Леша преди 1 месец
Освен това, ти си ми цитирал някакви глупости, за разпоредби когато сме във ВОЙНА или извънредно ПОЛОЖЕНИЕ. Сега ще ти кажа - ние сме в извъредна епидимиологична ОБСТАНОВКА, което няма нищо общо. ЯСНО ЛИ ТИ Е!!?? Чети и това - При обявяване на война, на военно или друго извънредно положение със закон може да бъде временно ограничено упражняването на отделни права на гражданите с изключение на правата, предвидени в чл. 28, 29, 31, ал. 1, 2 и 3, чл. 32, ал. 1 и чл. 37 от Конституцията.
62
1
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 1 месец
На език какъв в заглавието словоредът е?
61
22
 
2
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
До Леша 62 : Има. Времето ще покаже кой е прав. Сега не искат да ви плашат заради изборите, но когато минат ще обърнат дебелия край на тоягата. Няма кой да търпи шепа страхливи и необразовани егоисти да застрашават цялата нация.
60
21
 
2
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
До Леша 60 : О, и заплахи ли чувам? Не се инжектирай. Или ще свършиш с тръба в гърлото или в статистиката а безработни. Но имам предвид истинската статистика, а не тая дето си измисляш.
59
1
 
20
 
! Отговори
Леша преди 1 месец
До Програмист Не си измисляй, откачалник. Няма такова нещо като обществен интерес над човешко право. Наистина си луд.
58
17
 
1
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
До Леша 57 : Разбирам че се опитваш да си прикриеш нааканите ***, ама по-добре спри дотук, защото се изложи зловещо. Готов съм да те дъвча цял ден, и няма да спечелиш този спор. Ако нямаш какво да кажеш по-добре замълчи, защото ставаш смешен. И прочети хубаво документа от държавният сайт. Там много точно се казва че тези права за които ревеш ги нямаш, а с другите които имаш се опитваш да злоупотребиш. Общестеният интерес е над личния ти егоизъм, проумей го и спри да говориш глупости.
57
1
 
18
 
! Отговори
Леша преди 1 месец
До Програмист Не знаех, че има истинска и фалшива конвенция. Аре, чезвай. Само да те светна, няма да се инжектирам, също и 90% от българите. Ще висите по клоните, стой и гледай!
56
0
 
13
 
! Отговори
Леша преди 1 месец
BRITISH MEDICAL JOURNAL No 7070 Volume 313: Page 1448,7 December 1996. Защото репортваш като луд и незнайно защо мoдeрaтoра трие линкове които не нарушават правилата. Търси си инфоро и го чети. Нали не очакваш да спорим докато ми трият половината мнения? Това сте вие либералните джендъри, все някой трябва да ви удря по едно рамо и други неща.
55
16
 
0
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
До Леша 57 : чакай да гласуват 50% хаха :) Цитираш ми британски медицински журнал и решение от нюмбергският процес, а аз ти пращам инстинската конвенция за правата на човека. Това за медицинските експерименти го забрави - ваксината не е в експериментална фаза, така че тоя аргумент отпада също. Измисляш си извинения, измисляш си права, измисляш си конвенции. Изобщо нещо истинско каза ли?
54
1
 
14
 
! Отговори
Леша преди 1 месец
До Програмист За такова делириумно зомби като теб нищо не е официално, само собствените ти луди мисли. Аре, свободен си. Не ми се разправя с луди.
53
1
 
9
 
! Отговори
Леша преди 1 месец
Да обобщя, защото програмиста-работодател избяга. Ако нямаме 50% гласували за правителство или 50% набодени с експерименталките, такива като него и господарите им, могат само да вият като бездомни кучета срещу луната. Затова е и преброяването, ще се опитват да манипулират данните на изборите, че сме гласували повече от 50%.
52
11
 
4
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
До Анонимен 54 : Това си е по моя преценка. Винаги съм готов да смачкам някой ***. Забавно ми е като почне да му избива пяна по устата и да пише глупости.