Регнер: България си направи домашното за Шенген

Обясни решението на австрийското правителство
3 юни 2023 10:09, Росен Стойчев
66
Регнер: България си направи домашното за Шенген
Снимка: БГНЕС/EPA

България е написала домашното си за Шенген и няма пречки пред членството ѝ. Това заяви вицепрезидентът на Европейския парламент Евелин Регнер в специално интервю за Нова.

"България е част от европейското семейство .

Още по темата
Разбира се и от всички проблеми, но и решения, които стоят пред нас. Нещо повече - като вицепрезидент на Европарламента и австриец, подчертавам, смея да твърдя, че България е и част от шенгенското семейство, след като изпълни всички критерии за членство. Следя много внимателно кога ще се качи на борда за Шенген и съм силно засрамена от официалната позиция на моята държава.

Да, и не подкрепям действията на австрийското правителство. Според мен това е много лош ход. Това няма нищо общо с България, а по-скоро с вътрешните проблеми в моята страна.

 Не е нищо друго, освен прехвърляне към вътрешнополитически проблеми. Вие си направихте домашното за Шенген. Изпълнихте всички критерии и няма нито една обективна причина да се спъва членството ви там. България трябва да е част от Шенген. Това е!", обяви Ренген.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
2
 
! Отговори
Германец преди 10 месеца
Бугаропротопитеците реват, значи всичко е точно :) И в Шенген ще влезем и Еврото ще приемем. Който е недоволен -- чемодан, вокзал, мацква.
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това го е казал докато е бил на гости и домакините са го интервюирали. Като иде в Инсцрук или Залцбург ще каже томно обратното. Но де про'с'таците, дето го чакат да им даде "европейска МРЗ" да го вденат....
52
3
 
3
 
! Отговори
Посолството преди 10 месеца
Преведено на български - Шенген през крив макарон с Баце, Кире и Кокоре начело
51
5
 
8
 
! Отговори
Адмирации преди 10 месеца
Нямаме работа в този фашистки Шенген! Нито искаме Еврото, нито пък искам ЕС, камоли НАТО! Фашистките съюзи, скоро ще се сгромолясат, като Еврото и Долара се сринат!
50
4
 
4
 
! Отговори
До 53 преди 10 месеца
Тук има редовни неадекватни, а Зозо специално му трябват точки за пенсиониране тук в сайта. От доста време по цели дни виси тук.
49
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зози, тебе ВСИЧКИ, даже баща ти, те гледат с погнуса, но си про'с'т да го вденеш.
48
11
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Рюте гледаше с погнуса Рундю на срещата в Молдова, тоя тръгнал да му говори за Шенген. Всички, даже македонеца се срещнаха със Зеленски, само Рундю е бил отсвирен от срещата. Е това е лицето на България пред света - Рундю руснака. Позор! ИМПИЙЧМЪНТА ИДВА.
47
6
 
5
 
! Отговори
реалист преди 10 месеца
Шенген може и да видим и по принцип би трябвало, ама евро няма да видим със сигурност в скоро време. Но и двете неща не ни решават проблемите. А и Шенген в момента не работи с бежанците, така че и там може да почакаме още 10г. ние долу горе преди 10г. покрихме изискванията.
46
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
по-добре не ! добре си е унгария да е първата граница както си е
45
4
 
5
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
България е ЕС и НАТО!!! Гледайте "16-та Република- Предателството на БКП"!!! България има памет за ПРЕДАТЕЛИТЕ и НЯМА ДАВНОСТ ЗА ПРЕДАТЕЛСТВАТА ИМ! АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ!!
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"България част от европейското семейство" - България е не просто член, а една от двете най-стари държава в Европа (след Сан Марино) и основател на "европейското семейство" (а на някои други държави и прародител)
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Естествено че ще го направи.. Така казаха от посолството...
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Анонимен, разбирам иронията ти, и злобата която е прикрита зад нея (явно се смяташ за голям човек). Источно-германците са същите като българите, немили недраги бедни, срещат се по чужбина често. Но никога няма да ги видиш шофьори, нито чистачки на тоалетни, нито камериерки. Много от тях вече не живеят в Германия, взеха си еднопосочен билет. Това е като цяло за источно-германците.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще ти напишем едно и на теб.Само гледай!
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Как да напредваме икономически като на границите е една клоака от тирове чакащи с часове, а. А по летищата те въртят през някакви гейтове по един километър пеша тази подлост плюс дето карат тировете да се връщат празни ни причинява милиарди щети! Кой ще ни ги покрие? Защо мълчим? Кикитата какво им пука като след година ще хванат канадите?
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Анонимен, я разкажи как точно пътуват по света източногерманците. Нещо явно си много информиран.
38
1
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 10 месеца
МНООООГО си " умен", сата, съвсем се изложи! ТИ И АЗ НЯМАМЕ ПРЕЧКИ, НО КАМИОНИТЕ НА ТЪРГОВЦИТЕ - ИМАТ!!! ВЪОБЩЕ НЕ РАЗСЪЖДАВАШ!!! -----///------ Какво общо имат камионите, тьпигьоз? Нали нещо за обядване в САЩ ме питаше?
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никакво домашно не сме си написали, ама западняците като виждат какво става в БГ, почват да правят мили очички :)))
36
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
България си написа чак сега домашното, като е на път към сформиране на новото, прозападно правителство (ако не мине котка път)Но това е само началото, защото съдебната система не е пипната! Корупцията и беззаконието властват. Холандия знае защо не ни иска. Нещо повече- всички партии, които скачат срещу новия кабинет вече са наясно, че Европа знае, че те работят за Русия и са поставили условие- или евроатлантическа коалиция или гудбай Шенген. Шах и мат!
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Доган е проект на ДС, но може да се почувствал всевисш в даден момент, все пак са му дали власт и имоти българските мутри, дори турците в БГ го осъзнават това нещо :))) Пеевски е наследник на Илия Павлов, да не се чудите защо не го пипат :)))