¬олодимир «еленски е на официално посещение в »тали€

—рещата му с папата ще бъде посветена върху изгледите за мир
13 май 2023 18:24, јниси€ »ванова
102
¬олодимир «еленски е на официално посещение в »тали€
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

Ќа кратко официално посещение в –им пристигна президентът на ”крайна ¬олодимир «еленски. ўе разговар€ с президента на »тали€ —ерджо ћатарела, с премиера ƒжорджа ћелони и с папа ‘ранциск.

"»тали€ приветства президента на ”крайна ¬олодимир «еленски. ѕоднов€ваме наши€ ангажимент заедно с украински€ народ в защита на свободата и демокраци€та." — тези думи външни€т министър на »тали€ јнтонио “а€ни об€ви пристигането в –им на украински€ държавен глава.

«еленски проведе среща първо с президента на »тали€ —ерджо ћатарела. —лед разговора между т€х н€ма да има пресконференци€. »тали€ напълно подкреп€ ”крайна в съпротивата ѝ срещу руската инвази€, каза италиански€т президент при посрещането на «еленски.

ѕътуването в »тали€ е "важно посещение за подхода към победата на ”крайна", каза «еленски.

—рещата му с папата се очаква да се състредоточи върху изгледите за мир.

ѕрезидентът на ”крайна пристигна в –им тази сутрин с италиански правителствен самолет, който тръгна от полски€ град ∆ешов близо до украинската граница. ѕреди пристигането му в –им б€ха взети извънредни мерки за сигурност. ќколо 1500 полицаи и служители по сигурността днес б€ха разположени, за да осигур€т безпроблемното протичане на държавното посещение.

Ќа летищата, гарите и в метрото б€ха въведени специални проверки на сигурността. Ќад града беше об€вена зона, забранена за полети, включително за безпилотни самолети, а навс€къде, където се очаква «еленски да бъде, има разположени снайперисти.

”краинците, живеещи в »тали€, се събраха на известни€ площад "Ѕарберини" в центъра на –им в очакване на пристигането на «еленски. ¬ъпреки дъжда те изп€ха заедно украински€ национален химн.

»талианската министър-председателка ƒжорджа ћелони приветства «еленски в двореца " иджи" в –им, предаде ƒѕј. ћелони се срещна с него в двора на нейната официална резиденци€ около 13 часа местно време, където украински€т лидер беше посрещнат с военни почести.

—лед работен об€д в двореца се очаква двамата да направ€т общо из€вление за медиите.

¬ечерта украински€т президент ще бъде гост на известното телевизионно предаване "ѕорта а ѕорта", съобщи телевизи€ –ј».

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


102
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
75
0
 
0
 
! ќтговори
Ћенин преди 9 месеца
јбе, зеленото наркоманче, що не дойде на посещение в Ѕългари€, ”нгари€, “урци€, –умъни€ или —ърби€ примерно, нали, ние му се водим съседи?
74
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 9 месеца
Ќасл.бр€ф съм ,пълните с украински мъже,€вно изб€гали от мобилизаци€ ,а иначе «еленски обикал€ държавите да проси оръжи€ и пари )
73
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 9 месеца
“о€ все е на н€каква екскурзи€! ј войниците в окопите! Ќа ход е  амората да го думнат то€ и да се приключва
72
1
 
4
 
! ќтговори
“ази руска провинци€ преди 9 месеца
”правл€вана от платен артист, в еу ли е в Ќј“ќ ли е каква е че подлуди всички тук? » акъл дава кой какво да правел, какво жито да купувал. јлооо ¬ладимир , прибирай се в чорбата дето си € надробил, и си € сърбай!! —амо не карай други да ти сърбат нискокачествените продукт.
71
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 9 месеца
¬ итали€ посещени€та са малко опасни - пример - дучето
70
2
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 9 месеца
ѕапата го играе за –уси€. »скал веднага да спре огън€ и да започнат безкрайни преговори в полза на –уси€. «амраз€ването на войната по същество е спас€ване на ѕутин и отлагане на руската агреси€ за следващи години. “ова ще се опита да об€сни «еленски на лаишките инициативи на папата.
69
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 9 месеца
–асизъм над италианците като в —јў бе другарю болшевик «еленски тр€бваше.........ѕоне разпитай за онуй –ј—»—“ ќ убийство на италианеца јл  апоне от ЅяЋќ англе самоназначило се за ѕќЋ»÷ј… в затвора...........ƒа не е имало и групово изнасилване на италиански мафиот от Ѕели расисти в затвора в —јў?..............»тали€ на мафиоти като ћехмед јли јгджа им подар€ват да мушкат по дупките италианки а не като в лошите –ј—»—“ ќ —јў
68
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 9 месеца
«а имотите му се сетих. «ащо не са конфискувани.
67
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 9 месеца
¬същност целта е ¬атикана и папата.
66
2
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 9 месеца
ќпитва се да командори. »ма се над италианците.
65
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 9 месеца
Ѕас лов€ че този воа€ж е насочен срещу –уси€ но и срещу източна ≈вропа и срещу православието.
64
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 9 месеца
ƒо ¬олдемар...ѕравилното е зелената eуглeнa. јй си.
63
4
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 9 месеца
¬ държавата »тали€ твърд€т самите италиански държавници ЌяћјЋќ дори един единствен –ј—»—“ защото расистите били »сландците,‘арьорските острови и общо —еверна ≈вропа............а е така защото јЌ√Ћќ√ќ¬ќ–яў –ј—»—“ в затвора в —јў пречуква —упермена на »тали€ мумуната јл  апоне...........италианската вендета мафи€ пречуква ƒжей ≈ф  енеди а не както онзи ден твърдеше роднината му в —јў че е пречукан от ÷–”
62
3
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 9 месеца
 онфискували са имотите на «еленски в »тали€, отива да иска да *** , ненаситник на пари и кръв, в ’ага и завора ти е м€стото!
61
2
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 9 месеца
 ажете как са го посрещнали «еленски в »тали€, с плакати "“ук , не ти се радваме", не го искат!
60
1
 
5
 
! ќтговори
«ащо иде ѕревратът? преди 9 месеца
 ой профука над 400мил€рда сухапара събрана от Ќј“ќвските данъкоплатци; –азпродаде хил€дитонове тежко качествено западнооръжие вјфриката,даде и на опълченците;разпрофука корабни количества тежки и леки боеприпаси;овеси на«ападна ≈вропа >10 мильона нахални,подли и коварни укроиди и изнесе речи, поздравлени€ и приветстви€ където зацепваше на ќффшорни€ формат "ѕералня-»зтисквалня-÷етрофугалня".≈лена пактокущо сикупи убаа дамскачанта с аналовагинален ваиърлесен вибратор дек съ вади сам за 2те нужди
59
1
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 9 месеца
» на т€х ще им се догади от то€ циркаджи€....
58
4
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 9 месеца
ƒо јнонимен —м€на на имената е имало и в Ѕългари€... »ма много ћюмюновци подд имена »ван »ванов. “е затова и българките не отбират за кого се жен€т.. ѕочти ц€ла —евероизточна Ѕългари€ са турчаци.
57
4
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 9 месеца
58, много си зле. ѕусни си как посрещнаха ѕутин в ќј≈, и ще си глътнеш езика. » писаха:" рал€ на севера!" — Ѕайдън откровено се подиграха там
56
2
 
4
 
! ќтговори
 осмонавт преди 9 месеца
ƒо 59 ≈, ти пък, посрещат го и в ≈ритре€ и в още н€колко номадски катуна.