Олаф Шолц: Бежанците са ни много, спираме ги

Броят на неразрешените влизания в Германия се е увеличил с над 50 на сто
Обновена: 30 сеп 2023 22:57 | 30 сеп 2023 22:00, Стела Стоянова
206
Олаф Шолц: Бежанците са ни много, спираме ги
Снимка БГНЕС, архив

Германският канцлер Олаф Шолц смята, че броят на бежанците, които се опитват да влязат в Германия, е твърде висок и възнамерява да спре тази тенденция чрез пакет от различни мерки.

"Броят на бежанците, които искат да влязат в Германия, в момента е твърде висок", заяви днес Шолц в интервю за германската медийна група Редакционнецсверк Дойчланд (RND), цитирана от БТА.

"Ситуацията не може да остане такава, каквато беше: над 70% от всички бежанци, пристигащи в Германия, не са били регистрирани преди това, въпреки че на практика почти всички те са били в някоя друга страна от Европейския съюз", отбеляза Шолц.

"В тази връзка ние отдавна подкрепяме усилията за защита на външните граници на Европа и продължаваме да прилагаме допълнителни мерки за охрана на границата с Австрия. С Швейцария и Чехия се договорихме за общи патрули", обясни канцлерът.

Шолц отново се спря на скандала в Полша, свързан с възможни визови нарушения. Той заяви, че властите във Варшава не бива да допускат проникването на мигранти в Германия. "Поради това засилихме контрола по границата с Полша", допълни канцлерът.

По данни на в. "Билд" броят на неразрешените влизания в Германия през първите седем месеца на тази година се е увеличил с 51% в сравнение със същия период на 2022 г. и е достигнал 43 815 души. Особено тежко е положението на границата с Полша, където служителите на федералната полиция са засекли 14 303 незаконни преминавания което е със 143,7% повече, отколкото миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: бежанциОлаф Шолц
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
4
 
25
 
! Отговори
Рв преди 7 месеца
Спокойно, има план да ги разселят,и тук ще ги пратят,ще има кинти за апартаментаджиите ще им плаща наем държавата, само че тва е капана влезе ли ти вътревадене няма.
80
0
 
54
 
! Отговори
българин преди 7 месеца
Къде е онази ненормална бабишкера ,която от оглупяване ги покани да дойдат,и се снимаше с арабелите?"Елате,ще се справим".Да гориш в ада,проклета да си!
79
0
 
49
 
! Отговори
Късно е доста преди 7 месеца
Вече е много е късно. Това са милиони, които правят по 5-6 деца, някои и повече. Немците или не се женят или имат по едно. Това значи, че до 1-2 десетилетия ще са повече. Ако не се изгонят, Европа ще я помним такава каквато е била с умиление. Аз съм завършил в Хамбург, но малко след това се махнах. Навсякъде от т нар младеж, правеща глупости. Дори в парковете нямаше спасение. Накацали като мухи по зелените площи с бохчите, мъжете пушат а дечурлигата викат и тичат боси. Не го издържах.
78
0
 
9
 
! Отговори
Фалшива транскрипция преди 7 месеца
Редакционнецсверк Дойчланд! Когато не можете, защо не го оставите без транскрипцията?
77
0
 
37
 
! Отговори
Ми преди 7 месеца
Като спрат да дават пари на всички що не е немско ще се случат нещата
76
2
 
19
 
! Отговори
Баба Вос преди 7 месеца
Ще се сетите, всъщност както са писали, свръхкомплекса ще ви доведе до поредното фиаско, но лошото е че фиаското заради вас е за всички в ЕС. Можеше да се подходи много по прециано, но не, чувството ви за вина за пореден път ви подвежда и това всъщност е напълно нормално. Подхождате напълно нереалистично към глобален проблем заради комплексав Ви и си плащате за страха да вземете строгото но прагматично решение.
75
7
 
37
 
! Отговори
НАТО терор преди 7 месеца
НАТО е виновно за мигрантите - след инвазиите и геноцидите му всички бягат от там, където е стъпила тази терористична организация.
74
13
 
17
 
! Отговори
Бекенбауер преди 7 месеца
Полша преди 20 години умираха от глад ,сега благодарение на ЕС загладиха косъма и взеха да се лаят по ръката ,която ги храни...
73
5
 
19
 
! Отговори
Бундеслига преди 7 месеца
Олаф Шолц е печен, пак той предупреди Бразилия да не секът Амазонската джунгла,която е мястото където се заражда течението Гълфструйм без него летата в Европа ще са горещи ,а зимите студени и без валежи. Сечта на дивите гори причинява климатичните промени ,а не пръцкането на кравите според жеганите с неясна ориентация...
72
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Днес в аквапарка гледам едно тъмничко момченце, 6-7 годишно хипопотамче, иска да скача в джакузито, спрях го на испански, понеже по цвят беше тъмничко, показах му стълбите. Влезе. После идва рус хипопотам от женски пол и му джари по немски. Мамма хиппо. И отсвеща на шезлонга се препича мери носов млад левент от арабски произход, кос мат, с дебели джукки, нещо като тойбой и явно татко на момченцето. После дойде още една руса жена-баба швабка и се излегна до арабелата. Идилия на днешния швабистан
71
0
 
33
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Това са лоши новини за всички външни държави, България в това число. Тези обръчи от гранични контроли ще осигурят спокойствие на вътрешните държави, като оставят целия поток във външната част на ЕС. Да ни е честито.
70
7
 
25
 
! Отговори
неразбрал преди 7 месеца
А ние кога ще върнем дезертьорите-фашисти на Зельо Наркомонский?До кога тези върколаци ще ни пият кръвта и ще ни се хилят нагло и безнаказано? Защо укропитеците не спазват нашите закони?Наглите навлеци просто не се траят вече...
69
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Някои вече чакат трето поколение за 8 години нормално
68
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Понеже автомобили с украински номера не ги спират единствения тъй като меверето така е инструктирано варианта е да им се свие номер - по точно и двата пък после да обясняват че бягат от война
67
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Германия да депортира всички дезертьори обратно! Кой от където дошъл! Да си заминават в Украйна да се бият. Налазиха като kърлежи. Писна ни и на нас са ми много хрантутниците. Млади и здрави мъже са-да отиват да се бият!
66
6
 
32
 
! Отговори
Пророк преди 7 месеца
Идва времето на новият Хитлер. Германия ще се събуди от дългият сън. Всяко нещо от този вид приключва рано или късно.
65
0
 
13
 
! Отговори
Дo Hямa пpoблeм преди 7 месеца
B Cтapa 3aropa egвa ли, no-ckopo щe ти ce зaceлят oтзag, мeжgy napaneтитe нa crлoбkaтa...
64
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Шолц откакто падна и се преби, а окото му за малко да изхвръкне, явно му е дошъл акъла. Само да не ги населят в и около България.
63
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да ги пращат в Украйна!
62
26
 
7
 
! Отговори
Няма проблем преди 7 месеца
Ще ги заселим в Стара Загора при въглищарите