Еврокомисията наля 388 млн. лв. по сметките на фонд "Земеделие"

Една част от парите са по Програмата за развитие на селските райони
5 фев 2010 13:35,
12
Еврокомисията наля 388 млн. лв. по сметките на фонд "Земеделие"
Снимка: БГНЕС

По сметките на Държавния фонд "Земеделие" са преведени 387 997 555 лв. от Европейската комисия, съобщиха от фонда в опит да парират появилите се спекулации за възможно спиране на средства по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Постъпилите средства са от двата земеделски фонда за гарантиране на земеделието и за развитие на селските райони.

От Държавния фонд "Земеделие" информират още, че от общия бюджет на Програмата за развитие на селските райони до 2013 г. – в размер на 3,2 млрд. евро, към днешна дата договорените средства са на стойност 766 млн. евро.

Изплатените субсидии по вече изпълнени проекти по програмата възлизат на 565,5 млн. евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
мале мале преди 14 години
Оха почва купона.Как ли ще ги вложат земеделските поризводители?Аз ще ви кажа -ще ядем пак гръдски,македонски и турски плодове и зеленчуци,и старото месо на евросъюза. Защо ли сме толкова болна нация?!!!
12
0
 
0
 
! Отговори
вхт преди 14 години
Няма оправия!!!!!Кой ли ще ги гушне?Пък бай" онзи "нека му гният костите по горите с овцете.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
goliamo nalivane pada- 390 miliona LEVA!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ееееееееееее, аре стига бе....Стана ми кисела ***, тамън се бех засилил да изакам обичайното си сутрешно "Долу Боко Тиквата" и те зели че пуснали парите.Аре стига бе, човек нема сега за какво да псува правителството...Скапаха ми деня!
9
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Познавам по силата на професионални контакти много селски стопани и арендатори.Веднага ще оползотворят повечето парите-един нов джип за повдигане на самочувствието-80000 лева, на жената някое пежо малко, и едно за любовницата на лизинг. А пак ще си караме старите трактори и комбайни, пак ще правим ремонти посред кампанията на полето и пак ще плюем, че никой не ще да работи като тракторист.Ако знаеха къде отиват 80% от тези пари-онези от Блюксел биха спряли и последното евро.Но не всички са такив
8
0
 
0
 
! Отговори
аман преди 14 години
Това НЕ трябва да е по-голяма новина от възможното спиране на парите! Защото ако одита покаже нарушения, не само ще ни ги спрат за в бъдеще, а ще върнем и всичко получено до момента. Така че по-леко с биенето в гърдите. Системите на нашите Управляващи органи НЕ отговарят на европейските стандарти и когато това лъсне при одита, не ми се мисли просто!
7
0
 
0
 
! Отговори
служител преди 14 години
това не трябва ли да е по-голяма новина от новината "СПИРАТ ПАРИТЕ ПО СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ"????ама не трябва да е лоша новина за да пишат хората, хубавите новини не се котират и нямат голяма читаемост......факт е че това е най-успешната програма за България и за момента работи добре ...разбира се с закъснение.....но работи
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а експрес турс,е била на Йелева,смях в залата.......да нев би ББ да е заменкал нещо,или Цветка?
5
0
 
0
 
! Отговори
хаха,ами сега? преди 14 години
епутатът от ГЕРБ Емил Димитров е участвал в скандална заменка преди да влезе в парламента. Това потвърди премиерът Бойко Борисов след журналистически въпрос.Когато Емил Димитров е правил заменка, той не е бил депутат от ГЕРБ. Освен това неговата заменка не е най-голямата сделка от посочените от Европейската комисия. Има и по-големи", обясни премиерът Бойко Борисов в парламента, цитиран от БТА. По никакъв начин това, че има заменка и той, не променя отношението към него в сравнение с всички останали, които имат заменки. От 47 една е на човек, който тогава не е бил депутат от ГЕРБ, а вие ме питате за него", възмути се Борисов, цитиран и от "Сега". Премиерът подчерта, че със санкциите, които се искат, се цели всички, които са правили такива заменки, да си понесат отговорност за действията. Тези, които, както главният прокурор каза, са извършили престъпления, влизат в затвора. Каквото за едните, такова и за другите", заяви министър-председателят. Сделката, в която участва Емил Димитров, е следната - при нея фирма "Експрес турс" получава 11 дка гори край Несебър, близо до морето. Неин управител е Борис Попов, а фирмата е собственост на "Елеонора транс", в която акционери са Димитров и Славян Теофилов. Теофилов бе кандидат за депутат на РЗС от Бургас, но не влезе в НС, пише "Сега".
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аве пак няколко човека по веригата ще си откраднат няколко милиона, но кой ще ги усети на фона на стотиците милиони?
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дано да отидат където трябва.
2
0
 
0
 
! Отговори
к преди 14 години
Има светлина в тунела
1
0
 
0
 
! Отговори
GOSHO преди 14 години
БРАВО БОЙКО

Спонсорирани публикации